ایران یکپارچه برای مهار کرونا

۲۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۲۷
کد خبر: 83716293
ایران یکپارچه برای مهار کرونا

تهران- ایرنا- شیوع کرونا ابعاد جدیدی از مدیریت کشور را برجسته کرده و تلاش مضاعف ارگان‌های دولتی و مردم نهاد را در پی داشته است. هلال احمر، بسیج، نیروهای مسلح، بانک‌ها و وزارت علوم اقدامات شایان توجهی را برای مهار این بیماری در دستور کار دارند.

کرونا تنها در دنیای واقعی و روزمره ما حضور ندارد. این ویروس جدید در فضای مجازی نیز جولانگاه خود را یافته و هر روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. به عبارتی به دلیل حضور بیشتر افراد در خانه، عرصه مجازی در این حوزه فرصت بروز بیشتری یافته است. راه افتادن کمپین‌های مجازی که به اقدامات موثر در زمینه پیشگیری از این بیماری جدید به وجود آمده، نه تنها برای افراد جامعه مفید است، بلکه به عنوان بازوی اجرایی دولت و وزارت بهداشت هم عمل کرده  و با هزینه کمتر تاثیرات مهمی به همراه دارد.

به موازات گسترش شیوع کرونا در ایران، ابعاد جدیدی از مدیریت یکپارچه در مواجه با این پدیده، ظهور و بروز یافته که تا پیش از این کمتر به چشم می‌خورد. مفاهیمی چون مشارکت اجتماعی و یکپارچه با حداثر توان نمونه بارزی از این دست فعالیت‌ها هستند که این روزها با روش‌های جدیدی به خود نمایی می‌کنند.

هلال احمر و بسیج، همیاران دولت در پایش جمعیت   

هلال احمر و بسیج دو  ارگانی هستند که طی سالیان متمادی با آغاز سال نو و شروع مسافرت‌های نوروزی به کار خدمات رسانی داوطلبانه برای مردم مشغول بوده‌اند. اما این‌بار و با شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد در ایام نوروز، خدمات رسانی را از بعدی دیگر به پیش بردند. به عنوان مثال کانال تلگرامی «آخرین خبر» و «خبر فوری» به نقل از سخنگوی وزارت کشور و سرپرست جمعیت هلال احمر اعلام کردند که: کنترل خروجی‌های استانی با تأمین تجهیزات توسط ستاد ملی مدیریت کرونا، با همراهی بسیج و جمعیت هلال احمر و با هماهنگی استانداران در سراسر کشور- به منظور قطع زنجیره شیوع بیماری- انجام خواهد شد. این کانال تلگرامی همچنین به انتشار اخباری از اقدامات ستاد کل نیروهای مسلح به فرمان رهبری و با ریاست وزارت بهداشت اشاره دارد که در آن قرارگاه بهداشتی امام رضا(ع) در طرح کمک به غربالگری جامعه توسط درمانگاه‌های ثابت و سیار نیروهای مسلح راه اندازی شده است.

مضاف بر این امروز بخش زیادی از تخت‌های بیمارستانی نیروهای مسلح در اختیار بیماران و وزارت بهداشت است. مقرر شده تا این تخت‌ها به دو برابر افزایش پیدا کرده و ۲ هزار تخت استراحت‌گاهی هم بدان اضافه شود .کمک‌های آمادی و لجستیکی در تولید ماسک و مواد ضد عفونی کننده نیز از جمله اقدامات دیگری است که تمام سازمان‌های نیروهای مسلح و بخصوص وزارت دفاع ماموریت دارند تا بخش زیادی از این نیازها را تامین کنند. در حوزه کارهای علمی و تحقیقاتی و تامین نیروی انسانی متخصص و خدماتی برای کمک به وزارت بهداشت و درمان نیز مقرر شده تا نیروهای مسلح از ظرفیت خودشان و بسیج به وزارت بهداشت کمک کنند.

کانال تلگرامی «خبر فوری» هم به نقل از وزیر بهداشت اعلام کرده که تا کنون و با کمک نیروهای مسلح بیش از ۶ و نیم میلیون خانوار پایش شده که در این زمینه اقدام مهمی محسوب می‌شود.

تسهیلات بانک‌ها و ادارات امور مالیاتی در شرایط جدید

بنابر اخبار کانال تلگرامی «آخرین خبر» و به نقل از رئیس کل سازمان امور مالیاتی، تمهیدات جدید مالیاتی در شرایط کرونا اعلام شده است. جلسات هیات‌های حل اختلاف مالیاتی از ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۸ تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۹ لغو و بانک‌ها و موسسات اعتباری هم برای اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی تا دو میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا پنج میلیارد ریال نیاز به استعلام از ادارات امور مالیاتی ندارند. طبق تصمیمات صورت گرفته سررسید پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره چهارم سال ۱۳۹۸، از ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ به تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ تغییر یافته است.

کانال «خبر فوری» هم اعلام کرده که بانک‌ها به منظور کاهش شیوع کرونا، سقف برداشت از خودپردازها را به ۲۰۰ هزار تومان و نقل و انتقال از طریق اینترنت بانک را تا سقف ۱۰ میلیون تومان و از طریق اپلیکیشن‌های پرداخت تا ۳ میلیون تومان تغییر داده‌اند. این کانال به نقل از «ایمانی» مدیرعامل بانک سینا هم اعلام کرد، کمک ۵۰ میلیارد ریالی بانک سینا به ۷ استان درگیر کرونا و اختصاص کمک نقدی ۵۰ میلیارد ریالی این بانک به کمیته امداد امام خمینی(ره) برای حمایت از مددجویان این کمیته در استان‌های درگیر کرونا در دستور کار است. در بخش دیگری از این کانال خبری آمده است که رئیس بانک مرکزی در مورد چک‌هایی که از اول اسفند تا آخر اردیبهشت برگشت می‌خورند، خدمات بانکی برای آن‌ها متوقف نمی‌شود.

وزارت علوم و تلاش برای کاهش روند صعودی کرونا

هرچند این وزارت مهم به آموزش در سطح عالی برای کشور اشتغال دارد، اما شرایط ایجاد شده محدودیت‌های فراوانی را برای آن ایجاد کرده است. با این حال، کانال «عصر مرکزی» در اخبار روزیکشنبه ۲۵ اسفندماه از قول رئیس سازمان سنجش اعلام کرده که به منظور کاهش روند صعودی بیماری کرونا و با مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آزمون های ملی کشوری بعد از ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۹ برگزار می‌شود. بر اساس این مصوبه کنکورهای دکتری و ارشد که قرار بود در فروردین و اردیبهشت سال بعد برگزار شود، به ترتیب در ۹ خرداد و ۲۲ و ۲۳ خردادماه ۹۹ برگزار خواهد شد.

وزارت علوم که دانشگاه‌ها را تا پایان سال ۹۸ تعطیل کرده بود، بنابر گزارش کانال تلگرامی «خبر فوری» این بار بازگشایی آن را منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا دانسته است. دانشگاه‌ها به عنوان یکی از مراکز تجمع افراد، نقش مهمی در انتشار ویروس کرونا داشتند که با تدبیر به موقع از روند صعودی آن به میزان زیادی کاسته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha