به گزارش روز پنجشنبه بانک مرکزی، براساس روند هر ساله در روزهای پایانی سال و ایام نوروز با توجه به لزوم ارائه و در دسترس بودن سامانههای خدمات بانکداری الکترونیک، ساعات کاری سامانه ساتنا و پایا به همه بانکها اعلام شده و شهروندان بر اساس جدول منتشر شده میتوانند از سامانههای ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال و ایام نوروز استفاده کنند.
ساعت کاری سامانه ساتنا در روزهای پایانی سال و ایام نوروز
بر اساس جدول منتشر شده، ساعت کاری سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آتی) در روز جاری (پنجشنبه) از ساعت یک بامداد آغاز و تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه ادامه دارد؛ این سامانه از روز جمعه اول فروردین تا روز دوشنبه چهارم فروردین غیرفعال است؛ سرویس دهی به شهروندان از روش ساتنا ممکن نیست و سایر روشهای بانکداری الکترونیک در دسترس مردم است.
ساعت کاری سامانه پایا در رروز پایانی سال و ایام نوروز
بر اساس اعلام بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور، ساعت کاری سامانه پایا (سامانه پایاپای الکترونیکی) در روز جاری (پنجشنبه) صرفا تا ساعت ۳ و ۴۵ دقیقه بامداد است؛ همچنین در روز جمعه تا دوشنبه یعنی از اول تا چهارم فروردین، سامانه پایا مانند تعطیلات رسمی در دسترس است و حوالههای صادر شده در سامانه در تاریخ یاد شده، یک بار در روز و در سیکل ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه روز بعد پردازش و برای بانک های پذیرنده ارسال میشود که به معنای واریز حواله پایا در روز کاری بعد به حساب مقصد است.
ساعت کاری سامانه قبوض در روز پایانی سال و ایام نوروز
ساعت کاری سامانه قبوض امروز (پنجشنبه) مانند روزهای عادی است و از اول تا چهارم فروردین ۹۹ نیز این سامانه به صورت تسویه غیرفعال با عملیات فایل گذاری فعال در دسترس مشتریان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، بانک مرکزی ۱۳ اسفند در ابلاغی به شبکه بانکی کشور، از تغییر ساعت کاری سامانههای ساتنا، پایا و چکاوک برای مقابله با ویروس کرونا و کاهش حضور مردم در شعب به شبکه بانکی خبر داد و اعلام کرد: چکهای رمزدار تا ساعت ۱۱ امکان واگذاری جهت وصول دارد و ساعت واگذاری چکهای عادی تا اطلاع ثانوی ساعت ۱۰ است.
بر اساس این ابلاغ؛ ساعات پایانی سامانه ساتنا تا اطلاع ثانوی برای دستور پرداخت بین مشتری ساعت ۱۴ و دستور پرداخت بین بانکی ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه است.
ساتنا سامانه ای الکترونیکی به شمار میرود که پردازش و تسویه تراکنش های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام میدهد.
سامانه پایاپای الکترونیکی نیز به نحوی طراحی شده که قادر است شبانه روز و در همه روزها از بانک ها دستور پرداخت دریافت کند و این ویژگی به بانک ها امکان میدهد تا بتوانند این خدمت را از طریق اینترنت، تلفن همراه و نظایر آن به مشتریان ارائه کنند.
نظر شما