۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۲۵
کد خبرنگار: 2521
کد خبر: 83719348
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سهم من در کرونا

قرنطینه با کتاب

۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۲۵
کد خبر: 83719348
قرنطینه با کتاب

تهران- ایرنا- خانه ماندن در این روزهای شیوع بیماری کرونا بهترین کار برای حفظ سلامتی است و باید گفت شرایط قرنطینه‌های خانگی که افراد بر خود مستولی داشته‌اند مناسب ترین زمان برای مطالعه است و چه خوب می شود که این زمان و فرصت از دست نرود تا کمکی به سطح معلومات و دانش افراد شود.

وضعیت و شرایط نامساعدی که سلامت جامعه را ویروس کرونا نشانه گرفته است سبب شده تا شهروندان از ترددهای بدون دلیل و غیر واجب در سطح شهر خودداری کنند، درک این موضوع خیلی سخت نیست که بدانیم تماس و بیرون رفتن از منزل باعث انتشار بیماری خواهد شد. از این رو در خانه ماندن و گذران وقت با خواندن کتاب های مختلف در زمینه های گوناگون سبب می شود تا این دوران سخت با اضافه شدن به سطح معلومات افراد خانواده سپری شود. در همین راستا ناشران و کتاب فروشان تصمیم گرفتند تا شماره تلفن خود را پررنگ بر پشت ویترین های واحدهای خود نصب نمایند و از مردم بخواهند در خانه بمانند و با تلفن کتاب مورد نظر خود را سفارش داده تا برایشان به درب منزل یا مکان مورد نظر ارسال نمایند، البته این موضوع از فضای مجازی نیز دور نماند و بسیاری از این ناشران و اهالی کتاب تصمیم گرفتند تا در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام و با ساختن پویش هشتگ «قرنطینه_ با_ کتاب» پیشنهاداتی به خوانندگان و دوستداران کتاب عرضه کنند تا ضمن فراهم آوردن ساعت هایی برای گذران وقت خانواده ها با خواندن کتاب در منزل سرانه مطالعه را نیز بالا ببرند. اتحادیه ناشران نیز در این راستا به تمامی اعضای خود پیام همدلی و همراهی  را ارسال کرد و از آنان خواست تا با گرفتن دست یکدیگر در راه برطرف نمودن مشکلات پویا عمل کنند و در این دوران سخت بیماری کرونا با ارایه و پیشنهاد کتاب های مفید شهروندان را در خانه هایشان همراهی کنند. شعار آنها این است: «شما در خانه بمانید ما کتاب ها را برایتان می آوریم.»

عشق در زمان وبا

این رمان بسیار جذاب و تأمل‌برانگیز است که بهمن فرزانه آن را از زبان ایتالیایی به فارسی ترجمه کرده است و انتشارات جاویدان انتشار آن را برعهده دارد.  عشق در زمان وبا یکی از عاشقانه های معروف جهان به شمار می رود. این رمان یکی از کتاب هایی محسوب می شود که در اینستاگرام برای روزهای قرنطینه در خانه به کاربران معرفی می کند.  در بخشی از کتاب این کتاب می خوانیم: «فلورنتینو، جوانی لاغر اندام و نحیف از خانواده ای متوسط است. او فرزند صاحب یک شرکت کشتیرانی است که در کودکی پدرش را از دست داده است و با مادرش که مغازه ای خرازی دارد زندگی می کند.» گارسیا مارکز نویسنده این کتاب در ١٩٨٢ میلادی برنده جایزه نوبل شد. بهمن فرزانه «عشق در زمان وبا» را از شاهکارهای گابریل گارسیامارکز می‌داند و می‌گوید: «من این کتاب را خیلی دوست دارم. چرا که از آثار ماندگار این نویسنده است.» فرزانه ترجمه فارسی را با متن اسپانیایی و انگلیسی تطبیق داده است.

توسعه و مبانی تمدن غرب

این اثر به قلم سیدمرتضی آوینی نگاشته شده است که در صفحه اینستاگرامی این روزها برای خوانندن آن به کاربران توصیه می شود. کاربری که این کتاب را معرفی کرده در صفحه خود بخشی از این اثر را اینگونه آورده است: «جامعه و تاریخ بدون آرمانِ غایی و مدینه فاضله نمی تواند حیات خویش را استمرار بخشد. . . »

صداهایی از چرنوبیل

این کتاب در صفحه یکی از کاربران اینستاگرام معرفی شده است و به توصیه او این اثر جذاب قابلیت بارها خواندن را دارد. ترجمه این اثر را حدیث حسینی بر عهده دارد. این کاربر بخشی از کتاب را اینگونه معرفی می کند: «شرح وقایع چرنوبیل به طور مستند و از زبان شاهدان عینی در سال 1986 میلادی در روستایی به نام چرنوبیل در بلاروس یکی از نیروگاه های اتمی منفجر شد و بزرگترین فاجعه انسانی قرن بیستم رو شکل داد. این کتاب روایتی است از زبان شاهدان عینی این اتفاق، مردمی که در اون روستا زندگی می کردن ، آتش نشان ها، سربازهایی که به به اونجا اعزام شدن، پزشکان فیزیکدانان پاک سازی کننده ها و حتی بچه ها... نمی دونم از چی باید بگم از تراژدی نابود شدن یک نسل در یک سیستم ناکارآمد؟‌از فاجعه ای که پیامدهایش تا به امروز ادامه داره از دفن شدن خاک در خاک از گورهای دسته جمعی حیوانات یا از طبیعیتی که با تمام زیباییش و در خفا از خودش آلودگی ساطع می کنه یا باید از مسوولینی بگم که به جای کنترل درست فاجعه با دروغ و لاپوشانی وضعیت رو عادی جلوه می دادن و می گفتند هه جیز تحت کنترله. » این کاربر در پایان اینگونه اظهار می کند که هر چه در مورد این کتاب بگم کم لطفیه در حقش ، فقط باید بخونید و به قافیه مند بودن تاریخ فکر کنید...

تاریخ ایران

تاریخ ایران کتابی ارزنده و درخور توجه از نشریات دانشگاه آکسفورد است. این کتاب، در عین مجمل بودن منبعی راهگشا، مفید و قابل اعتماد درباره تاریخ ایران است. آنچه این کتاب را از دیگرآثاری که در این زمینه نوشته شده‌اند متمایز می‌کند نگاه یکسان آن به دوره‌های مختلف تاریخ ایران است. کتاب با مقاله‌ای درباره دوران پارینه‌سنگی و ظهور شاهنشاهی هخامنشی آغاز می‌شود و با مقاله‌ای با عنوان «ایران پس از انقلاب پایان می‌پذیرد. این پژوهش در 16 مقاله تخصصی، که حاصل تلاش کارشناسان دوره‌های مختلف تاریخ ایران است، اطلاعات مفید و ارزشمندی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. این اثر یکی از برجسته ترین آثار به شمار می رود که در پویش قرنطینه با کتاب بسیار به خواندن آن توصیه شده است.

همچنین «من ملاله هستم، اندیشه های دل، چهارشنبه سوری، رهنمودهای برای نزول دوزخ، زن همسایه، اتاق، هزار خورشید تابان، گرامشی و انقلاب، جنس دوم، فریب طعمه ها، همه چیز، تک و تنها در پاریس، نفرتی که می کاری، کیمیاگر، گرما و غبار، عزیز بانو، سه دختر حوا، سیزده دلیل برای...، شفافیت شیطانی، فلاسفه بزرگ» و چندین کتاب دیگر از جمله آثاری به شمار می روند که این روزها  در صفحات اینستاگرامی به وسیله کاربران و بسیاری از ناشران  به خوانندگان پیشنهاد می شود تا در این روزهای کرونایی و قرنطینه در خانه از خواندن آنها بی‌نصیب نمانند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha