عیسی کلانتری، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات دولت برای احیای این دریاچه، افزود: برای اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه تاکنون به نرخ های جاری بیش از ۹ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه طرح های احیای دریاچه ارومیه به حدود ۸۸ درصد پیشرفت رسیده است، اظهار داشت: تا پایان شهریور امسال طرح انتقال آب از رودخانه زاب و تا آخر سال تصفیه خانه های تبریز و ارومیه برای تامین بخشی از تعهدات تامین آب دریاچه ارومیه تکمیل می شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با اجرای این طرح ها هم اکنون تراز دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۱ متر و ۵۴ سانتی متر رسیده که این میزان ۶۱ سانتی متر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
کلانتری، ادامه داد: با تکمیل طرح های احیای دریاچه ارومیه سالانه حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه وارد می شود و دریاچه در سال ۱۴۰۶ به تراز اکولوژیکی خود می رسد.
وی با بیان اینکه در صورت خشک شدن این دریاچه شهرهای اطراف آن به علت غبارهای نمکی خسارت می دید و این شهرها یا باید جابجا و یا کشاورزی در آن ها تعطیل می شد، یادآوری کرد: با احیای دریاچه ارومیه برای نخستین بار در دنیا است که یک دریاچه رو به خشکی احیا می شود.
به گزارش ایرنا، وسعت کنونی دریاچه ارومیه ۲ هزار و ۹۷۸ کیلومترمربع است که این وسعت نسبت به همسنجی سال گذشته ۴۸۴ کیلومترمربع و نسبت به مهر امسال ۱۵۰ کیلومتر مربع افزایش یافته است.
دریاچه ارومیه نام دریاچهای در شمال غربی کشورمان است که میان ۲ استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
مساحت این دریاچه در تابستان ۲۰۱۵ میلادی حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار میگرفت، دریاچهٔ ارومیه، بزرگترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ بزرگ آب شور دنیا محسوب می شد.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانههای زرینهرود، سیمینهرود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشود.
دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی شروع به خشک شدن کرد و در مدت کمی وسعت آن به شدت کاهش یافت، اما نجات دریاچه از بحران مورد تأکید دولت یازدهم و در ادامه آن دولت دوازدهم قرار گرفت و بر این اساس کارگروه ملی نجات با مدیریت معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال(از ۱۳۹۴) به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما