زنگ خطر رشد اپیدمی کرونا در استان  زنجان به صدا درآمده است

زنجان - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان گفت: شمار مبتلایان به بیماری کرونا در این استان به ۲۰۱ نفر رسیده است که این به معنی حرکت به سوی اوج اپیدمی بوده که خبر خوبی برای عموم مردم نیست.

دکتر  علیرضا شغلی شامگاه یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفراس برگزار شد، در مجموع جان باختگان بیماران کرونایی استان را تا کنون ۱۳ نفر اعلام کرد و افزود: هر رقم دیگری غیر از این کذب محض است و قاطعانه تکذیب می‌شود.

وی اضافه کرد: در بحث اپیدمیولوژی بیماری‌های واگیر، ضریبی وجود دارد که باتوجه به آن هم  اکنون متوسط افرادی که ممکن است توسط یک فرد آلوده، مبتلا به بیماری شوند حدو سه تا چهار نفر است.

این مسؤول ادامه داد: به این معنی که هر فرد مبتلا می‌تواند سه تا ۴ چهار نفر دیگر را به ویروس کرونا آلوده کند و در واقع این مفهوم را می رساند که اگر عموم مردم زنجیره ابتلا را قطع نکنند، به صورت تصاعدی افزایش تعداد موارد مثبت رخ خواهد داد.

شغلی افزود: برای کاهش این بیماری در استان باید زنجیره انتقال ویروس قطع  شود چراکه هر یک از  افراد می‌تواند یک حلقه در این زنجیره باشند و اگر نکات بهداشتی و توصیه‌های متخصصان را رعایت نکنند، تک تک  افراد  قادر هستند حلقه برای این زنجیره انتقال باشند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ادامه داد: تغییر رفتار مردم در کوتاه مدت بسیار دشوار است و از طرفی سرعت انتشار ویروس بسیار بالاست و در این میان به ناچار باید از هر روشی که شده از مردم حفاظت کرد  تا با اتحاد و یگانگی، این ویروس از جامعه ایرانی رخت بندد.

وی اظهار داشت: با توجه به مقایسه های کشوری که مبتنی بر جمعیت کل استان موارد مثبت بیماران کرونایی اعلام شده  زنجان در مرحله به رنگ زرد قرار دارد که بالا بوده و در واقع سرعت رشد موارد نگران کننده است.

این مسؤول با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه کرونا در استان ادامه داد: با راه اندازی این آزمایشگاه با ظرفیت آزمایش روزانه ۳۰ نمونه، موارد آزمایشگاهی به تهران ارسال نمی‌شود و به طور معمول زمان دریافت جواب آزمایش ها کمتر از ۲۴ ساعت است.

وی اضافه کرد: سرعت و قدرت شیوع این بیماری بسیار  بالاست و این در حالی است که ناشناخته های زیادی هم در مورد این بیماری وجود دارد و تجربه های کنونی کشورمان نیز به یافته هایی در چین  باز می گردد و بهترین راهکار این است که در مقابل این بیماری مرموز  از ابتدا وارد چرخه آلوده کنندگی نشویم.

شغلی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر بازار شایعات بسیار داغ است که به هم استانی ها توصیه می شود به هیچ عنوان به این موارد توجه نکنند و مطالب لازم را فقط از طریق کانال‌های اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی پیگیری کنند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد: تاکنون ۱۳ هزارو ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۷۲۴ نفر فوت کرده و ۴ هزار و ۵۹۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

بر اساس اطلاعات فعلی راه‌های انتقال ویروس کرونا همانند سایر ویروس‌ها و آنفلوانزا است؛ یعنی از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطره‌های تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی) منتقل می‌شود بنابراین شست‌وشوی مکرر دست‌ها بسیار توصیه می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha