حکیم در بیانیه ای گفته است: «به دلیل مخالفت با معادله کوتاهی و ملاحظاتی که به پاره ای ارزیابی های سیاسی داریم که در آن منافع عمومی کشور و ملت و شرایطی که عراق در آن هست در نظر گرفته نمی شود، تصمیم به عدم دخالت در قضیه انتخاب نامزد نخست وزیر مرحله انتقالی گرفته ایم.»
وی ادامه داده است که ورود جریان حکمت در قضیه انتخاب نامزد نخست وزیری تنها برای یافتن راه برون رفت از بن بست سیاسی و حل مشکلات مردم بوده است.
حکیم خواست جریان حکمت را در انتخاب نخست وزیر جدید در بازگرداندن اعتبار دولت و بسترسازی برای انتخابات زودهنگام در سال جاری میلادی عنوان کرده است.
در همین راستا منابعی از دولت قانون (نوری المالکی) شکست کمیته هفت نفره فراکسیون های شیعه در انتخاب نخست وزیر جدید را اعلام کرده اند.
از طرفی ائتلاف «النصر» به رهبری «حیدر العبادی» نخست وزیر سابق شروط خود را برای انتخابات نخست وزیر جدید اعلام کرده است.
بر اساس بیانیه این ائتلاف پارلمانی، میهن پرست بودن، بی طرفی و پاکدستی در اداره کشور مهمترین شروط برای انتخاب نامزد نخست وزیر عنوان کرده و خاطر نشان ساخته است که دولت انتقالی نباید بیشتر از یکسال دوام داشته باشد.
این ائتلاف پارلمانی وظیفه اصلی دولت انتقالی را بسترسازی برای انتخابات زودهنگام حداکثر تا 31 دسامبر 2020 (اواخر سال میلادی جاری) با مشارکت و کمک گرفتن از سازمان ملل، انحصار سلاح در دست دولت و بازخواست قضایی عوامل کشتارتظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی عنوان کرده است.
این درحالی است که برحسب قانون اساسی، طی امشب و حداکثر فردا سه شنبه مهلت 15 روزه برای معرفی نخست وزیر جدید به اتمام می رسد.
نظر شما