استاد دانشگاه فردوسی: آزاداندیشی ویژگی بارز مرحوم صالحی بود

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ویژگی مهم مرحوم حجت‌الاسلام صالحی معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهری در دانشگاهها که اخیرا دعوت حق را لبیگ گفت و به سرای باقی شتافت، آزاداندیشی و دفاع جدی آن مرحوم از برپایی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها بود.

دکتر مجید فولادیان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از استادان دانشگاهها حاضر نبودند در کرسیهای آزاداندیشی مشارکت کنند زیرا گمان داشتند برای آنان عواقبی در پی دارد اما مرحوم حجت‌الاسلام صالحی در مقابل چنین رویکری می‌گفت "من برای همه چک سفید امضا می‌کنم و تضمین می‌دهم که هر فردی در این نشستها شرکت کند و حرفی بزند و آن حرف از این نشست بیرون رود هیچ مشکلی برایش در فضای داخل و بیرون از دانشگاه به وجود نیاید."

وی ادامه داد:مرحوم صالحی بسیار مصر و جدی بود که دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی در باب برگزاری کرسیهای آزاداندیشی اجرا شود. وی از لحاظ عقلی و قلبی نیز اعتقاد داشت که در فضای دانشگاه باید آزاداندیشی وجود داشته باشد.

این جامعه‌شناس گفت: مرحوم حجت‌الاسلام صالحی نشستهای متعددی برگزار می‌کرد، افراد تند را از جریانهای مختلف سیاسی کنار یگدیگر می‌نشاند و شاید تندترین نشستها و فضاهای گفتگو بین افراد با دیدگاههای متفاوت زمانی برگزار می‌شد که خود مرحوم صالحی در آن نشست به عنوان متولی حضور پیدا می‌کرد.

وی افزود: مرحوم حجت‌الاسلام صالحی بیشترین مدارا را با تمام اعضای تشکلهای دانشجویی داشت، با آنان گفتگوهای مکرر انجام می‌داد، به معنای واقعی کلمه برایشان وقت می‌گذاشت و از این طریق همه تشکلها و نهادها را در فضای دانشگاه به یکدیگر نزدیک می‌کرد و امکان فعالیت را برای آنها به وجود می‌آورد.

دکتر فولادیان ادامه داد: مرحوم صالحی این طور نبود که خیلی سریع خط بطلانی بر یک نهاد، فضا یا فردی بکشد. مدارا و صبوری را در مواجهه با نگاههای مختلف در دانشگاه پیشه می‌کرد و با اینکه کاملا به مسایل سیاسی، نیروها و جریانهای سیاسی تسلط داشت اما سیاسی عمل نمی‌کرد بلکه رفتارش فراجناحی بود و این ویژگی بارز و بسیار مشخص وی به عنوان یک چهره فرهنگی بشمار می‌رفت.

وی گفت: من از دو جهت با مرحوم دکتر حجت‌الاسلام صالحی ارتباط داشتم، نخستین مورد زمانی بود که می‌خواستم به استخدام دانشگاه فردوسی درآیم لذا نشستهای متعددی با وی داشتم. جنبه دوم ارتباطی با مرحوم صالحی سمت من به عنوان مشاور معاون فرهنگی وزیر علوم و حضور در نشستها و بحث و گفتگو با وی در ارتباط با مسایل دانشگاه بود.

استاد دانشگاه فردوسی مشهد افزود: از آنجا که با مسوولان بیشتر نهادهای نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها ارتباط دارم، می‌توانم بگویم مرحوم حجت‌الاسلام صالحی فردی متفاوت بود زیرا جوی متفاوت و موثر را در فضای نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به وجود آورد که احتمالا جوانی و ویژگیهای ذهنی و دینداری وی عامل شکل‌گیری چنین فضایی متفاوتی بود.

حجت‌الاسلام دکتر محمدمهدی صالحی ۲۲ اسفند ماه گذشته در پی سانحه تصادف، در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد. وی روز نخست فروردین ماه جاری دعوت حق را لبیک گفت.

آن مرحوم از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۷ مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه فردوسی مشهد بود.

حجت‌الاسلام دکتر صالحی آبان ۱۳۹۷ به سمت معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور منصوب و برای خدمت در این سنگر فرهنگی از مشهد راهی تهران شده بود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha