محمد غفوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در چهار سال گذشته محصول تولید شده سبزیکاران استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی مورد نظارت و ارزیابی قرار گرفته و در این راستا محصول ۶۸ نفر از سبزی کاران بخاطر استفاده غیرمجاز از کود شیمیایی و سموم، ناسالم شناخته شد.
وی اضافه کرد: ۵۸ نفر از این سبزیکاران در شهرستان سنندج مشغول تولید انواع سبزیجات برگی، غذهای، خیار و سیب زمینی بودند که محصولات مزارع آنان منطبق بر استانداردهای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نبود.
رییس گروه محیط زیست و سلامت غذاسازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: بررسی سلامت سایر محصولات نیز از اهداف مشارکت کاری این سازمان و دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی برای تامین سلامت و امنیت غذایی مصرف کنندگان بوده که سال گذشته این اقدام در مزارع توت فرنگی و گندم انجام شده است.
غفوری یادآور شد: در سال گذشته این گروه با مراجعه به ۲۱ مزرعه توت فرنگی در سطح استان نمونههای مختلفی را برای انجام آزمایشات سلامت محصول برداشتند که نمونههای ۲۰ مزرعه سالم شناسایی شد و ۳۰ درصد این محصولات نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی کاملا ارگانیک اعلام شده است.
وی تاکید کرد: بررسی سلامت محصول گندم استان نیز در ۱۰۰ مرزعه به صورت تصادفی در تمام شهرستانهای استان انجام شده که ۱۰۰ نمونه از نظر باقی مانده سموم و فلزات سنگین کاملا سالم بودهاند.
غفوری با اشاره به تشکیل گشت های ویژه با همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال ۹۵ افزود: نمونه برداری از محصولات کشاورزی در سر مزرعه برای نخستین بار در سطح کشور در این استان انجام شد.
رییس گروه محیط زیست و سلامت غذاسازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: کارشناسان هنگام بازدید و نمونه برداری از مزارع به صورت چهره به چهره کشاورزان را در خصوص استفاده صحیح و به موقع از سموم و کود شیمیایی آموزش میدهند.
در استان کردستان سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار از مزارع آبی به کشت سبزی اختصاص می یابد و در حدود ۳۰۰ نفر در این بخش فعالیت می کنند.
استان کردستان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد که از این مقدار ۱۲۳ هزار هکتار به صورت آبی کشت و سالانه حدود سه میلیون تُن انواع محصول در این استان برداشت میشود.
نظر شما