مجتبی وزین افضل روز دوشنبه اظهار داشت: نباید روان آبهای سطحی از جمله آب باران به شبکه فاضلاب شهری هدایت شود.
وی با اشاره به پسزدگی فاضلاب در برخی از مناطق شهر در هنگام بارندگیهای طولانی و شدید خاطرنشان کرد: علت اصلی آن هدایت آبهای سطحی به منهول (چاهک یا آدم رو) های فاضلاب به منظور کاهش آب گرفتگی معابر است.
وی تصریح کرد: در زیرگذر غدیر هم جمعشدن آب باران و عدم وجود تأسیسات لازم شهری برای تخلیه آن، منجر ورود این آبها به شبکه فاضلاب شد و مشکلاتی را به وجود آورد.
اختلال در شبکه فاضلاب شهر با ورود آبهای سطحی
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان نیز تاکید کرد: بر اساس مبانی و ضوابط طراحی شبکه های فاضلاب و آبهای سطحی و همچنین مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان، اولویت شبکه فاضلاب برای ایران شبکه مجزا است و شبکه فاضلاب شهر قم هم بر این مبنا طراحی و اجرا شده است.
مهدی نظرزاده خاطرنشان کرد: ورود هرگونه آبهای سطحی باعث اختلال در کارکرد شبکه فاضلاب میشود و میتواند موجب پسزدگی و همچنین موجب ایجاد خسارت غیر قابل جبرانی به شبکه فاضلاب شهر و تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از ۵۰ درصد شهر شبکه فاضلاب اجرا شده است، تصریح کرد: شبکه فاضلاب بر اساس استانداردهای معتبر ملی و بین المللی طراحی و اجرا شده است و در شرایط بهره برداری عادی هیچ مشکلی را ندارد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان قم در پایان با اشاره به دستورالعمل نصب انشعابات فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان قم و مبحث ۱۶ نظام مهندسی ساختمان مبنی بر جداسازی آب باران از شبکه فاضلاب و حفر چاه جذبی برای آب باران گفت: باید در این زمینه برنامه ریزی لازم صورت گیرد و به ساختمان های جدید که فاقد چاه جذبی برای آب باران، پایان کار داده نشود.
گفتنی است بر اساس اعلام هواشناسی قم طی ۲۴ ساعت گذشته در کهک ۴۸.۶، جعفریه ۳۸.۶، سلفچگان ۲۹.۶، دستجرد ۲۲.۶ و قم ۴۳ میلی متر باران باریده است، همچنین نقاط مرتفع استان شاهد بارش برف در این مدت بود.
استاندار قم در پی ادامه بارش شدید باران در قم و احتمال وقوع سیل دستورات فوری به دستگاههای خدمات رسان و امدادی استان صادر کرده بود.
بهرام سرمست در این دستور از اعلام آماده باش ۱۰۰ درصدی تمام دستگاههای عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان خبر داد.
همچنین مسدود شدن مسیر رودخانه قمرود نیز از دیگر اقدامات پیشگیرانه استان برای جلوگیری از خطرات احتمالی وقوع سیل بود.
اعلام هشدار به بخشها و دستور تخلیه کامل مسیرهای رودخانهها و روستاهای در معرض خطر سیل در کل استان و آماده باش کامل نیروهای خدماتی و شهری بهمنظور رفع آبگرفتگی معابر و منازل نیز در این راستا صادر شد.
شهردار قم: ۲۶۰ گروه عملیاتی برای رفع آب گرفتگی تلاش می کنند
شهردار قم نیز پیشتر با اشاره به خدماترسانی و برنامهریزی بیش از ۲۶۰ اکیپ عملیاتی در زمینه آبگرفتگی معابر و خیابانهای مناطق هشت گانه سطح شهر، گفته بود: باید هر چه سریعتر مشکل آبگرفتگی نقاط مختلف شهر قم برطرف شود.
سیدمرتضی سقائیاننژاد در بازدید میدانی از مناطق حادثهخیز شهر قم با اشاره به بارندگیهای شدیدی که از روز گذشته در شهر آغاز شده است، اظهار داشت: بلوار غدیر و منطقه پردیسان قم دونقطهای هستند که در آن آبگرفتگی شدید بوده و نقاط بحرانی شهر هستند.
شهردار قم با بیان اینکه سال گذشته نیز در زیرگذر غدیر مشکل آبگرفتگی را داشتهایم، گفت: به دلیل اینکه شبکه فاضلاب منطقه پردیسان روی این خط قرار گرفته است، در این محل شاهد پسزدگی آب هستیم.
وی ادامه داد: آب در حال پمپاژ است اما فاضلاب بالا میزند و نگران آن هستیم که به دلیل اینکه کار اساسی در این منطقه صورت نگرفته مجدد با مشکل مواجه شویم.
سقائیاننژاد تأکید کرد: درخواست ما از ستاد بحران و کمیته عمران این است که همه باید دستبهدست هم بدهیم و همه مسئولان پایکار بیایند تا پیرامون مشکل آبگرفتگی به ویژه در منطقه پردیسان چارهاندیشی و مشکل این منطقه را حل کنیم./
نظر شما