به گزارش روز پنج شنبه پایگاه خبری ساینسدیلی، این حسگر زیستی کوچک که غیرسمی بوده و زیر پوست کار گذاشته میشود، توان مورد نیاز خود را از یک باتری دریافت میکند و قابلیت ردگیری ضربان قلب و تنفس را داشته و همچنین قادر است واکنش بدن را نسبت به اعضای مصنوعی ارزیابی کند.
این حسگر زیستی با استفاده از نانوذرات متشکل از یک هسته سیلیسی ساخته شده که توسط یک لایه پلیمری از جنس پلی متاکریلیک اسید پوشیده شده است. این حسگر نسبت به pH حساس است و میتوان آن را در عمق بافتها کار گذاشت. با تغییر میزان pH محیط، سختی نانوذرات نیز تغییر میکند و این تغییر را با استفاده از یکی اسکنر مافوق صوت در خارج از بدن شخص میتوان تشخیص داد. تاکنون عملکرد این حسگرها در بافت و بدن موشهای زنده آزمایش شده است.
به گفته محققان نظارت بر میزان pH درون تومورها با استفاده از این فناوری، یک راهکار غیرتهاجمی برای ردگیری واکنش لحظهای تومور در برابر داروها است و امکان تنظیم میزان داروی مورد نیاز هر شخص را برای متخصصان فراهم میکند.
اکنون محققان در تلاش هستند تا حسگر را برای ردگیری سایر نشانگرهای زیستی مانند اکسیژن و پروتئینهای مربوط به بیماریهای مختلف بهبود دهند تا امکان ردگیری علایم سکته مغزی و ابتلا به انواع بیماریها با استفاده از این شیوه فراهم شود.
تهران- ایرنا - محققان دانشگاه موناش واقع در استرالیا اولین حسگر زیستی مافوق صوت در جهان را ساختند که قابلیت نظارت لحظهای بر تومورها و شناسایی آثار سکته مغزی را دارد.
اخبار مرتبط
-
تشخيص غذاي مصرفي با حسگر قابل نصب روي دندان
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه تافتس در ماساچوست آمريكا حسگر جديدي ساختند كه روي دندان نصب ميشود…
-
ساخت حسگرهايي براي نظارت بر جذب دارو
تهران- ايرنا- محققان موفق به طراحي و ساخت يك حسگر زيستي شدهاند كه نظارت بر جذب دارو در سطح…
-
ساخت حسگر زیستی برای آزمایش عرق بدن
تهران - ایرنا - محققان انجمن آمریكایی شیمی نوعی حسگر زیستی ساختند كه شبیه به یك بانداژ بوده…
-
نانو ابزاری برای ترسیم نقشه توپوگرافی تابشها در رادیودرمانی
تهران- ایرنا- پژوهشگران با استفاده از نانوذرات موفق به ساخت حسگری شدند که با استفاده از آن…
نظر شما