بهرام سرمست در بیست و هفتمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم در سالن کرامت استانداری، اضافه کرد: برای جلوگیری از موج دوم شیوع ویروس کرونا در قم، شهروندان قرنطینه خانگی و پرهیز از اجتماعات و ترددهای غیرضروری را جدی بگیرند.
وی با تاکید بر لزوم تداوم همکاریهای مردم برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: انتظار میرود مردم فهیم استان در این شرایط حساس، با رعایت نکات و توصیههای بهداشتی لازم به قطع زنجیره انتقال این بیماری کمک کنند و در غیر این صورت نیروهای انتظامی برای پیشگیری از شیوع بیشتر، مجبور به ورود خواهند شد.
وی ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت طرح بسیج مبارزه با کرونا، استفاده از تمامی ظرفیتهای مردمی و خیرین و ثبت اطلاعات دقیق شهروندان در سامانه سلامت و هدفگذاریهای صد در صد نقش مهمی در پیشگیری از کرونا ویروس دارد.
سرمست اظهار داشت: غربالگری و پایش بهموقع، موجب کنترل بیماری و کاهش ورودیها به بیمارستان و مراکز درمانی میشود، همچنین باید آموزش را در اولویت فعالیتها قرار دهیم.
وی افزود: اینکه امروز قم در ثبت سامانه سلامت رتبه پنجم را از آن خودکرده است کافی نیست و همانطور که رتبه نخست در کشف این ویروس را بر عهده داشتیم باید رتبه نخست در پایش شهروندان در سامانه سلامت را از آن خود کنیم.
وی ادامه داد: همکاری مطلوبی از سوی اصناف استان شاهد بودهایم و برای کاهش تردد شهروندان در تامین ارزاق باید زیرساختهای خرید اینترنتی توسعه یابد و بتوانیم مردم را به خریدهای غیرحضوری ترغیب کنیم.
سرمست تصریح کرد: در استان قم بیش از ۲۰۵ هزار نفر از اتباع خارجی مجاز زندگی میکنند و باید این جمعیت را نیز تحت پوشش سامانه غربالگری و پایش قرار دهیم.
هیچ مدیری نمیتواند برای رسانهها خط ونشان بکشد
وی در ادامه با اشاره به فوت ۳ شهروند بر اثر حادثه فرونشست زمین و حواشی به وجود آمده پیرامون انعکاس اخبار این حادثه نیز ابراز داشت: رسانهها در اطلاعرسانی آزاد هستند و هیچیک از مدیران مجاز نیستند برای رسانه خطونشان بکشند.
وی تاکید کرد: این مدیران هستند که باید در اظهارنظرها دقت داشته باشند البته خبرنگار نیز نباید اقدام به جعل خبر کند و اظهارنظر و قضاوت قبل از کارشناسی نباید اتفاق بیفتد.
سرمست افزود: اگر مشکل و موضوع بحرانی به وجود آمد، باید نسبت به آن حساسیت داشت و مدیران باید از انعکاس خبرهای صحیح استقبال کنند.
وی با اشاره بهضرورت پرهیز از کلیگویی در آمارهای ارائهشده و مستندسازی اقدامات و فعالیتهای مرتبط با ویروس کرونا در استان گفت: باید در پردازش این آمارها دقت لازم صورت بگیرد و تمامی اقدامات و فعالیتها مستندسازی شوند.
مشارکت ۱۷۰ میلیارد ریالی خیرین سلامت استان قم در مبارزه با بیماری کرونا
استاندار قم همچنین روز چهارشنبه در نشست با خیرین سلامت استان نیز از مشارکت ۱۷۰ میلیارد ریالی مجمع خیرین سلامت قم در مبارزه با کرونا خبر داد.
وی اضافه کرد: انتظار از قم برای جمعآوری کمکهای خیر نیز بالاست و خوشبختانه خیرین سلامت، سازمانهای مردمنهاد و ستادهای مردمی استان قم در این راستا عملکرد بسیار خوبی داشتهاند.
وی بیان استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمی و خیرین رویهی مدیریت استان است افزود: برگزاری منظم جلسات از آغاز شیوع کرونا نیز به همین دلیل بوده است.
سرمست با تاکید بر فراهم شدن سازوکار تدوین گزارش فعالیتهای انجامشده توسط خیرین سلامت و ستادهای مردم در استان قم گفت: این فعالیتها بایستی تبلیغشده و بهعنوان الگویی برای سراسر کشور معرفی شوند.
کارگروه حمایت از خانواده های آسیب دیده کرونا در قم تشکیل شود
وی همچنین خواستار ایجاد کارگروهی با محوریت اداره کل امور بانوان استانداری برای شناسایی و تحت پوشش قرار دادن خانوادههای آسیبدیده از بیماری کرونا شد.
استاندار قم با اشاره بهضرورت پیشبینی بستههای حمایت از اقشار آسیبپذیر گفت: یک برآورد دقیق از نیازهای استان قم ضروری است.
وی با اشاره به تعطیلی اصناف غیر ضرور بر نظارت دستگاههای متولی بر اجرای دقیق و کامل این مصوبه تاکید کرد و گفت: گزارش وضعیت اجرای این مصوبات بایستی تدوین شود.
گفتنی است در این جلسه ضمن ارائهی گزارش کارگروههای پنجگانه، چالشهای موجود بررسی و دستورات لازم از سوی استاندار قم برای رفع آنها صادر شد.
استاندار قم در روزهای گذشته بهصورت متوالی از وضعیت ورودیهای قم و تعداد بالای مسافرتهای نورزی و احتمال پیک دوم کرونا در استان بهشدت ابراز نگرانی کرده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما