به گزارش "نیو ایج بنگلادش"، بر اثر خشونت های دهلی نو و حمله گروه های هندو به مناطق مسلمان نشین در شمال شرق پایتخت هند، تاکنون ۵۱ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر دیگر مجروح شدند.
مردم بنگلادش همچنین اعلام کردند که با سفر نارندرا مودی نخست وزیر هند به این کشور در تاریخ ۱۷ ماه مارس مخالف هستند.
روز یکشنبه هزاران نفر در داکا پایتخت بنگلادش مسجد ملی بیت المکرم حضور یافته و به کشتار مسلمانان در دهلی و همچنین سفر نخست وزیر هند به بنگلادش اعتراض کردند.
راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند ضمن تایید سفر مودی به بنگلادش گفت: نخست وزیر هند در تاریخ ۱۷ ماه مارس به عنوان مهمان ویژه در مراسم صدمین سالگرد مجیب الرحمن بنیان گذار بنگلادش حضور خواهد یافت.
معترضان در بنگلادش تصاویر مودی را به آتش کشیدند و شعار "کشتار مسلمانان در دهلی و کشمیر را متوقف کنید " و " مسلمانان هند را نجات دهید، سر دادند.
معترضان همچنین از شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش خواستند تا سفر مودی به این کشور را لغو کند. با توجه به گزارش رسانه های بنگلادش، گروه های اسلامی در این کشور به دنبال یک راهپیمایی گسترده در تاریخ ۱۲ ماه مارس و تشکیل یک زنجیره انسانی در اعتراض به کشتار مسلمانان در هند هستند.
خشونت ها در دهلی نو از ماه گذشته پس از آنکه معترضان به اصلاح قانون شهروندی هند اقدام به مسدود کردن خیابان در نزدیکی ایستگاه مترو جعفر آباد واقع در شمال شرق دهلی نو کردند آغاز شد.
کاپیل میشرا یک رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) از طرفداران این حزب خواست تا در حمایت از این اصلاحات قانون شهروندی در این منطقه حضور یابند، اما پس از اجتماع گروه زیادی از مردم که اکثر آنها چهره خود را پوشانده بودند، حامیان اصلاحات قانون شهروندی با چوب، سنگ، چاقو و اسلحه به سوی مخالفان اصلاحات قانون شهروندی هند هجوم بردند.
تصاویر منتشر شده نشان می دهد که این اعتراضات به سرعت به یک درگیری میان گروه های هندو و مسلمان تبدیل شده و در مواردی پلیس دهلی نیز همراه با گروه های هندو، به جمع کردن سنگ جهت حمله به گروه های مسلمان کمک کرده اند. اگرچه پلیس دهلی اتهامات علیه خود را رد کرده است.
اصلاح قانون شهروندی هند در تاریخ ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شدهاند میتوانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمیشود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفتهاند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند، اما گروه های منتقد به این اصلاحات معتقدند که هدف واقعی از اعمال قوانین جدید تحت فشار قرار دادن بیشتر مسلمانان و تبعیض علیه آنان برای راضی نگاه داشتن احزاب هندو بوده است.
نظر شما