« باسم نعیم » روز چهارشنبه به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت: انتظار داریم که پرونده بازداشت این افراد در عربستان سعودی پیش از آغاز ماه رمضان بسته شود.
وی افزود: مقامات عربستان سعودی در هشتم ماه مارس، محاکمه ۶۲ فلسطینی را که بعضی از آنها دارای گذرنامه اردنی هستند را آغاز کردند.
این عضو برجسته حماس اضافه کرد: مایه تاسف است که فلسطینیهایی که تحت محاکمه قرار گرفتهاند از دهها سال پیش داخل عربستان سعودی مقیم بودهاند و برای سازندگی و حمایت این کشور در مجامع عربی تلاش کردهاند.
باسم نعیم با اشاره به اینکه اصلیترین اتهام مطرح شده علیه بازداشت شدگان حمایت از نهادهای تروریستی است، اظهار داشت: این بازداشت شدگان هیچ اقدامی علیه امور عربستان و یا منافع آن انجام ندادهاند.
وی تصریح کرد: برخی از بازداشت شدگان در برخی پروندهها بطور دائم و مستمر با مسئولان عربستان سعودی در تماس بودهاند و آنجا با هماهنگی مسئولان کار میکردند.
عضو حماس با اشاره به اینکه دومین جلسه محاکمه بازداشت شدگان قرار است در نیمه ماه رمضان برگزار شود، افزود: ما انتظار داریم این پرونده قبل از ماه رمضان بسته شود.
وی درباره روابط حماس و عربستان سعودی گفت: برجستهترین تغییری که اکنون ظاهر شده چیزی است که از آن به عنوان چشم انداز جدید آمریکا برای صلح یا (معامله قرن) یاد میشود و یکی از بارزترین مولفههای معامله قرن، سازش با رژیم صهیونیستی اسرائیل و از بین بردن مقاومت فلسطین است و محاکمه فلسطینیها در عربستان سعودی در راستای گسترش اشغالگری و تصویب معامله قرن است.
نعیم اظهار داشت : حماس تاکنون تماس های مستقیم یا از طریق واسطه را با هدف آزاد کردن بازداشت شدگان و گفت و گو درباره پرونده های دیگر در ارتباط با روابط دو جانبه با عربستان برقرار کرده است.
وی تاکید کرد که حماس سیاست بازی را مقابل همه کشورها بدون طرفداری از یک کشور و ضدیت با دیگری، قرار داده است.
وی اضافه کرد: حماس در داخل یا خارج از کشور با هیچ کشوری مشکل ندارد و انتظار داریم عربستان که سابقه طولانی در حمایت از فلسطین دارد، شرایط و موقعیت حساس این جنبش را درک کند.
عضو برجسته حماس بیان کرد: انتظار داریم عربستان سعودی موضوع فلسطین را مورد توجه جدی قرار دهد و در همه اشکال از مقاومت در برابر اشغالگران که مهمترین آن "مقاومت مسلحانه" است، حمایت کند.
پیش از این «اسماعیل هنیه» رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) روز سوم فروردین امسال از پادشاه عربستان سعودی خواسته بود که به دلیل شیوع کرونا و خطر ابتلای فلسطینیان زندانی در عربستان به این ویروس، آنها را آزاد کند.
وی در بخشی از بیانیه مطبوعاتی که حماس منتشر کرد، آورده است: آزادی فلسطینیان زندانی به یک ضرورت انسانی و ملی تبدیل شده است و همه ما اطمینان داریم که پادشاه درنگ نخواهد کرد.
در همین ارتباط، خانوادههای فلسطینیان زندانی در عربستان سعودی خواستار آزادی فرزندان خود شده و تأکید کردند که اتهامات وارده به آنها از سوی این کشور، واهی است.
پیش از این، مقامهای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اعلام کرده بودند که شماری از اعضای وابسته به این جنبش به دست نیروهای امنیتی عربستان سعودی دستگیر شدند.
نظر شما