هدف از برگزاری مسابقه در فضای مجازی رشد و آموزش قاریان است

تهران- ایرنا- یک قاری و داور بین المللی قرآن گفت: هدف از برگزاری مسابقه تلاوت قرآن در فضای مجازی رشد و آموزش قاریان جوان و نوجوان است.

احمد ابوالقاسمی با ارائه گزارشی از برگزاری مسابقه قرآنی امید در فضای مجازی که در تعطیلات کرونایی قبل از سال ۹۹ برگزار شد، به خبرنگار معارف ایرنا گفت: برگزاری چنین مسابقاتی نباید به عنوان یک سرگرمی باشد بلکه باید رشد و آموزش در آن باشد. به همین دلیل تلاش داریم تا در مسابقات بعدی از شرکت کنندگان بخواهیم تلاوتی ماندگار و اصیل یکی از قاریان ممتاز جهان اسلام را تقلید کرده و ارائه دهد.

وی افزود: برگزاری مسابقه امید در فضای مجازی انگیزه ای برای سایر فعالان قرآنی شد؛ به گونه ای که در چندین استان مسابقات قرآنی در فضای مجازی شکل گرفت و برخی از افراد به صورت خودجوش در سطح شهرستان چنین مسابقاتی را ترتیب دادند. اگرچه در مسابقه امید بانوان حضور نداشتند، برخی خانم ها در شهرستان ها فعال شدند و شاهد برگزاری مسابقاتی در شهرهای استان خوزستان بودیم.

طی یک ماه گذشته شاهد برگزاری جلسات قرآنی در فضای مجازی بودیم به گونه ای که برخی اساتید در خانه های خود کلاس گذاشته و از طریق فضای مجازی برای شاگردان خود به تدریس می پرداختند. در مسابقه امید از کودک شش ساله تا پیرمرد ۶۶ ساله حضور داشت و گستره خوبی در کشورداشت و حتی برخی افراد از کشورهایی مانند عراق و افغانستان در این مسابقه شرکت کردند.

وی با اشاره به هزینه ۱۱ میلیون تومانی برای جوایز این مسابقه که تقریبا نیمی از آن توسط افراد نیکوکار پرداخت شد، افزود: من برای هر یک از شرکت کنندگان این مسابقه که ۵۸۰ نفر بودند، دستورالعمل یک خطی نوشتم که کار سنگینی بود. چون باید هر یک از فایل ها را گوش می کردم و یک نکته برای هر قاری می گفتم یا می نوشتم.  

این داور بین المللی قرآن افزود: در مرحله نیمه نهایی از داوری برخی اساتید همچون غلامرضا شاه میوه، صالح اطهری فر و محمدرضا پورزرگری استفاده کردیم و در مرحله نهایی آرای مردمی را نیز دخالت دادیم که رشدی برای مردم از نظر شنیدن تلاوت قرآن محسوب می شد.  

وی با بیان این که بیش از ۸۰ ساعت به بررسی تلاوت های شرکت کنندگان پرداخته، ادامه داد: گروه آموزشی قرآنی امید را با حضور هزار و ۲۴۰ نفر در فضای مجازی تشکیل دادیم و با برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، به طور منظم به سوالات اعضای گروه پاسخ می دهیم و اعضاء نیز به راحتی به پاسخ های خود دسترسی پیدا می کنند. همانگونه که در مسابقه امید قول داده بودم، با برخی از برگزیدگان این مسابقه به صورت مستمر جلسات آموزشی در فضای مجازی دارم که جزو تعهد یک ساله بنده است.

 ممکن است در آینده به شکل های مختلف و با هدف گذاری های بهتری جلو برویم. چون معتقدیم برگزاری مسابقه نباید فقط به عنوان یک سرگرمی مطرح شود.

مسابقه قرآنی امید  از ۱۲ اسفند با ثبت نام علاقه مندان آغاز شد و طی دو هفته درحدود ۶۰۰ شرکت کننده تلاوت های خود را از طریق فضای مجازی ارسال کردند که برخی شرکت کنندگان از کشورهایی مانند آلمان، ترکیه، استرالیا و عراق بودند. در مرحله اول ۶۶ نفر از برگزیدگان جایزه صد هزار تومانی دریافت کردند و در مرحله نیمه نهایی و نهایی که از داوری اساتید بین المللی استفاده شد، ۳۳ تلاوت به عنوان بهترین تلاوت ها شناخته شد و در مرحله نهایی که با نظرات مردمی همراه بود، شش نفر جوایزی معادل ۷۰۰ هزار تومان دریافت کردند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha