وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه خود، آنچه که تبلیغات منفی هند علیه طرح "سی پک" عنوان کرد، را رد و افزود: دهلی نو در صدد تلاش های ناامیدانه برای جعل واقعیت ها و گمراه کردن جامعه جهانی است.
در بیانیه آمده است: پاکستان، مواضع هند مبنی بر بخش جدایی ناپذیر بودن منطقه کشمیر را قبول ندارد و آن را مغایر قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد می داند.
وزارت امور خارجه پاکستان افزود: مناقشه جامو و کشمیر، قدیمی ترین اختلاف حل نشده ای است که همچنان در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل باقی مانده و جامعه جهانی نیز بیش از هفت دهه گذشته، بین المللی بودن این مناقشه را به رسمیت شناخته است.
تنش های سیاسی و دیپلماتیک اسلام آباد و دهلی نو، همزمان با سپری شدن ۲۲۸ روز از تصمیم دولت هند برای لغو امتیاز ویژه منطقه کشمیر، ادامه دارد و این دو کشور به عنوان رقبای سنتی شبه قاره همواره یکدیگر را به تشدید تنش ها در روابط متهم می کنند.
در زمان حاضر، بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام این منطقه را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان رقبای سنتی جنوب آسیا از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۳۲۶ شمسی است.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان سه شنبه گذشته در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس با نگرانی از آنچه که برخورد فرقه گرایانه هند علیه مسلمانان خواند افزود: شواهد نشان می دهد که مسؤولان امنیتی و انتظامی در حوادث اخیر در دهلی از افراطی های هندو علیه مسلمانان پشتیبانی کرده اند.
وی، حوادث اخیر در هند را به ظهور ناسیونالیسم هندو در این کشور تعبیر کرد و نسبت به پیامدهای خشونت آمیز در مرزهای پاکستان و هند نیز هشدار داد.
عمران خان اظهار کرد: مسلمانان در هند در طول دهه های اخیر متحمل بدترین خشونت ها از سوی افراطیون هندو بوده اند و از زمان آغاز کار دولت فعلی هند به نخست وزیری "نارندرا مودی" و تصویب قوانین شهروندی، نگرانی نسبت به وضع آنان بیشتر شده است.
نظر شما