چگونه مواد غذایی گوشتی را از شر کرونا خلاص کنیم؟

تهران- ایرنا- متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شهروندان هشدار داد که از مصرف مواد گوشتی خام یا نیمه پخته اجتناب کنند زیرا این مواد میزبان و ناقل ویروس کرونا هستند.

«خدیجه رحمانی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با بیان این مطلب که همه مواد غذایی‌ها عامل انتقال کرونا نیستند، افزود: هیچ منبع علمی وجود ندارد که اذعان کند کرونا از مواد غذایی منتقل می شود یعنی مواد غذایی عامل انتقال کرونا نیستند و این ویروس برای رشد خود نیاز به بدن انسان و حیوان به عنوان میزبان دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: مواد غذایی به تنهایی ناقل ویروس نیستند و فقط انتقال ثانویه از این مواد امکان دارد که این انتقال ثانویه باید پیشگیری شود.

رحمانی با تاکید بر این که بیشترین عامل انتقال ویروس، انسان و حیوان است، یادآور شد: منابع غذایی دامی مانند انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، ماهی‌ها و غیره تنها مواد غذایی هستند که عامل انتقال این ویروس به انسان محسوب می شوند.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تاکید می‌شود در پخت مواد غذایی گوشتی که به عنوان منابع حیوانی و احتمال ورود ویروس به بدن انسان تلقی می‌شود دقت و توجه فراوانی شود تا بتوان ویروس را کنترل کرد.

شرایط پخت مواد غذایی

رحمانی درباره نحوه پخت مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا تصریح کرد: مطالعات علمی نشان داده که مواد غذایی اگر به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۶۰ درجه پخته شود، ویروس کرونا و هر نوع ویروس دیگری کاملا از بین رفته و قدرت انتقال خود را از دست می‌دهد. همچنین غذاهای پخته‌ای که در یخچال نگهداری می‌شوند، ضمن تفکیک کامل از گوشت خام، برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم در هنگام پخت مواد غذایی گوشتی، درجه حرارت و پخت کامل آن است به همین دلیل در این روزها، مصرف غذاهای کبابی و گریل شده که احتمال خام ماندن گوشت وجود دارد، اجتناب شود.

دور نگهداشتن بسته‌های مواد غذایی خریداری شده از فضای خانه 

رحمانی با بیان این مطلب که دست آلوده یا ترشحات حلق و بینی انسان‌ها، مواد غذایی را آلوده می‌کنند، یادآور شد: این انتقال ثانویه محسوب و تاکید می‌شود که به این امر توجه و رعایت شود یعنی همان اصولی که بارها از رسانه‌ها بر آن تاکید می‌شود مانند شستن مکرر دست‌ها هنگام  دست زدن به مواد غذایی، قبل از غذا خوردن، قبل و بعد از دستشویی رفتن و غیره چرا که شستن دست‌ها مهمترین عامل پیشگیری است.

این متخصص تغذیه ادامه داد: از سویی دیگر  توصیه می‌شود با مایع ظرفشویی وسایل آشپزخانه چون تخته گوشت، کارد آشپزخانه و سایر ابزارها  که جهت قطعه قطعه کردن گوشت و مواد غذایی دامی، شست‌و شو داده شوند.

وی با تاکید بر این که حتما مواد غذایی را پخته مصرف کنند و از استفاده از مواد خام و نیمه پخته جلوگیری شود چرا که حرارت دادن قاتل ویروس است، اظهار داشت: به دلیل ماندگاری ویروس بر روی سطوح همانند پاکت پیتزا یا دسته‌های پلاستیکی که به عنوان روپوش مواد غذایی استفاده می‌شود، در مواردی که غذا از بیرون تهیه می شود، به محض خرید، از این بسته ها خارج و بلافاصله دور ریخته شوند تا ویروس منتقل نشود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha