طب ایرانی درمان اختصاصی برای ویروس کرونا ندارد

ساری - ایرنا - یک متخصص طب ایرانی موسوم به طب سنتی گفت : طب ایرانی درمان اختصاصی برای ویروس کرونا ندارد و مردم به بهانه پیشگیری از کرونا، به صورت بی رویه از دمنوش‌ها استفاده نکنند.

دم‌کرده عناب، دمنوش آویشن یا بابونه، سیاهدانه، روغن بنفشه،دارچین، زنجبیل، لیموترش و عسل، سیر و مانند اینها توصیه‌هایی است که در فضای مجازی دست به دست می‌شود تا با مصرف آن از کرونا در امان بمانند.

با وجود اینکه از نظر متخصصان حوزه پزشکی، کرونا هنوز ویروسی ناشناخته است که آگاهی چندانی نسبت به این ویروس وجود ندارد اما مشاهده می‌کنیم که فضای مجازی پر از توصیه‌هایی درباره استفاده از دمنوش و گیاهان دارویی برای پیشگیری از کرونا و یا درمان آن است.

مخاطبان فضای مجازی، با توصیه‌هایی که در این فضا رد و بدل می‌شود سراغ عطاری‌ها رفته و هر آن چه را در فضای مجازی خوانده‌اند ، خریداری می‌کنند بدون اینکه جمله‌ای از متخصص طب ایرانی، راهنمایی بگیرند و با علم، این دمنوش‌ها و گیاهان دارویی را مصرف کنند. این توصیه‌ها باعث شد قیمت زنجبیل تازه به ۱۵۰ هزار تومان، لیمو ترش ۵۰ هزار تومان، سیر خشک ۴۵ هزار تومان برسد. زنجیل‌های خشک را هم چنان خریده‌اند و تمام کرده اند که نه در عطاری‌ها و نه در لوازم قنادی، ردپایی از آن نیست.

اگرچه بسیاری از فضای کسب و کار با رکود مواجه شده اما به نظر می‌رسد با این شیوه خرید، بازار عطاری‌ها سکه است.

کرونا و دمنوش‌ها 

یک متخصص طب ایرانی درباره استفاده از دمنوش‌ها وگیاهان دارویی برای پیشگیری از کرونابه ایرنا گفت: در این روزهای شیوع ویروس کرونا،  استفاده از دمنوش‌ها و گیاهان دارویی لزومی ندارد مگر در مواردی که شخص اخلاط نامناسب در بدن دارد یا به عبارتی در سلامتی کامل نیست مثلا فردی که به دلیل مواد زائد بدنی دچار نفخ شدید شکمی می‌شوددر این فرد باید علت این نفخ شکمی برطرف و سپس برای از بین بردن این مواد زائد بدنی ابتدا بباید به فرد مواد غذایی و سپس داروی مناسب داده شود.

دکتر آزیتا صدوق افزود: استفاده از دمنوش‌ها به صورت بی رویه بسیار خطرناک است و چه بسا برای افراد مشکل آفرین باشد و حتی در شرایط امروز مصرف دمنوش‌های گرم  در حد درجه سه که از نظر طب ایرانی دارو محسوب می‌شود عوارضی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه امروز فضای مجازی پر از دستورالعمل‌های مصرف دمنوش توسط افرادی است که صلاحیت علمی ندارند، گفت : در صورتی که متخصصان طب ایرانی که خود تحصیل کرده این رشته هستند خیلی با احتیاط دستورات مربوطه را ارائه می‌دهند و این نشانگر این است که داشتن آگاه‌ های مرتبط در مورد مصرف این دمنوش‌ها از منظر مدت،میزان و نوع دمنوش مصرفی توسط متخصصان این حوزه مورد توجه است و  استفاده از هر نوع دمنوش باید بر اساس مزاج فرد و مشکل زمینه ای فرد مورد استفاده قرار گیرد.

این متخصص طب ایرانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در شرایط همه گیری بیماری کرونا تغدیه درست و مناسب برای هر فرد توصیه می‌شود.

صدوق با اشاره به اینکه روش‌های مبتنی بر طب ایرانی برای این ویروس اختصاصی نبوده و شامل دستورات لازم برای صحت و سلامت فرد و در نهایت افزایش سیستم ایمنی فرد در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌های مختلف است، ادامه داد: بنابر این، طب ایرانی دستورات خاصی برای بیماری کرونا ندارد چون این طب روی بیماری و عامل پاتوژن تمرکز خاص ندارد بلکه هدف طب ایرانی،چه عامل بیماری باکتریال باشد یا ویروس ناشناخته‌ای مانند کرونا،  افزایش سیستم بدنی بیمار است.

فضای مجازی و صحت مطالب منتشر شده

وی تصریح کرد: روش تشخیص مطالب درست طب ایرانی از مطالب نادرست در فضاهای مجازی مثل سایر مطالبی است که در این فضا منتشر می‌شود، توصیه ما رجوع به متخصصان این رشته است.   

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه برای پیشگیری از کرونا دمنوش خاصی توصیه نمی‌شود، گفت: چند اصل  ضروری در هر فرد در طی این دوران باید رعایت شود یعنی خواب مناسب، غذای خوب، ورزش مناسب سن، جذب و دفع خوب برای صحت یک فرد لازم و پیشگیری کننده است. 

صدوق در توصیه‌ای برای افرادی که در قرنطینه و یا دوره نقاهت هستند، اظهار کرد: مهمترین عامل افزایش قوای فرد مصرف غذاها و میوه‌های مناسب، کالری و حتی پروتئینهای مناسب است، برخلاف دوران بیماری که در طب سنتی معتقد هستیم در فاز بحران بیماری از خوردن غذاهای زیاد خوداری شود تا به جای اینکه بدن متوجه هضم و جذب شود متوجه عامل بحران و بیماری شود و آن را دفع کند در طول دوران نقاهت توصیه می‌شود مواد پرکالری و هضم راحت مثل آب گوشت گوسفندی، زرده تخم مرغ ‌آبپز، سیب، آب هویچ، پرتقال، لیمو شیرین و موارد اینچنینی مصرف شود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha