۲۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83709851
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هیچکس در این خانه زیادی نیست

۲۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83709851
هیچکس در این خانه زیادی نیست

ایلام - ایرنا - این روزها که همه بی پرده در فضای مجازی و واقعی از کشنده بودن ویروس کرونا و خطر آن برای افراد مسن صحبت می کنند، شاید نگاهشان به چشم های نگران پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نیفتاده است تا هراس را در وجود آنها ببینند.

در این روزهای سخت که همه نگران سلامتی جان عزیزانشان هستند و بسیاری از افراد توصیه های پزشکی و هشدارها را جدی می گیرند برخی نیز وجود دارند که بی توجه به این هشدارها در جواب می گویند، کرونا فقط پیرها و افراد مسن و بیمار را می کشد.

انگار نه انگار که همین افراد مسن چشم و چراغ خانواده ها هستند و بسیاری از ما فرزندان جانمان به جانشان بسته است.

شاید این افراد به دور از عواطف انسانی لذت پدربزرگ و نگاه مهربانش و شیرینی سخن مادربزرگ را نچشیده اند یا در خانه آنها خواهر یا برادری که دچاری بیماری باشد وجود ندارد که بی مهابا خود دست و پای کرونا شده و با حضور در جمع آن را به همه جا منتقل می کنند.

در خانواده ایرانی به دلیل عواطف بالا و مهر و محبتی که بین اعضای خانواده وجود دارد داشتن پدربزرگ و مادربزرگ جزو موهبت های الهی بوده و صفای خاصی به جمع خانوادگی می دهد.

بی گمان  حقیقت ماجرای حضور کرونا این مهمان ناخوانده باعث ایجاد نگرانی و دلهره برای همه کسانی است که این روزها یکی از اعضای خانواده آنها حتی مبتلا به یک سرماخوردگی ساده است.

خانه نشینی و قرنطینه خانگی به بیشتر تنها شدن سالمندان انجامیده است و شنیدن اخبار نگران کننده در کنار اختلال در زندگی این افراد که عموما دارای مشکلات و بیماری های مختلف از جمله دیابت، فشار خون و چربی خون هستند، لزوم توجه به جسم و روان این افراد را بیشتر کرده است.

دلواپسی افراد کهنسال را اضافه نکنیم

یک روانشناس اجتماعی گفت: برخی بدون توجه به حضور افراد کهنسال از تهدید کرونا برای جان این افراد سخن می گویند که این مساله نوعی بحران برای این افراد به وجود می آورد.

مینا انصاریفر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بزرگسالان خانواده معمولا دارای بیماریهایی همچون فشار خون و برخی ناراحتی های جسمی هستند و این قبیل سخنان ناامید کننده در کاهش امید به زندگی این افراد و همچنین تاثیر بر افزایش فشار خون آنها تاثیر دارد.

وی تاکید کرد: بدون شک همان طور که نگران کودکان هستیم باید نگران سلامت جسم و روان بزرگسالان خانواده نیز باشیم.

وی اضافه کرد: بزرگسالان در خانواده از جایگاه ویژه ای برخوردارند و باید این روزها سلامت جسم و روان آنها نیز بیشتر مورد توجه باشد.

بی پرده سخن گفتن از مرگ و میر سالمندان به افسردگی آنها منجر می شود

انصاریفر گفت: بیشتر این افراد بزرگسال تا پیش از بیماری کرونا در محوطه بیرون از خانه با هم سن و سالهای خود در پارک های محله مشغول صحبت بودند اما این روزها خانه نشین شده اند و بی پرده سخن گفتن ما از مرگ و میر افراد کهنسال بر اثر ویروس کرونا موجب افسردگی آنان خواهد شد.

وی اظهار داشت: در این روزها که در خانه ماندن مورد تاکید است باید بیشتر مواظب رفتار خود با افراد بزرگسال باشیم و علاوه بر احترام به آنها با انجام ورزش های مناسب در خانه به سلامت روح و جسم آنها نیز توجه کنیم. 

وی اضافه کرد: ایجاد فضای آرامش بخش در این روزها و همچنین برخورد مناسب با افراد بزرگسال در این شرایط نیاز است تا آنان احساس اضافی بودن نکنند.

خانواده ها نسبت به تهیه مواد غذایی و ضدعفونی کردن وسایل سالمندان اقدام کنند

انصاریفر از خانواده ها خواست که نسبت به نیازهای بزرگسالان توجه کنند و اگر دور از این افراد هستند حتما با رعایت مسایل بهداشتی برای تهیه مواد غذایی مورد نیاز آنها و ضدعفونی کردن وسایل آنها اقدام کنند.

وی اظهار داشت: همچنین بنا به توصیه پزشکان در این شرایط اگر افراد بزرگسال دچار بیماری شدند سعی کنند با برقراری تماس با پزشک برای ادامه درمان اقدام کنند و از حضور افراد کهنسال در اماکن درمانی که کانون آلوده کرونا است خودداری کنند.

وی از افرادی که با بزرگسالان در ارتباط هستند خواست که حتما همه توصیه های بهداشتی و ضد عفونی لباس و وسایل قبل از حضور در کنار افراد مسن را مورد توجه جدی قرار دهند.

بی گمان هیچ کس در این خانه زیادی نیست و تک تک ما ایرانی ها برای فردای این سرزمین به حضور هم نیازمندیم.

چه آن پدربزرگ مهربان که دستان لرزانش در نوازش دستان بچه های ما جان می گیرد و چه آن مادربزرگ شیرین زبانی که دنیایی از تجربه و مهربانی است و وسعت قلب بزرگش و دعای خیر همیشگی اش آرامش بخش وجود هر فردی است‌.

به امید شکست بیماری کرونا بی صبرانه در انتظار روزهای خوش شادی و زندگی در کنار هم هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha