چرا حفظ فاصله اجتماعی برای مهار کرونا ضروری است؟

۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83726204
چرا حفظ فاصله اجتماعی برای مهار کرونا ضروری است؟

تهران - ایرنا - دولت های جهان مبارزه با ویروس کرونا را برپایه تدابیر پیشگیرانه با هدف جلوگیری از شیوع یا گسترش این ویروس بنا گذاشته اند و از مهم ترین توصیه های بیشتر دولت ها که آن را الزامی و مجازات هایی را برای ناقضان آن تعیین کرده اند، «حفظ فاصله ، قرنطینه و سفر نرفتن» است.

به گزارش یورونیوز عربی، تلاش ها برای حفظ فاصله افراد از یکدیگر یک نوع تغییر رفتار برای توقف شیوع ویروس کشنده و در بیشتر مواقع بر تکیه به برخی رفتارها مانند کاهش ارتباطات اجتماعی متمرکز است.

رعایت فاصله و آموزش آن به افراد و اشخاص غیرمبتلا به کرونا با وسایل آموزشی مختلف کمک می کند تا آنان با به اشتراک گذاشتن یکسری اطلاعات، دیرتر به این ویروس مبتلا شده و همچنین میزان شیوع آن کاهش یابد.

چگونه این فاصله اجتماعی شکل می گیرد؟

در این راهکار به مردم توصیه می شود از میزان تماس و ارتباط با افراد دیگر بکاهند تا خطرهای ابتلا به ویروس کاهش یابد و برای تحقق آن باید از حضور در اماکن عمومی و تجمع های غیر ضروری و به طور خاص فعالیت هایی که افراد زیادی در آن مشارکت می کنند، خودداری کرد.

دوری از اینگونه اماکن از احتمال خطر ابتلا به ویروس کرونا و دیگر امراض مسری مانند آنفولانزا می کاهد.

«استوارت نیل»از انستیتوی سلطنتی انگلیس می گوید که « تدابیر ویژه برای حفظ فاصله اجتماعی شامل کار از راه دور مانند منزل و ترتیب دادن جلسات کاری از طریق ویدئو کنفرانس و اجتناب افراد از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مگر در زمان های خیلی ضروری است».

رعایت فاصله و دور ماندن افراد از یکدیگر باید به روش منطقی و عقلانی صورت بگیرد.

اگر شما به طور ضروری باید از منزل خارج شوید بنایراین حفظ فاصله میان شما و شخصی که عطسه یا سرفه می کند ضروری است، همانطور که سازمان جهانی بهداشت بر آن تاکید دارد و همچنین باید از دست دادن و بغل کردن و بوسیدن خودداری کنید.

آیا فاصله اجتماعی را در واقعیت می توان پیاده کرد؟

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد بدون شک حفظ فاصله اجتماعی در جلوگیری از شیوع ویروس موفقیت آمیز است و می توان به تجربه برخورد با ویروس های گذشته مانند ویروس آنفولانزا در سال 2018 میلادی و ویروس ایبولا در سال 2014 میلادی اشاره کرد.

به طور دقیق مشخص نیست که ویروس کرونا چطور انتقال می یابد اما انتقال ویروس ها به یکدیگر شبیه است و روشن است که بیشتر بعد ازعطسه یا سرفه فرد مبتلا به صورت ذرات در هوا معلق و پخش می شوند و از طریق دهان یا بینی به دیگران انتقال می یابند ، ویروس های به طور کلی روی دست ها و سطوح قرار می گیرند.

کشورها چگونه به ایجاد فاصله اجتماعی در میان افراد پایبند هستند؟

چین قوانین و مقررات بسیار سفت و سختی را به ویژه در استان هوبئی (Hubei) که شهر ووهان آن مرکز اصلی شیوع ویروس کرونا است ، در پیش گرفت و کل منطقه را قرنطینه کرد و مراکز ویژه ای را هم برای ایزوله اختصاص داد.

دولت چین همچنین از نرم افزارهای موقعیت یاب (جی پی اس) بر روی گوشی های همراه برای کنترل تردد مردم و بخصوص برای جلوگیری از سفر مبتلایان به کرونا استفاده کرد.

اعمال محدودیت های سفر و تردد

از زمانی که ایتالیا قرنطینه مردم را در پیش گرفت برخی از کشورهای اروپایی محدودیت هایی را برای سفر اعمال و اقدام به تعطیلی مدارس و رستوران ها و مغازه ها کردند.

کمیساریای اروپایی نیز برنامه هایی برای بستن مرزهای کشورهای اروپایی و محدود کردن سفر های غیر ضروری به منطقه شینگن ارائه کرد در حالی که پیش از شیوع کرونا کنترلی بر رفت و آمد در مرزهای کشورهای این منطقه وجود نداشت.

دولت انگلیس علاوه بر این ها توقف ارتباط فیزیکی غیرضروری بین افراد را توصیه کرده است.

تاثیرات منفی احتمالی رعایت فاصله اجتماعی چیست؟

در پیش گرفتن راهکار رعایت فاصله افراد از یکدیگر بر اقتصاد جهانی تاثیر گذاشت زیرا مردم در کشورهای خود می مانند ، تقاضاهای خرید کالا کاهش می یابد و بخش های خدمات دچار بحران می شوند.

«کالبسو کالکیدو» ازکالج امپریال لندن می گوید که « اجرای حفظ فاصله اجتماعی تلاشی اجتماعی برای جلوگیری از انتقال ویروس است و البته هزینه های اقتصادی کلانی به همراه دارد».

برخی نگرانی ها درباره رعایت فاصله اجتماعی وجود دارد چرا که مردم احساس تنهایی کنند و به طور خاص سالمندانی که سنین بالایی دارند و خطر ابتلای آنها به ویروس کرونا هم بسیار زیاد است.

چگونه می توان شرایط رعایت فاصله را برای کسانی که زیر یک سقف زندگی می کنند، ایجاد کرد؟

توصیه می شود کسانی که زیر یک سقف زندگی می کنند تا حد ممکن از یکدیگر فاصله بگیرند، شایسته است دستشویی های مشترک را به طور منظم نظافت کنند و در صورتی که شخصی شک داشته باشد به ویروس کرونا مبتلا شده باید از تماس و ارتباط با دیگران اجتناب کند و به طور خاص اگر فردی به مراقبت از فردی مبتلا پرداخته است امکان ابتلای او به ویروس وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha