مراکز عرضه فروش گوشت بسته‌بندی شده را در اولویت قرار دهند

ارومیه-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: مراکز عرضه استان فروش گوشت بسته‌بندی شده را در راستای تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان در شرایط فعلی کشور در اولویت قرار دهند.

کامیار داهیم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرایط ایجاب می‌کند برای مدتی گوشت قرمز به صورت بسته‌بندی شده در پیشخوان قصابی و فروشگاه‌ها عرضه شود.

وی با بیان اینکه گوشت قرمز از مهمترین اقلام پروتئینی استان است،اضافه کرد: ۲۰ درصد گوشت قرمز عرضه شده در استان در مراکز بسته‌بندی آماده‌سازی می‌شود و ۵۰ تُن آن در کشتارگاه‌های سنتی تولید و به صورت لاشه و شقه در قصابی‌ها عرضه می‌شود.

وی اظهار داشت: وجود چهار تا پنج کشتارگاه صنعتی در استان ظرفیت بالقوه‌ای است تا گوشت‌های تولیدی در استان به صورت بسته‌بندی شده ارائه شوند.

وی با اشاره به موضوع میدان‌های دواب در سطح استان نیز بیان کرد: در استان ۲۷ میدان عرضه دام وجود دارد که این میدان‌ها با همکاری نیروی انتظامی تعطیل شده‌اند اما در شهرهایی چون ارومیه، خوی، بوکان و میاندوآب در کنار این میادین مکان‌هایی دوباره فعال شده‌اند که لازم است از تجمع در آنها خودداری شود و نیازمند همکاری نیروی انتظامی در این زمینه هستیم.

«داهیم»، با اشاره به عرضه شیر به صورت سنتی در استان نیز بیان کرد: در استان روزانه هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ تن انواع فرآورده‌های دامی تولید و مصرف می‌شود که هزار و ۲۰۰ تن آن شیر است.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد شیر در استان در واحدهای سنتی تولید می‌شود اظهار داشت:  از این میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن در کارخانه‌ها فرآوری می‌شود و ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن توسط مراکزی جمع‌آوری و در بازار به صورت سنتی عرضه می‌شود.

وی با اشاره به لزوم کنترل بهداشتی بیشتر بر عرضه شیر و فرآورده‌های آن در استان اضافه کرد: شرایط حاکم در جامعه ایجاب می‌کند تا ما از کارخانه‌ها بخواهیم که مقداری بیشتر از ظرفیت کنونی در پروسه تولید را به مدت چهار ماه خریداری کنند.

وی با اشاره به تولید مرغ در استان و عرضه آن نیز گفت: در استان ۱۶۰ تا۱۸۰ تن تولید و مصرف مرغ داریم که به صورت بسته‌بندی وارد بازار می‌شود و مشکلی در این زمینه نداریم و بسته‌ها قابل شست‌وشو است.

آذربایجان‌غربی با دارا بودن ۹ میلیون واحد دامی از استان‌های پیشرو در عرصه تولیدات دامی کشور بوده که علاوه بر تامین نیاز داخل استان نیازهای پروتئینی استان‌های همجوار را نیز تامین می‌کند ولی سنتی بودن ۷۰ درصد تولیدات از مشکلات عمده این استان در عرضه مواد پروتئینی است.

این استان از نظر بسته‌بندی فرآورده‌های گوشتی نیاز به واحدهای فعال صنعتی دارد.

به گزارش ایرنا ۱۹۳ نفر در آذربایجان‌غربی به بیماری کرونا مبتلا شده و تاکنون هفت نفر فوت کرده‌اند؛ در صورتی که هفت نفر دیگر نیز به جمع این مبتلایان اضافه شود، استان در وضعیت قرمز قرار می گیرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha