استاد دانشگاه تهران: ورزشکاران به جای حذف وعده غذایی، کم‌خوری کنند

تهران- ایرنا- مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه تهران گفت: با توجه به پیمایشی که در کشور انجام‌شده است در زمان کنونی مصرف یک قرص ویتامین D برای بالا بردن ایمنی بدن لازم است.

«سیدعلی کشاورز» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در شرایط کنونی خستگی ناشی از کار و استرس درمان به کادر پزشکی و درمان کشور فشار می آورد اظهار داشت:‌ قبل از اینکه بخواهم برای شهروندان یا قشر ورزشکار توصیه بهداشتی و غذایی داشته باشم لازم می‌دانم که برای کسانی که در کادر درمان بیمارستان‌ها هستند و به‌صورت مستقیم به کرونا در ارتباطند توصیه‌ای کنم. این عزیزان این روزها در سخت‌ترین شرایط کاری به سر می‌برند و فشار کار و استرس بیماری در برخی از مواقع ممکن است بر آنان غلبه و موجب ایجاد خستگی شود. فراموش نکنیم میزان استقامت و فعالیت بدن در یک حد خاص و انرژی که بدن کسب می‌کند از راه تغذیه روزانه است. زمانی که فعالیت بالا می‌رود و این فعالیت با استرس کاری همراه می‌شود بدن افزون بر تغذیه نیاز به یک سری مکمل خاص دارد مکمل که بتواند ضعف بدن را برطرف کند.

وی ادامه داد:‌ فرسودگی بدن کادر پزشکی و پرستاری باید با مکمل «هیلاژن» برطرف شود. من این را به تمام مسوولان وزارت بهداشت و کادر درمانی توصیه می‌کنم. مصرف این پودر به همراه یک لیوان آب بدن را به‌صورت کامل سرحال می‌کند و بدن را به حالت قبل از فعالیت بازخواهد گرداند.

استاد دانشگاه تهران درزمینه اهمیت مصرف این مکمل گفت: کار این مکمل باز کردن عروق و رگ‌ها است تا خون به مغز و سایر بافت‌ها برسد و آمونیوم که عامل ایجاد خستگی در بدن است را دفع می‌کند. به بیماران کرونایی و کادر درمانی به‌صورت اکید توصیه می‌کنم این مکمل را در کنار چند ویتامین دیگر که موجب افزایش توان فرد در طول روز خواهد شد مصرف کنند.

بخش دیگر از مصاحبه مدیر تغذیه دانشگاه تهران به خوددرمانی شهروندان اختصاص یافت. او در این زمینه گفت: در بررسی که چند سال پیش انجام شد بیش از ۸۰ درصد بزرگ‌سالان و ۸۵ درصد کودکان ایران از کمبود ویتامین D رنج می‌برند در شرایط کنونی مصرف یک قرص از این ویتامین می‌تواند مفید باشد اما نباید زیاده‌روی کرد چون مسمومیت می‌آورد. در مورد مصرف ویتامین C هم باید بگویم اگر شهروندان میوه و سبزی به میزان مناسب مصرف می‌کنند لازم نیست اما اگر مصرف سبزی پایین است باید ویتامین C مصرف کنند.

او ادامه داد: مصرف سبزی و میوه باید در حدود ۲ تا پنج واحد در روز باشد اما در زمان ویروس کرونا به هشت واحد هم می‌رسد. البته نباید در خوردن میوه زیاده‌روی کرد چون قند موجب در آن برای بدن مضر است. در کنار میوه سبزی و سالاد مصرف کنیم. ویتامین A هم معمولا شامل یک قرص ۲۵ هزار بین‌المللی است که در سه چهار ماه به‌صورت محدود مصرف شود. در سه ماه پیش رو یک قرص ویتامین A به ایمنی بدن کمک می‌کند.

مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه تهران بخش دیگر از مصاحبه خود را به ورزشکاران در شرایط کرونا اختصاص داد و عنوان کررد: ورزشکاران حرفه‌ای بیش از دیگران شهروندان باید مواظب سلامتی خود باشند زیرا خانه‌نشینی علاوه بر چاقی عملکرد آنان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. باید در خوردن غذا محتاط باشند البته این به معنای حذف نیست بلکه کم‌خوری است. همچنین غذای بخار پز و آب پز را جانشین سرخ‌کردنی‌ها کنند. سالاد بدون سس و سبزی جات باید پیش از غذا بخورند. نرمش به‌صورت مقطعی باید در دستور کار ورزشکاران باشد. کنترل خوردن و ادامه نرمش مهم‌ترین کاری است که باید ورزشکاران انجام دهند.

استاد تغذیه دانشگاه تهران در زمینه غذای مصرفی ورزشکاران گفت: باید هرروز یک گروه مواد غذایی مصرف شود. ما چهار گروه غذایی داریم که شامل گروه اول نان برنجُ سیب‌زمینی، ماکارونی است که عمده نیاز انرژی ما را تامین می‌کند و دارای پروتئین هم است. گروه دوم لبنیات است. گروه سوم شامل گوشت مرغ ماهی و حبوبات است که منبع مهم پروتئین به شمار می‌روند و گروه چهارم سبزی‌ها و میوه است که فرد باید هرروزی مقداری از یکی از این گروه غذایی‌ها را مصرف کند. اگر ورزشکار قرار است در این دوران با مشکل اضافه‌وزن مواجه نشود باید مقدار نان، برنج و ماکارونی را کم و میوه و سبزی‌ها را به‌صورت افراطی مصرف کند. در مصرف این گروه‌هایی غذایی باید نهایت میانه‌روی را به کار بست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha