دولت برای کاهش عوارض اقتصادی کرونا از زنان آسیب‌پذیر حمایت می‌کند

تهران - ایرنا - در شرایطی که کرونا یا کوید ۱۹ تبدیل به پاندمی جهانی(همه گیری جهانی) شده است، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، برای کمک به برقراری موازنه اقتصادی از طریق توجه ویژه به وضعیت معیشتی زنان به خصوص بانوان قشر آسیب پذیر جامعه، اقداماتی را در دست اجرا دارد.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از معاونت امور زنان و خانواده، «معصومه ابتکار» با بیان اینکه دولت از ابتدای کار، برنامه ها و طرح های توان افزایی را به خصوص برای زنان سرپرست خانوار اجرا کرده، گفت: در شرایط کنونی لازم می بینیم که این برنامه ها همچنان ادامه داشته باشد و مطابق با نیازهای روز اجرایی شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: تاکنون در همکاری مشترک با وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار که فاقد هرگونه پوشش حمایتی بودند تحت آموزش های توان افزایی مهارتی برای اشتغال و کارآفرینی قرار گرفته اند که این طرح همچنان ادامه دارد و از طریق سازمان های مردم نهاد و عمومی مانند جهاد دانشگاهی و کاردوک عملیاتی شده و در تمام استان ها تداوم یافته است.

وی تصریح کرد: از سال گذشته هم علاوه برموارد ذکر شده،  تشکل های غیردولتی تخصصی کارآفرینی به این مجموعه اضافه شده اند که معاونت برای هماهنگی و هم افزایی آنها، ساز و کار جدیدی با عنوان "شورای هماهنگی کارآفرینی زنان" با حضور بخش های دولتی، غیردولتی، خصوصی و تعاونی در معاونت زنان و خانواده تشکیل داده و این شورا هم افزایی و هماهنگی بین بخشی در موضوع کارآفرینی زنان را دنبال می کند.

ابتکار در ادامه گفت: در پی شیوع کرونا در کشور یکی از رویکردهای معاونت توجه بیشتر به معضلات زنان سرپرست خانواری است که تحت پوشش هیچ طرح حمایتی نبوده اند و این موضوع در مکاتبه با معاون اول رییس جمهور منعکس شده، ضمن اینکه در همکاری با وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مهم پیگیری خواهد شد و در این بین طرح هایی مانند ایجاد فرصت های جدید اشتغال در تولید لوازم شوینده و بهداشتی و حفاظتی برای پیشگیری در اولویت قرار دارد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه هم اکنون این فرصت های جدید اشتغال با همکاری دستگاههای ذی ربط و فعالین بخش خصوصی آغاز شده و در سطح تهران و استان ها در حال اجراست، گفت: به عنوان مثال در حال حاضر در کارگاه‌های مختلف با رعایت موازین بهداشتی و پیشگیری و استانداردها، بانوان در حال تولید تجهیزات مورد نیاز هستند که در این روند هم به معیشت آنها کمک می شود و هم یاریگر کشور در معضل کنونی هستند.

به گفته وی طرح های توان افزایی اقتصادی زنان سرپرست خانوار با همکاری وزارتخانه های همکار و سازمان های مردم نهاد در بودجه سال ۹۹ پیش بینی شده ضمن اینکه معاونت امور زنان و خانواده یک دوره ویژه آموزشی را در بحث کرونا برای ۱۲۰۰ تشکل مردم نهاد تدارک دیده که به زودی به اجرا در می آید.

گفتنی است این ۱۲۰۰ تشکل، سال گذشته در دوره های ۴ روزه توان افزایی معاونت امور زنان و خانواده شرکت کرده اند و اکنون می توانند از آموزش هایی که دیده اند درسطح محلی برای مقابله با تهدید کرونا استفاده کنند.

ویروس کرونا یا کووید – ۱۹، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به ۱۱۵ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز امروز- پنجشنبه- درباره آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن گفت: تا کنون ۱۰ هزار و ۷۵ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴۲۹ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و سه هزار و ۲۷۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha