۲۱ اسفند ۱۳۹۸، ۶:۰۸
کد خبرنگار: 2987
کد خبر: 83709488
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرونا بحران بوئینگ را عمیق‌تر کرد

۲۱ اسفند ۱۳۹۸، ۶:۰۸
کد خبر: 83709488
کرونا بحران  بوئینگ را عمیق‌تر کرد

نیویورک– ایرنا– ویروس کرونا و تداوم مشکلات فنی بوئینگ ۷۳۷ مکس، غول هواپیماسازی آمریکا را با مشکل بزرگ مالی و احتمال از دست دادن بازار فروش روبرو کرده است.

در حالی‌که رسانه‌های آمریکا از ابتلای کارکنان خطوط تولید بوئینگ در شهر سیاتل آمریکا به ویروس کرونا خبر می‌دهند، تارنمای سی ان ان آمریکا روز سه شنبه در گزارشی نوشت که چشم‌انداز این شرکت هواپیماسازی در ابهام قرار گرفته است.

این گزارش با اشاره به برخی ارزیابی‌های تازه از زیان مالی بوئینگ افزود: مشکلات بوئینگ ۷۳۷ مکس که جان ۳۴۶ نفر را گرفته است، ادامه دار خواهد بود و ضرر سنگین آن به این شرکت سر به فلک خواهد گذاشت.

سی ان ان با اشاره به اینکه ضرر این غول هواپیماسازی آمریکا دست کم ۱۸.۷ میلیارد دلار بوده است، نوشت: بوئینگ تاکید می کند که در صدد است تا اواسط سال جاری میلادی تایید سازمان هوانوردی آمریکا را برای پرواز این مدل بگیرد. هزینه تخمینی این بحران شامل ۸.۳ میلیارد دلار غرامت به مشتریان این شرکت هواپیمایی و ۶.۳ میلیارد دلار افزایش هزینه برای ساخت این جت است.

بوئینگ همچنین یک صندوق جبران خسارت ۱۰۰ میلیون دلاری برای خانواده‌های قربانیان سانحه ایجاد کرده است ولی هزینه‌های دادخواهی می‌تواند خیلی بیشتر از برآوردهای مورد نظر بوئینگ تمام شود.

هنوز مشخص نیست که بوئینگ بتواند تایید سازمان هوانوردی آمریکا برای  پرواز دوباره جت های ۷۳۷مکس را بگیرد.

  "رونالد اپشتین" تحلیلگر "بانک آمریکا مریل لینچ"، به سی ان ان گفت: "برآورد ما این است که هزینه‌های بوئینگ تقریبا ۲۳ میلیارد دلار خواهد بود که این برآورد شامل جبران خسارت جانی مسافران نخواهد شد.

سی ان ان هشدار داد: تاخیر در عادی شدن وضعیت دریافت سفارش و فروش بوئینگ و ادامه وضعیت فعلی برای دوره زمانی طولانی تر می تواند به از دست رفتن بازار فروش بوئینگ منجر شود. این احتمال وجود دارد که خطوط هوایی سفارش‌هایی را که داده‌اند، لغو کنند یا به تاخیر اندازند. به ویژه اکنون که ویروس کرونا ضربه دردناکی به شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی زده است.

این گزارش ادامه می‌دهد: هنگامی که بوئینگ نتواند به وعده تحویل هواپیماهای خود تا یک سال عمل کند، شرکت‌های هواپیمایی می توانند بدون پرداخت جریمه، سفارش خرید را لغو کنند یا به تاخیر اندازند.

بر پایه این گزارش، افت شدید قیمت نفت، به ویژه پایین آمدن قیمت سوخت جت، انگیزه خطوط هوایی را برای خرید مدل کم مصرف ۷۳۷مکس کاهش می‌دهد.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس که جزو پرفروش‌ترین‌ها بود از مارس گذشته تاکنون به دنبال ۲ سقوط مرگبار این هواپیما در اندونزی و اتیوپی که به کشته شدن ۳۴۶ نفر منجر شد، زمینگیر شده است و اجازه پرواز ندارد.

این مساله این غول هواپیماسازی آمریکایی را به مرز ورشکستگی کشانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha