عباس پورمیدانی روز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا، بیان کرد: موضوع استفاده از سیستمهای نوین آبیاری طی سالهای گذشته در قم مورد توجه جدی مسئولان و کشاورزان قرار گرفته و این روند در سال آینده در وسعت بیشتری دنبال میشود.
وی افزود: این کار را تا جایی ادامه خواهیم داد که هیچ زمین زراعی و باغی در قم که قابلیت استفاده از روشهای نوین آبیاری را داشته باشد، بدون استفاده از آن باقی نماند.
وی ادامه داد: با استفاده از روشهای نوین آبیاری، میزان مصرف آب در بخشکشاورزی استان تا حدود ۵۰ درصد کاهش مییابد و این موضوع علاوه بر مزایای زیست محیطی، هزینه فعالیت کشاورزان قمی را نیز کاهش میدهد.
پورمیدانی گفت: برای گسترش سطح پوشش آبیاریهای نوین درمزارع و باغات استان، از کشاورزانی که در این مسیر گام بردارند با پرداخت تسهیلات حمایت میکنیم.
وی بیان کرد: کشاورزی در قم با تنشهای محیطی و کمبود منابع آبی همراه است، به همین دلیل استفاده از روشهای نوین آبیاری یک ضرورت برای حفظ پوشش سبز استان به شمار می آید.
به طور میانگین سالانه چهار هزار هکتار از زمینهای کشاورزی قم به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشود.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
نظر شما