لژیونرهای فوتبال ایران در سال ۹۸؛ با حضور خوب‌ها و بدها

تهران- ایرنا- در سال ۹۸ لژیونرهای فوتبال ایران سال پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشتند؛ برخی از آنها خوش درخشیدند و برخی دیگر نتوانستند کاری از پیش ببرند.

سال ۹۸ در حالی به اتمام رسید که فوتبال ایران حدودا ۲۶ لژیونر شناخته شده داشت؛ بازیکنانی که در ایران بازی کرده‌اند ولو برای چند ماه. تعداد ایرانی‌های شاغل در نقاط مختلف جهان از این تعداد بیشتر است و به حدود ۴۰ نفر می‌رسد ولی بعضی از آنها تاکنون هیچ ارتباطی با فوتبال ایران حتی در سطح ملی نداشته‌اند؛ مثل رایان تفضلی که برای هال سیتی بازی می‌کند ولی هیچ‌وقت در تیم ملی یا فوتبال ایران نبوده است.

بازیکنان لژیونر ایرانی در ۱۲ کشور مشغول به بازی هستند. ۱۰ کشور اروپایی، یک کشور آسیایی و یک کشور از قاره آمریکا. بلژیک با ۶ نماینده رکورددار است. قطر، پرتغال و آذربایجان با سه نماینده در رده بعدی قرار دارند. کشورهای هلند، ترکیه و کرواسی نیز ۲ ایرانی را در فوتبال خود دارند. انگلیس، روسیه، اوکراین، فرانسه و آمریکا هم یک بازیکن ایرانی دارند.

بعضی از بازیکنان ایرانی سال بسیار خوبی در کشورهای مختلف سپری کردند و در سوی مقابل برخی نیز شکست تلخی را در این سال تجربه کردند. بعضی دیگر هم پرفراز و نشیب بودند و نمی‌توان درباره آنها با اطمینان صحبت کرد که ناکام بوده‌اند یا موفق.

شاید بتوان ترکیب منتخب ۱۱ نفره‌ای از بازیکنانی که عملکرد قابل قبولی داشتند دور هم جمع کرد. در برخی پست‌ها کمبود بازیکن بود و در برخی دیگر از پست‌ها می‌شد یک یا ۲ نفر دیگر را هم اضافه کرد.

دروازه‌بان: امیر عابدزاده

مدافعان: میلاد محمدی، رامین رضاییان، مجید حسینی

هافبک‌ها: امید ابراهیمی، مهرداد محمدی، علی قلی‌زاده

مهاجمان: سردار آزمون، کاوه رضایی و مهدی طارمی

بهترین بازیکنان: این سه نفر بهترین روند را داشتند؛ سردار آزمون، مهدی طارمی و مجید حسینی. سردار در لباس زنیت خوش درخشید. او گل‌های مهمی را در لیگ روسیه و همچنین لیگ قهرمانان اروپا به ثمر رساند و به عنوان یکی از ستاره های فوتبال روسیه معرفی شد. او هنوز هم شانس آقای گلی در این لیگ را دارد. مهدی طارمی هم حضور باشکوهی در فوتبال پرتغال داشت. او بعد از جدایی از الغرافه به فوتبال پرتغال آمد و به قدری خوب کار کرد که تیم‌های مطرح این کشور و حتی چند تیم انگلیسی به دنبال جذبش بودند. طارمی اخیرا یک گل بسیار زیبا را وارد دروازه پورتو کرد. مجید حسینی در لباس تیم ترابوزان اسپور ترکیه به یکی از معدود بازیکنان ایرانی تبدیل شده که در فوتبال ترکیه به موفقیت می‌رسد. او یکی از ارکان خط دفاعی تیم ترابوزان در سوپرلیگ ترکیه به حساب می‌آید و در پنجره زمستانی نیز چند پیشنهاد خوب از ایتالیا و کشورهای صاحب نام داشت ولی به هر ترتیبی بود در ترابوزان ماند.

بدترین بازیکنان: سال کابوس‌وار سعید عزت اللهی منجر به از دست دادن چند بازی تیم ملی هم شد. او در انگلیس ناموفق بود اما بعد از خروج از ردینگ و آمدن به یوپن هم اوضاع بهتر نشد. عزت‌اللهی اکثریت قریب به اتفاق بازی‌ها را از روی نیمکت و سکو مشاهده کرد و حال باید دید در سال ۹۹ چه اتفاقی برای او رخ می‌دهد. اللهیار صیادمنش و یونس دلفی نیز با سروصدای فراوان به ترکیه و بلژیک رفتند اما هر ۲ نفر در حسرت یک بازی درست باقی ماندند. دلفی اسیر مصدومیت شد و صیادمنش به یک تیم دسته دومی قرض داده شد. در نهایت به سامان قدوس می‌رسیم. گل او مقابل مارسی را اگر در نظر نگیریم او سال دشواری را پشت سر گذاشت. چهار ماه به دلیل محرومیت و مدتی به دلیل مصدومیت نتوانست برای آمیان به میدان برود و توانایی خود را نشان بدهد.

در ادامه لیست بازیکنان لژیونر فوتبال ایران را مشاهده می‌کنید. جهانبخش سال سخت اما پرباری داشت. کاوه رضایی در چند ماه آخر اوج گرفت. رامین رضاییان هم جزو بازیکنان کارآمد بود که در لباس الشحانیه عملکرد قابل قبولی داشت. عابدزاه به شماره یک ماریتیمو تبدیل شد و در چند هفته عالی کار کرد. مهرداد و میلاد محمدی پیشرفت خوبی در فوتبال اروپا داشتند. گوچی چند گل حیاتی به ثمر رساند اما در اکثر بازی‌ها روی نیمکت می‌نشیند. شهاب زاهدی، پیمان بابایی و تا حدی مهدی شریفی نیز در اوکراین و آذربایجان بسیار خوب کار کرده‌اند. صادق محرمی هم در این اواخر به ترکیب اصلی دیناموزاگرب رسیده واعتماد سرمربی تیمش را جلب کرده است.

بلژیک(۶)‌: کاوه رضایی، علی قلی‌زاده، یونس دلفی، امید ابراهیمی، سعید عزت‌اللهی، میلاد محمدی

قطر(۳): مرتضی پورعلی‌گنجی، رامین رضاییان، کریم انصاری‌فرد

انگلیس(۱): علیرضا جهانبخش

پرتغال(۳): امیر عابدزاده، مهدی طارمی و مهرداد محمدی

هلند(۲): عقیل اعتمادی و رضا قوچان‌نژاد

روسیه(۱): سردار آزمون

ترکیه(۲): مجید حسینی و اللهیار صیادمنش

اوکراین(۱): شهاب زاهدی

آذربایجان(۳): پیمان بابایی، سامان نریمان‌جهان و مهدی شریفی

فرانسه(۱): سامان قدوس

آمریکا(۱): مهرداد بیت‌آشور

کرواسی(۲): صادق محرمی و محمدمهدی مهدی‌خانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha