حجتالاسلام محمدعلی نکونام عصر شنبه در جلسه بررسی، برنامهریزی و هماهنگی مساله کفن و دفن و نحوه به خاکسپاری صحیح جانباختگان بیماری کرونا افزود: مساله احکام شرعی از اقتضائات این بلا است که عواملی را پای کار میطلبد و این عوامل وجود داشته باشد و نقش خودشان را بیافرینند.
وی ادامه داد: کسی که بر اثر کرونا از دنیا رفته مومن است و اگر چه به واسطه کرونا جان خود را از دست داده باشد ،اما حرمت مومن بودن او سر جای خودش محفوظ است و وظایفی دارد و وظایفش هم به عنوان واجب کفایی مطرح است و بر دیگر مومنان واجب است که این وظایف میت را انجام بدهند.
نکونام تصریح کرد: باید تدابیری اتخاذ کنیم که اصل مساله غسل و کفن و دفن فرد فوت شده بر اثر کرونا، به عنوان یک مساله بزرگ و پیچیده نشود چرا که مسولان بهداشت عنوان میکنند وقتی این فرد مبتلا به کرونا از دنیا میرود، ضدعفونی صورت میگیرد و بدن او دیگر حامل ویروس نیست،اما احتیاطها بسیار مهم است و باید این احتیاط صورت بگیرد و به جای خودش محفوظ باشد.
امام جمعه شهرکرد گفت: عذری نداریم که بگوییم ما فرد فوتی رو تیمم و غسل ندهیم و این عذر در اینجا قابل قبول نیست و باید فرد فوت شده به طور حتم غسل داده شود، منتها با همان شرایط خودش و باید ابزار لازم و امکاناتی که میخواهد را فراهم کنیم.
نکونام خاطرنشان کرد: این تاکید بر انجام حتمی غسل و کفن و دفن برای میت فوت شده بر اثر کرونا ،برای این است که امکان غسل وجود دارد، حالا یک موقع امکان آن اصلا وجود ندارد که آن نیز مسائل خاص خودش را دارد و آن شرایط خاص و اضطراری، بحث دیگری است که مراجع معظم ،فتوا میدهند که در آن شرایط انجام نشود، اما الان شرایط به این شکل نیست و باید به. طور حتم همه وظایفمان را در این خصوص انجام بدهیم.
وی ادامه داد: بنابراین در همان شهر و بیمارستانی که این فرد فوت کرده به غسالخانه منتقلش کنند و همان جا متولیان امر تحت نظر مسائل بهداشت غسل داده و کفن بشود و به طورکامل آماده بشود و انتقال برای محل دفن بشود.
به گزارش ایرنا بر اساس آخرین امارهای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این استان به ۱۰۱ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۳ نفر فوت کرده و ۶۱ نفر بهبود یافتهاند.
نظر شما