نابهنگام کرونا، فرصت بودن بگرفت

تهران - ایرنا - باور ندارد، رفتن عزیزش را، گویا در خواب است، مگر می‌شود که به ناگاه عزم سفر کند و هرگز بازنگردد، مات و مبهوت رفتنت نشسته‌ و این گونه رفتن را باور ندارد.

این روزها حال بازماندگان قربانیان کرونا، خوب نیست، در شوک رفتن عزیزانشان نشسته‌اند و در سکوت می‌ گریند، ابتدا از یک عطسه و سرفه شروع شد و به ناگه دیگر نفسی برای دمیدن باقی نماند.

کرونا بسیاری از خانواده‌ها را نه تنها در ایران بلکه در جهان داغدار عزیزانشان کرد، داغی که همواره در تاریخ کشورها باقی خواهد ماند. خانواده‌های بازماندگان کرونا این روزها بیش از همه به همدلی و مهربانی نیاز دارند، شاید درد آن ها را کم نکند اما قطعا تسکین دهنده خواهد بود.  

بسیاری از روانشناسان بر این باورند که دلجویی از خانواده‌ قربانیان کرونا، در آرامش قلبی آن‌ها و همچنین تسلی خاطرشان بسیار موثر است.

یک روانشناس و استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت حمایت‌های عاطفی و روانی از بازماندگان قربانیان کرونا به خبرنگار ایرنا می گوید: ضرورت دارد تا تیمی متشکل از روانشناسان و مشاوران مجرب در استان ها به برای کمک های روانی خانواده های داغدار بسیج شوند.

مهدی عسکری پور در مورد حمایت‌های روانی و عاطفی جامعه در مقابل بازماندگان قربانیان کرونا می گوید: مرگ عزیزان از مهمترین وقایع زندگی آدمی محسوب می‌شود که وی را با یک بحران عاطفی روبه رو می کند.

وی می افزاید: این بحران عاطفی که آدمی را با برخی از هیجان های منفی همچون خشونت و پرخاشگری نیز مواجهه می سازد؛ گاه به هنگام هیچ‌یک از اتفاق‌های تلخ و ناگوار زندگی از جمله شکست‌های عاطفی و اقتصادی تجربه نمی شود.

ر ادامه می دهد: به عبارت دیگر مرگ عزیزان بشر را در ۴ مرحله انکار، ‌خشم، گناه و افسردگی قرار می دهد؛ در مرحله نخست آدمی مرگ عزیز را باور نمی کند و به انکار و کتمان پناه می برد.

این مشاور اضافه می کند: در مرحله دوم به خشونت و پرخاشگری دست می زند و در ادامه به دنبال مقصر این اتفاق نظیر مراکز درمانی و بیمارستان‌ها است.  در مرحله چهارم به سبب غم و اندوه ناشی از مرگ عزیز با یک افسردگی توام با انزواطلبی و گوشه‌گیری روبه رو می شود و در آخر با رسیدن به مرحله پذیرش فقدان همیشگی قربانی را باور می کند که به گفته این روانشناس این مراحل از یک هفته تا شش ماه به طول می انجامد.

اجازه عزاداری به قربانیان کرونا داده شود

این روانشناس با بیان این مهم که باید اجازه عزاداری به قربانیان کرونا داده شود؛ می گوید: در حال حاضر باتوجه به شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری مراسم ختم در مساجد، حسینیه ها و بهشت زهرا وجود ندارد؛ اما امکان گریه و زاری، شیون و بروز عواطف و احساسات منفی همچون خشونت و پرخاشگری باید به داغداران داده شود.

عسکری پور تاکید می کند: قربانیان کرونا همچنین باید در خصوص افکار و اندیشه، عواطف و احساسات منفی خود با اقوام و نزدیکان گفت وگو کنند؛ چراکه این اقدام سبب تخلیه هیجان های منفی نظیر اضطراب و افسردگی می شود.

این روانشناس یادآور می شود: سوگواران همچنین باید از موقعیت ها و مجامع تنش زا خودداری کنند و در برخی از اماکن و تجمعات که یادآور خاطرات تلخ گذشته است، حضور نیابند.

عسکری پور ادامه می دهد: افکار منفی بازماندگان قربانیان کرونا نیز همچون خودکشی و مرگ که گاه در ذهن می نشیند؛ باید توسط اقوام و نزدیکان کنترل شود. تجربه موقعیت های لذت بخش مانند دعا و طلب آمرزش برای از دست رفتگان فراهم شود که به طور حتم در تسکین و آرامش موثر است.

وی می افزاید: دولت هم با برخی از اقدامات همچون ارسال پیام تسلیت و انتصاب بعضی از القاب شهید خدمت، تسلی بخش این سوگواران باشد.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (جمعه) درباره آخرین آمار مبتلایان و فوت شدگان بیماری کرونا گفت: تاکنون ۱۱ هزار و ۳۶۴ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵۱۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و سه هزار و ۵۲۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

گزارش از الهام دربان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha