۲۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۴۰
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83715168
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تایوان الگوی موفق مهار کرونا

۲۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83715168
تایوان الگوی موفق مهار کرونا

پکن-ایرنا- تایوان به دلیل نزدیکی به چین یکی از اصلی ترین سرزمین هایی بود که در معرض شیوع بالقوه ویروس کرونا قرار داشت اما راهبردهایی که تایوان به اجرا گذاشت و تدابیری که اتخاذ کرد باعث شد این جزیره به رغم نزدیکی به سرزمین مادری و با داشتن ۲۳ میلیون نفر جمعیت جزو موفق ترین مناطق در مهار کرونا باشد.

به گزارش ایرنا تایوان از جمله مناطقی بود که خیلی زود پس از شیوع ویروس کرونا در این جزیره، مدارس را بازگشایی کرد به طوری که اواخر ماه فوریه یعنی در بحران شیوع کرونا در چین، مدارس در این جزیره به روی دانش آموزان باز شد.

روز ۲۲ فوریه وقتی خبر بازگشایی مدارس تایوان منتشر شد در این جزیره ۳۰ نفر به کرونا مبتلا بودند از آن زمان تاکنون ۱۹ نفر دیگر به این آمار اضافه شده است هرچند بسیاری از بیماران هم درمان شده و یک نفر نیز جان باخته است.

در شرایطی که سازمان بهداشت جهانی از همه گیری کرونا در دنیا بویژه در کشورهای اروپایی می گوید و هشدار می دهد تایوان به الگویی موفق در برابر این ویروس تبدیل شده است.

جزیره ای با ۲۳ میلیون نفر جمعیت که مرزهایش به چین بسیار نزدیک است منطقه ای که ۸۵۰ هزار نفر از جمعیتش بین چین و تایوان دایم در رفت و آمد هستند و در چین کار می کنند و یا اقامت دارند.

تایوان البته دارای اعتبار بالایی در برابر ویروس هایی نظیر کرونا در جامعه جهانی است زمانی در جریان شیوع ویروس سارس در هنگ کنگ و چین هم توانست خود را از این ویروس مصون بدارد.

این جزیره در چنین مواقعی همه امکاناتش را بسیج می کند و با اقداماتی بسیار فوری و بموقع از همان ابتدای شیوع چنین ویروس هایی کمر همت برای مقابله با آن می بندد.

«چن چیانجن» معاون رییس جمهوری تایوان وقتی این موفقیت ها را دید وزیر دیجیتال را با توییتی مورد تقدیر قرار داد و از اینکه توانسته است با بکارگیری هوش مصنوعی به جنگ کرونا برود، از او تقدیر کرد و نقش او را در کنترل این ویروس در کنار هوش مصنوعی بسیار موثر دانست.

«جیسون وانگ» استان دانشگاه بهداشت عمومی در تایوان می گوید: وقتی می خواستم از سفر خارجی در ماه ژانویه به تایوان بازگردم بسیار تردید داشتم باید می دانستم که دولت تایوان در واکنش به شیوع کرونا که تازه در اول راه است، چه کاری انجام داده و تا چه اندازه موفق بوده است و البته به نتایج خوبی رسیدم.

نظام واکنش اولیه

دولت در تایوان پس از شروع شیوع کرونا در این جزیره در اوایل ماه ژانویه یک نظام واکنش سریع اولیه ایجاد کرد مقصود این بود که این ساختار باید بموقع و با سرعت و به شکل شفاف هر آمار و اطلاعاتی را در اختیار مردم قرار داده و با نهادهای دیگر نیز در ارتباط نزدیک باشد.

اما قبل از این هم در پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ زمانی که ویروس در شهر ووهان در مرکز چین در اوایل سرایت بود، تایوان پروازهایش را به چین محدود کرد و بسرعت شروع به تدابیر نظارتی و کنترلی بر مسافران در ورودی های این جزیره بخصوص فرودگاه ها نمود پس از این نظارت ها و چند روز تب سنجی، تایوان اعلام کرد کسانی که علایم بیماری از خود نشان دهند قرنطینه خواهند شد.

ستاد فرماندهی مرکزی

تایوان بلافاصله ستاد فرماندهی مرکزی برای رسیدگی به همه گیری ویروس کرونا ایجاد کرد این ستاد زیرساختاری از نهاد بهداشتی تایوان بود اما آنقدر تمرکز و قدرت داشت که بتواند برای تصمیم گیری و اتخاذ همه راهبردها با دیگر نهادها و ساختارهای این جزیره در ارتباط و هماهنگی باشد.

وانگ می گوید: این نظام تمرکز تصمیم گیری و فرماندهی روز ۲۰ ژانویه تکمیل شده بود از آن زمان به این طرف تحت این ساختار بیش از ۱۲۰ تصمیم گیری و اقدام مهم صورت گرفته و هر هفته چهار یا پنج حرکت بزرگ برای مقابله با کرونا در تایوان انجام شده است.

کنترل مرزهای دریایی و هوایی، شناسایی بیماران، قرنطینه بیماران دارای علایم کرونا، شناسایی بیماران مشکوک، تخصیص منابع، هماهنگی با رسانه ها، اطلاع رسانی شفاف، جلوگیری از پخش شایعات، انتشار اطلاعات دقیق به صورت روزانه، هماهنگی سیاست های اقتصادی، توجه به شرکت ها و امور تجاری و بازرگانی و کمک به خانواده های تایوانی از جمله این اقدامات بوده است.

داده های بزرگ و فناوری های پیشرفته

انسجام بین نظام اطلاع رسانی و انتشار آمار و بخش های فنی پیشرفته در تایوان برای مبارزه با کرونا از دیگر اقدامات برجسته این جزیره در مهار این ویروس خطرناک و مرموز بود.

داده هایی که از سازمان بهداشت ملی و مراکز ذی ربط پزشکی بدست می آمد و همچنین تاریخچه برخی از سفرهای مسافران و آمارهای مربوط به ورود و خروج ها تحت این نظام با یکدیگر مورد بررسی قرار می گرفت.

داده هایی که از شهروندان تایوانی و از خارجیان بدست می آمد و همچنین آمار مربوط به بیماران قطعی و مشکوک و کسانی که در بیمارستان و یا تحت نظر و یا در قرنطینه هستند نیز در اختیار مسوولان قرار می گرفت تا مورد تجزیه و تحلیل علمی و بهداشتی قرار گیرد پس از آن دولت می توانست از طریق تلفن های هوشمند نیز درباره مسافران اطلاعات بیشتری کسب کند.

وقتی همه اطلاعات تکمیل شد یعنی در روز ۱۸ فوریه، دولت تایوان به همه کلینیک ها،  بیمارستان ها و داروخانه ها اعلام کرد که حق دارند تاریخچه همه مسافران را مورد بررسی قرار داده و از آنها بخواهند که درباره ترددها و سفرهای خود توضیح شفاف بدهند.

«آندره تانگ» وزیر دیجیتال تایوان و کسی که بی سر و صدا و بدون فوت وقت در دفتر کارش حاضر می شد، داده ها را مورد ارزیابی دقیق قرار داد و بکارگیری هوش مصنوعی در این زمان برای این وزارتخانه بسیار مهم بود.

وقتی که همه داده ها مورد تجزیه و تحلیل و جمع بندی قرار گرفت، یک نقشه الکترونیکی و راهنما منتشر شد نقشه ای که به همه شهروندان تایوانی نشان می دهد که چه مکان هایی در معرض خطر بیشتر هستند چه اقداماتی را باید و چه کارهایی را نباید انجام دهند و یا اینکه کجا مجاز به رفتن هستند و چه مکان هایی حق تردد ندارند حتی در همین نقشه ها به مردم تایوان گفته می شد که از چه مکان هایی و در چه زمان هایی می توانند ماسک دریافت کنند.

رسانه ها و اطلاع رسانی ها

اطلاع رسانی های بموقع، برگزاری مصاحبه های مطبوعاتی آنلاین، انتشار اطلاعات روزانه، ارتباط با نهادهای ذی ربط، هشدارهای زمانی مناسب به مردم برای خودداری از تجمع و یا حضور در مناطق پرازدحام، همکاری بین بخش های خصوصی و دولتی، ارتباطات گسترده تر بین نهادهای پزشکی و دیگر ساختارها، در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی و تب سنجی برای همه ادارات،  سالن های پذیرایی و فروشگاه ها و اعلام تدابیر لازم برای این ساختارها و مقابله با شایعه پراکنی،  حملات مجازی و اینترنتی از دیگر تحرکات دولت تایوان در مبارزه با کرونا بود.  

اختصاص منابع

دولت تایوان خیلی زود صادرات را متوقف و تولید را افزایش داد این جزیره می دانست که در این شرایط دنیا درگیر است و باید خودش منابع را اختصاص دهد درست قبل از اینکه پایان ژانویه برسد تایوان توانست ۴۴ میلیون ماسک در اختیار داشته باشد یک میلیون و ۹۰۰ هزار ماسک ان ۹۵ در اختیار داشت و بیش از یک هزار و ۱۰۰ اتاق ایزوله تدارک دیده بود در صورتی که در آن زمان تعداد مبتلایانش انگشت شمار بودند.

حالا خانم تسای اینگ ون رهبر تایوان می گوید که ما قادر هستیم روزانه ۱۰ میلیون ماسک تولید کنیم.

درس های تایوان برای دیگر کشورهای درگیر کرونا

در شرایطی که بسیاری از کشورهای درگیر جدی با شیوع کرونا مورد انتقاد هستند که نتوانسته اند واکنش بموقعی برای مقابله با این ویروس داشته باشند، تایوان و اقداماتش می تواند الگویی موفق را نشان داده و عبرت آموز باشد.

در سراسر جهان، بورس ها و سازمان های اوراق بهادار بسیاری ارزش خود را از دست داده اند ساختارهای اقتصادی به سمت رکود می روند اقلام بهداشتی به اندازه کافی وجود ندارد اتاق های ایزوله آماده نشده است و کمبودها بخوبی در کشورهای دارای شیوع کرونا محسوس و ملموس است.

وانگ می گوید: موضوع شمار جمعیت و یا کم و زیادبودن آن نیست حتی کشوری مانند آمریکا که جمعیتش ۱۳ برابر تایوان باشد باید از این پروتکل و این راهبردها بیاموزد شکست کرونا تحت همین تدابیر و وحدت و واکنش ها امکان پذیر است اینکه کشورها و دولت ها بجای اینکه سرنوشتشان را به کرونا بسپارند سرنوشت ویروس را در اختیار خود بگیرد و با واکنش ها و تدابیر بموقع و سریع آن را مهار کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha