روحانی، اطمینان‌بخشی به مردم و تبیین پیش‌نیاز اصلی غلبه بر کرونا

تهران- ایرنا- طرح «فاصله‌گذاری اجتماعی» هر چند از ضمانت اجرایی محکم و قاطعانه‌ای برخوردار است اما رئیس‌جمهوری غلبه بر بحران کرونا را نیازمند همکاری صادقانه و هوشمندانه مردم می‌داند.

رئیس‌جمهوری در یک هفته منتهی به یکشنبه دهم فروردین‌ماه، بخش مهمی از سخنان خود را به بیان برنامه‌ها و اقدامات دولت در راستای کنترل بحران کرونا اختصاص داد. در این چارچوب، تشریح برنامه دولت برای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، ترغیب مردم به خودقرنطینگی، اطمینان‌بخشی به مردم در مورد کفایت امکانات بهداشتی و درمانی و ذخایر مایحتاج اساسی، تبیین تصمیمات دستگاه اجرایی برای صاحبان مشاغل، تشریح طرح‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت جهت جبران خسارات ناشی از کرونا به کسب‌وکارها و اقشار آسیب‌پذیر و ... در کانون توجه رئیس دستگاه اجرایی بود.

همچنین تشریح کارنامه عمل دولت برای گردش چرخ‌های تولید در کشور و برنامه‌های دستگاه اجرایی جهت زیرسازی تولید و تحقق شعار سال در گفته‌های رئیس‌جمهوری برجستگی یافت.

این گزارش به بررسی و محوربندی اهم اظهارات رئیس‌جمهوری در یک هفته اخیر پرداخته است.

تبیین ضرورت اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

رئیس‌جمهوری در جلسه چهارشنبه ششم فروردین هیات دولت در مورد طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اظهار داشت: مردم ما باید مطلع باشند این تصمیمات سخت برای حفاظت از جان آنهاست می‌دانیم این تصمیماتی که اجرا می‌کنیم برای مردم سخت خواهد بود ممکن است همه پارک‌ها بسته شود. ممکن است  سیزدهم فروردین مثل سال‌های قبل نباشد و مردم باید قناعت کنند به شرایط سخت‌تری. چاره‌ای جز این نداریم. دلیلش این است که جان مردم برای ما بسیار مهم است. امروز که در دولت وزیر بهداشت ما موج اول این بیماری را توضیح می‌داد بحمدالله از این موج عبور کردیم ولی در عین حال موج دیگری ممکن است پیش روی ما در روزهای آینده باشد و باید آن را هم مدیریت کنیم.

دکتر روحانی افزود: بحث این است که مردم کمترین خسارت را از لحاظ جانی ببینند، حتی الامکان برای ضروریات زندگی‌شان دچار مشکل نشوند و این دوران را به حداقل زمان کوتاه کنیم. چون دورانی است که باید آن را بگذرانیم. امروز کسب و کارها دچار مشکل است. یک دوره‌ای است که ۱۵ روز برای آن مد نظر قرار دادیم چند روز هم از آن ۱۵ روز گذشته است. به هر حال تا شنبه ۱۶ فروردین این طرح باید به دقت اجرا شود و این طرحی که از امروز اجرا می‌شود و سختگیرانه است. مردم بدانند، چون نیاز ضروری برای سلامت مردم بوده این کار انجام می‌گیرد و بر این مبناست.

رئیس‌جمهوری روز شنبه نهم فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا هم گفت: می‌دانیم در این ایام وقتی مسافرت را ممنوع می‌کنیم و وقتی می‌گوییم مغازه و فروشگاه بسته شود، به زندگی مردم فشار وارد می‌شود؛ همه ما می‌دانیم یعنی چه؛ می‌دانیم عده‌ای هستند که زندگی‌شان با کار روزمره‌شان تأمین می‌شود و اگر ۲ روز کار نکنند، برای مخارج زندگی‌شان دچار مشکل می‌شوند؛ اینها را می‌دانیم؛ برای این اگر این طرح‌هایی که باید اجرا شود، اگر یک روز لازم باشد اجرا شود، یک روز و یک ساعت نخواهیم کرد؛ هر مقدار که ضروری است اجرا می‌کنیم و به محض اینکه این ضرورت تمام شود این طرح کنار گذاشته می‌شود و مردم به زندگی عادی‌شان می‌پردازند.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات، رفت و آمدها، فعالیت‌ها و مسافرت‌های ما کاملاً به شرایط قبل برخواهد گشت؛ منتها باید به روزی برسیم که ستاد ملی کرونا به ما اعلام کند و اگر بگوید هنوز در بعضی از استان‌ها، روند مبتلایان و حتی روند فوتی‌ها در حال افزایش است، این روند افزایشی ما را وادار می‌کند این طرح‌ها را همچنان پیش ببریم؛ هر موقع وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی مقابله با کرونا گفت روند افزایشی، کاهش پیدا کرده و پایین آمده یا تثبیت شده و روی خط صاف موازی رفتیم؛ آن موقعی است که می‌توانیم شرایط را به یک شرایط قبل از این حوادث، و قبل از ماه اسفند برگردانیم.

ضمانت اجرایی برای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

رئیس شورای عالی امنیت ملی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: امروز در این جلسه به غیر از بحثی که از دیروز در کشور اجرایی و عملیاتی می‌شود و آن اینکه از عزیزان خواهش شده است که هر کس در استان خودش باقی بماند و به استان‌های دیگر سفر نکند و اگر کسی هم بخواهد این را اجرا نکند، اینبار یک مقدار سختگیرانه با او برخورد می‌شود و اگر بخواهد مقاومت کرده و گوش نکند، جلویش گرفته می‌شود.

رئیس‌جمهوری افزود: مجازات‌هایی هم برای این افراد در نظر گرفته شده است که امیدوارم هیچ‌وقت در این طرح به مجازات نرسیم. یعنی اینقدر مردم هوشمندانه عمل کنند و همکاری خوبی با پلیس و نیروی انتظامی که سر جاده‌ها هستند، داشته باشند و آنها هم اینقدر خوب عمل کنند که نه نیاز به جریمه و نه نیاز به خواباندن ماشین داشته باشیم. می‌خواهیم این امر هیچ وقت اتفاق نیفتد و آنقدر مواردش نادر باشد که به چشم نیاید همه خودشان عمل کنند و این به عنوان وظیفه بزرگ ملی و انسانی ما است.

به گفته رئیس‌جمهوری، این طرح و اصل مصوبه آن تا ۱۵ فروردین و ادامه‌اش تا ۲۰ فروردین است، به طور طبیعی تا ۲۰ فروردین گفتیم و ۱۵ فروردین یک بار دیگر مرور می‌کنیم، لذا مردم بر مبنای ۲۰ فروردین در نظر بگیرند و این مدت را همکاری و لطف کنند چرا که با همکاری شما است که کار پیش می‌رود.

دکتر روحانی گفت: امروز وزارت بهداشت و درمان یک طرحی به جلسه ستاد آورد که مبنای این طرح به اعتقاد من بسیار مهم و این است که هر کس معلوم شد به ویروس کرونا مبتلا شده، موظف است حدود ۱۴ روز و هر مقداری که پزشک‌های ما تعیین می‌کنند؛ می‌گوییم ۲ هفته، حدود ۲ هفته این فرد خودش را از جامعه دور کند و تماس نداشته باشد و به نوعی خودش را قرنطینه کند. حالا در خانه خودش می‌تواند، در استراحتگاه‌هایی که مشخص کرده ایم و اگر لازم بود بیمارستان بستری شود، بیمارستان در خدمت این عزیزان است؛ ولی خواهش می‌کنیم این افراد خودشان را از خانواده و از دوستانشان جدا کنند؛ اولین کسانی که در خطر قرار می‌گیرند اعضای خانواده خودشان هستند؛ پدرها، مادرها و مادربزرگ‌های خودشان و اولین گروه دوستان نزدیک و همسایگان و دوستان صمیمی خودشان هستند. این هیچ مشکلی نیست به هر حال فردی ممکن است در شرایطی کرونا بگیرد، خودش را می‌برد در اختیار بیمارستان و استراحتگاه قرار می‌دهد یا می‌رود در خانه؛ در صورتی که در خانه امکانات لازم داشته باشد، برای اینکه اتاق خاص برای او مد نظر قرار بگیرد که دیگران را مبتلا نکند، اشکالی ندارد.

دکتر روحانی افزود: بحث امروز این بود که اگر این فرد عمل نکرد و با اینکه می‌دانست کرونا دارد، در جامعه آمد با او چه برخوردی شود و چه کاری انجام شود؟ این کار را به کمیته سیاسی – اجتماعی - امنیتی واگذار کردیم و گفتیم که این طرح را در کمیته امروز بررسی و اگر توانستند تا شب نهایی کنند و به ما بدهند تا تصویب کنیم. به نظر من این مسأله از مهم‌ترین مسایل ما است؛ یعنی در کشور ما هر طور که معلوم شد یک فرد کرونا دارد، باید از جامعه جدا شود؛ همه این طرح‌هایی که اجرا می‌کنیم و سختگیری می‌کنیم برای همین است که فرد کرونایی قاطی دیگران نشود و این ویروس به آنها منتقل نشود؛ همه تلاش‌ها برای همین است.

رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: بنابراین آنهایی که مشخص می‌شوند، حتماً باید از جامعه جدا شوند تا اینکه معلوم شود آنها دوران خودشان را در فاصله گیری از اجتماع گذرانده‌اند و وقتی خوب شدند به جامعه‌شان برمی‌گردند؛ این دوره طولانی نیست؛ دوره ۲ هفته‌ای است و همه باید مراعات کنیم تا از این مسأله ان‌شاء الله عبور کنیم.

لزوم همکاری مردم برای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی 

دکتر روحانی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خطاب به مردم گفت: اگر شما نخواهید همکاری کنید، درست کردن یک کاغذی که آن کاغذ را به پلیس نشان دهید که من ساکن این شهر و ساکن آن شهر هستم همه می‌دانیم که خیلی مشکل نیست و پلیس هم وقت ندارد که آنجا بخواهد چند ساعت بررسی کند و دقت و صحت آن را بسنجد.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: همه باید با هم همکاری کنیم. یعنی بدانیم این طرح، طرحی است که به نفع همگی ما است. یک نکته‌ای را استاندار هرمزگان به من گفت که خیلی تعجب کردم گفت روزهای اول فروردین گفتیم هیچ کس قشم نرود مگر اینکه اهل قشم باشد. گفت عده زیادی در قشم کارت شناسایی از مردم جمع می‌کردند و می‌آوردند بندر عباس و به مردم می‌دادند و مردم آن کارت شناسایی را  نشان می‌دادند و به قشم می‌رفتند. اگر مردم بخواهند همکاری نکنند این می‌شود. به جایی نمی‌رسیم. همه باید با هم همکاری کنیم و همه بدانیم این طرح برای ما ضروری است. تمام این طرح برای این است که زودتر از این بلیه خلاص شویم و با این طرح‌هایی که اجرا می‌کنیم زودتر به این نقطه برسیم.

ضرورت خودقرنطینگی به حکم حق‌الناس، اخلاق و فرهنگ

دکتر روحانی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: ۱۰ الی ۲۰ درصد مردم به توصیه‌ها در مورد سفر نرفتن توجه نکردند، البته این هم مهم بود که باید آنها توجه می‌فرمودند. در حقیقت این جزء اخلاق، فرهنگ و بزرگواری و مهربانی و توجه مردم به حقوق یکدیگر است. حق الناس همین‌جا است. بزرگترین حق الناس اینجا است که من به گونه ای رفتار کنم که به دیگری ضرر نزنم.

دکتر روحانی افزود: اگر خدای ناکرده من کرونا گرفتم، مخفی کردم، به دوستم نگفتم و به خانواده‌ام نگفتم، این یکی از خیانت‌های بزرگ است و اضرار به غیر یکی از مصداق‌های اتم و اکمل‌اش است. وظیفه داریم اگر احساس بیماری کردیم آن را بگوییم. ممکن است پیش دکتر نرفتیم اما خودمان که حس می‌کنیم واگر حس کردیم باید مراجعه کنیم تا دکتری ما را معاینه کند یا حداقل از طریق تلفن‌هایی که مشخص شده از طریق سیستم فضای مجازی که مشخص شده، سوال کنیم و بپرسیم. اگر خدای ناکرده گرفتار بیماری شدیم، راهش این است که فاصله بگیریم جای این فاصله‌گیری اجتماعی، همین جا است.

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت هم در مورد اهمیت سلامت در اسلام و فرهنگ ایران  گفت: در ایام عید امسال هم برخی سنت‌های ملی و سنت‌های دینی خود را کنار گذاشتیم، هم نتوانستیم به اماکن مقدسه برویم و هم نتوانستیم در نمازهای جماعت و جمعه برویم و هم نتوانستیم دید و بازدید معمولی مرسوم همه ساله را انجام دهیم؛ بنابراین برخی از مناسک ملی خود و برخی از مناسک دینی خود را به خاطر هدف مهم‌تر و بالاتر که سلامت بوده کنار گذاشتیم؛ ان شاءالله خداوند زندگی مردم را توام با سلامت می‌کند و بعدا در فرصت‌های دیگر مردم جبران خواهند کرد.

دکتر روحانی تصریح کرد: به هر حال اسلام قبل از همه دین بهداشت است؛ ۱۴ قرن پیش در آن دورانی که اروپا و غرب  اساسا خیلی با مسائل بهداشتی سر و کار نداشتند، جزیره العرب هم به طریق اولی کاری به بهداشت نداشت، یکی از اصول اولیه اسلام «النظافه من الایمان» بود و مردم را به پاکی و پاکیزگی تشویق کرد و از مردم خواست برای پنج وقتی که به نماز می‌ ایستند، دست و صورت خود را بشویند، سر و پا را مسح بکشند؛ یعنی اساس نظافت درون عبادت و دین ماست.

رئیس شورای عالی امنیت ملی افزود: از لحاظ ملی هم آن کسی که  الکل را اختراع کرد زکریای رازی و دانشمند ایرانی بود؛ آن ماده ای که ماده‌المواد بسیاری از ضدعفونی‌هاست، آن هم به دست ایرانی‌ها بوده که تولید شده و در اختیار انسانها قرار گرفته است. اساسا بخش بزرگی از علم پزشکی را ایرانی‌ها ترویج کردند؛ بوعلی سیناها و دیگران. بنابر این جهان مرهون فرهنگ اسلام و فرهنگ ایرانی در بسیاری از زمینه‌های علمی و بهداشتی است و همه باید در این مقطع قدردان همدیگر باشیم.

کفایت امکانات بهداشتی و درمانی در کشور

حجت الاسلام و المسلمین روحانی روز چهارشنبه ششم فروردین در جلسه هیات دولت اظهار داشت: بحمدالله تا امروز کمبود تخت، پرستار و پزشک نداشتیم حتی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه در اکثر شهرها و استان‌های ما بخش اضافی داریم. دیروز در مشهد که یک مقدار در این ایام نگران بودیم ، آنجا معلوم شده که ۶۰ درصد تخت های بیمارستانی و ۳۰ درصد تخت های بخش مراقبت ویژه ما در شهر مشهد خالی است. معلوم است که برنامه‌ریزی خوبی دارد انجام می‌گیرد حالا ممکن است در یک شهری هم مراجعه‌کننده بیشتر و مقداری شرایط متفاوت باشد اما اکثر شهرها کار بزرگی انجام دادند و من باید تشکر کنم از بخش نظام سلامت برای تامین این نیازمندی‌هایی که بوده و اجرا شده است.

دکتر روحانی همچنین روز پنجشنبه ۷ فروردین در جلسه ستاد اقتصادی دولت به منظور بررسی آثار شیوع کرونا گفت: در مساله کرونا همانطور که مردم توجه دارند در دو بخش مهم می‌بایست تلاش می‌کردیم یکی در بخش بهداشت و درمان بود که در این زمینه تصمیمات خوبی اتخاذ کردیم و قبل از ایام فروردین بر مبنای یک فرض بدبینانه، بسیاری از اماکن مستعد را برای نقاهتگاه آماده کردیم. اکنون دهها هزار تخت نقاهتگاهی در سراسر کشور آماده است که تقریبا از این تخت‌ها استفاده نشده و این تخت‌ها را برای شرایط بسیار بدبینانه پیش‌بینی کرده بودیم. ۴ هزار تخت بیمارستانی نیروهای مسلح را هم آماده کردیم که از این تعداد هم تاکنون استفاده نشده است. امروز تمام تخت‌های بیمارستانی کشور را آماده کردیم و از این تخت ‌ها هم حدود ۱۳هزار تخت تاکنون استفاده نشده است.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: بنابراین امروز یک رقم و عدد بسیار بالایی از تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های نقاهتگاهی در اختیار داریم که استفاده نشده است. از برنامه‌ریزی بسیار خوبی که در این کشور انجام گرفته تشکر می کنم و فکر نمی‌کنم هیچ کشوری شرایط کشور ایران را داشته باشد که در حال حاضر در سخت‌ترین شرایطی که همه کشورهای دنیا با آن مواجه هستند ما حدود ۲۰هزار تخت بیمارستانی خالی را در اختیار داریم.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: پزشکان و پرستاران ما هم که روزهای اولیه روند کار برای آنها بسیار خسته‌کننده بود با آماده کردن ۱۰هزار پرستار جدید این مساله را هم حل کردیم و امروز شرایط به گونه‌ای است که پرستارهای ما می‌توانند طبق معمول در بیمارستانها فعالیت خود را ادامه دهند. البته این به آن معنا نیست که پزشکان و پرستاران ما کار عادی انجام دادند، هم از روز اول و هم امروز کارشان کار بسیار ارزشمند، فوق‌العاده، مجاهدانه و فداکارانه است و از همه آنها تشکر و سپاسگزاری می‌ کنیم.

رئیس دستگاه اجرایی همچنین  روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: در حوادث این چند روزی که مردم گرفتار این بیماری ویروس کرونا بودند، الحمدالله پایه‌های بهداشتی و درمانی کشور آنچنان مستحکم است که نه تنها تا امروز تاب‌آوری کرده، بلکه خدای ناکرده اگر این بخواهد چند هفته هم طولانی شود و یا خدای ناکرده اگر بخواهد اوجی بگیرد، بیمارستان‌ها، پزشک‌ها و پرستارهای ما این آمادگی را برای درمان و رسیدگی دارند.

دکتر روحانی افزود: خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که بیمارهای ما در سالن‌ بیمارستان روی زمین افتاده باشند؛ خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که نعش‌های افراد فوت‌ شده‌شان آنقدر زیاد باشد که کامیون‌های بزرگ یخچال‌دار را در کنار بیمارستان بیاورند برای اینکه بتوانند نعش‌ها را در کامیون‌های یخچال‌دار بریزند و خدا را شاکریم که جزو آن کشورهایی نیستیم که مریض‌های ما در پیاده‌رو و در چمن بیرون بیمارستان روی زمین افتاده باشند. این در پیشگاه خداوند شکرگزاری دارد؛ این کار بزرگی است که ملت، پزشکان و پرستاران و بخش نظام سلامت  انجام می‌دهند.

رئیس دستگاه اجرایی گفت: خدا را شکرگزاریم که در طول این ۶ سال اینقدر پایه‌های سلامت را مستحکم کردیم که امروز هر کس به کرونا مبتلا و وارد بیمارستان می‌شود، ۹۰ درصد مخارج را دولت و بیمه پرداخت می‌کند و او فقط ۱۰  درصد را پرداخت می‌کند و شما ببینید در کشورهای مختلف از آن تست اولی که می‌خواهند بگیرند از طرف ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار می‌گیرند تا شبی چقدر برای بستری شدن و همچنین برای آی‌سی‌یو که یک رقم‌های بسیار گران است.

دکتر روحانی خطرنشان کرد: این زیربنایی که در کشور ما ایجاد شده، امروز برای همه مردم جهان روشن‌تر می‌شود. ملت ما باید به کار و برنامه و نوکران و خادمان‌ خودش ببالد که همه تلاش کردند و همه در کنار هم بودند و شما ببینید به چه راحتی امروز همه یکپارچه شدیم. البته یکپارچه بودیم؛ گاهی وقت‌ها بعضی‌ها این یکپارچگی را یک کم فاصله می‌اندازند و تضعیف می‌کنند.

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: باز هم به مردم عزیز کشورمان اطمینان می‌دهم که همه ارکان نظام ، همه مسوولین از دولت و سایر قوا و نیروهای مسلح، همگی اولین دغدغه خاطرشان سلامت شما و فرزندان شما و تامین نیازمندی‌های زندگی شماست و الحمدالله شرایط ما در مقایسه با سایر کشورها حتی کشورهای پیشرفته و اروپایی چه از نظر تامین نیازمندی‌های ضروری، بهداشتی و چه از نظر بیمارستان، تخت بیمارستان و نقاهتگاه‌ها شرایط بهتری است و این در سایه تلاش و کوشش همگی است.

اطمینان‌بخشی در مورد مکفی بودن ذخایر مایحتاج اساسی و عرضه آن در فروشگاه‌ها

رئیس شورای عالی امنیت ملی روز پنجشنبه ۷ فروردین در جلسه ستاد اقتصادی دولت به منظور بررسی آثار شیوع کرونا گفت: تا امروز وضع تولید در کشور خوب بوده و ذخایر ما مکفی است و به اندازه کافی همه ذخایر به گونه‌ای است که نیازمندی‌ها را تامین کند. فروشگاه‌ها همه مواد ضروری مخصوصا مواد غذایی ضروری مردم را تامین می‌کند. الحمدالله در این زمینه هم شرایط کشور از شرایط بسیاری از کشورهای دیگر جهان بهتر است علی رغم اینکه در فشار تحریم شدید بودیم و کشورهای دیگر نه تنها در معرض تحریم نیستند بلکه اتحادیه‌هایی دارند و با کشورهایی مرتبط هستند و منابع مالی فراوانی را در اختیار دارند. علی رغم همه مشکلاتی که داشتیم کشور تا امروز با افتخار و آبرومندانه پیش رفته و این مسیر را ان شاءالله ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهوری همچنین روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: یک قدم بسیار مهمی وجود دارد که حتماً مردم توجه دارند؛ اینکه پرستار در بیمارستان راحت می‌تواند بیاید مشغول کار شود، علاوه بر آن همه وسایل حفاظتی که بحمدالله وزارتخانه برایش آماده و مهیا کرده؛ آرامشی که دارد بخاطر این است که صبح که به بیمارستان بیاید وسیله‌اش فراهم است و می‌تواند به بیمارستان برسد؛ وقتی به خانه برمی‌گردد اگر احتیاج به غذا دارد، فروشگاه‌ها آماده‌ هستند و می‌تواند مواد غذایی را بگیرد.

دکتر روحانی افزود: خدا را شکر می‌کنیم جزو آن کشورهایی نیستیم که مواد غذایی ۸ تا ۱۰ صبح باشد؛ هر که ۱۰ صبح به فروشگاه برود دیگر با قفسه‌های خالی تا فردا صبح مواجه می‌شود؛ الحمدالله ۲۴ ساعته همه فروشگاه‌های ما فعالند و این در سایه تلاش فروشگاه‌ها، فروشندگان، ‌سیستم توزیع، انبارداری و ذخایر است. شما ببینید از بندر این جنس حمل می‌شود یا از مزارع کشاورزی که این مواد غذایی حمل شود تا می‌رسد به میادین و انبارها و مراکز ذخیره و از آنجا به انبار فروشگاه‌ها می‌آید و فروشگاه‌ها در اختیار مردم قرار می‌دهند، این کار به چه خوبی انجام می‌گیرد و بحمدالله هیچ وقفه‌ای نداریم.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: در صحبت تلفنی و یا ویدئوکنفرانسی با بسیاری از استانداران، از همه آنها سوال کردم که آیا در استان شما برای مواد غذایی و بهداشتی که مورد نیاز است، مشکلی دارید؟ همه‌آنها گفتند ما مشکل نداریم همه جنس‌ها فراوان است و مردم هیچ مشکلی ندارند، این خیلی مهم است که مردم از یک طرف نگران بیماری باشند و طرف دیگر نگران این باشند که اگر صبح یک مقدار دیرتر به فروشگاه برسند دیگر ماده غذایی تا فردا صبح نیست. فردا صبح هم باید زود برود تا به او برسد. ما جزو آن کشورها نیستیم. مردم هر ساعت و هر وقت خواستند، مواد غذایی در اختیار آنها است و همه تلاش می‌کنند.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: اگر بیمارستان‌ها یک ساعت برق و آب و گاز نداشته باشند چه می‌شود؟ اگر آمبولانس‌هایشان بنزین نداشته باشد، چه می‌شود؟ الحمدالله همه چیز در کنار هم مهیاست. تمام پالایشگاه‌ها، چاه‌های نفت، مراکز تولید برق، نیروگاه‌ها، تصفیه‌خانه‌های آب و سیستم بزرگ حمل و نقل کشور و همه در سراسر کشور سر کار، فعال و آماده هستند. نیروهای مسلح در همه جا برای امنیت پای کارند و همه جا حاضرند. نیروی انتظامی، بسیج و سپاه و ارتش، همه پای کارند و این یک افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است.

دکتر روحانی بیان داشت: باز هم در پایان به مردم عزیزمان اطمینان می‌دهم؛ دولت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت خارجه، وزارت بازرگانی و بخش بهداشت و درمان، وزارت کشور و تمام وزارتخانه‌هایی مثل نفت، نیرو که باید نیازمندی‌های مردم را تأمین کنند، همه پای کار هستند؛ نیروهای مسلح از نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و ارتش همه پای کار هستند.

بهره‌گیری از شرکت‌های عرضه خدمات عمومی برای کاهش حضور مردم در خیابان‌ها

حجت‌الاسلام روحانی روز سه شنبه ۵ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: نکته دیگری که در این جلسه مطرح شد مربوط به شرکت‌هایی بود که خدمات عمومی عرضه می‌کنند و به جای اینکه مردم به فروشگاهها مراجعه کنند این شرکت‌ها خدمات را انجام می‌دهند و آنچه مورد نیاز مردم است را به درب منزل آنها می‌آورند. باید پروتکل بهداشتی آن را وزارت بهداشت و درمان معین کند که چگونه و به چه صورت این بسته را باید درِب خانه بیاورند و مردم چطور آنرا تحویل بگیرند و آن فروشگاه چطور باید آنرا تحویل دهد یا آن مبدایی که تولید می‌کند چطور این را تحویل بدهد. تعیین این پروتکل بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. بنا شد این شرکت‌ها اگر در عرضه خدمات عرضه مشکلاتی دارند وزارت ارتباطات که در این زمینه کار کرده باز هم اقدامات خود را ادامه دهد و اگر مصوبه‌ای از دولت یا این جلسه نیاز دارد، مصوبه  را به این جلسه ارایه کند. درخواست این بود که شرکت‌هایی که مورد تایید هستند، صدا و سیما تبلیغات آنها را در این ایام مجانی انجام دهد تا مردم این شرکت‌ها را بشناسند و به این شرکت‌ها مراجعه کنند.

 به گفته رئیس‌جمهوری، هدف این است که مردم کمتر از خانه خارج شوند تا یک نفر بتواند به جای ۱۰ خانه که ۱۰ نفر اعضای خانه باید بیرون بیایند یک نفر بیرون باشد و این خدمات را برای ۱۰ یا ۲۰ نفر یا بیشتر انجام دهد. بنابراین این کار انجام گرفت و مشکلات دیگری هم بود که بنا شد نظارت کافی بر این شرکت‌ها انجام شود که زمانی مشکلی پیش نیاید. هم تعزیرات ،هم قوه قضاییه هم دستگاه های نظارتی دیگر این نظارت ها را انجام دهند که این هم مورد تایید جلسه بود.

دکتر روحانی رئیس‌جمهوری همچنین روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: ما تأکید کردیم بر خرید و فروش اینترنتی که حتی‌الامکان مردم نیازهای خودشان را از طریق شرکت‌هایی که می‌توانند از طریق اینترنت برای مردم جنس را تهیه کنند و درب خانه تحویل آنها دهند، تامین کنند؛ در جلسه قبل هم بحث کرده بودیم در این جلسه هم بحث شد و بنا شد در این زمینه اقداماتی که شده و اقداماتی که باز هم لازم است و در جلسات دیگر اگر لازم شد، از طریق وزارت صمت مطرح شود برای اینکه مردم نیازمند نباشند در این ایامی که برای ما مهم است که این فاصله‌گذاری اجتماعی انجام بگیرد، زیاد از خانه خارج شوند.

تقدیر از همکاری مردم در کاهش سفرهای نوروزی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه ششم فروردین در جلسه هیات دولت بیان داشت: همه مقامات از مردم درخواست کردند که در این ایام سفر را انجام ندهند و مراکزی که به طور معمول، اعیاد و همه نوروزها مردم می ‌رفتند مخصوصا مشهد مقدس و یا بخش‌هایی در شمال، مرکز  یا جنوب کشور، درخواست شد که مردم کمتر بروند و دیروز آماری که استاندار خراسان رضوی به من داد نشان این است که مردم بسیار همراهی کردند. ایشان می‌گفت در ایام عید امسال نسبت به سال گذشته ۷۸درصد مسافر کاهش پیدا کرده و می‌گفت همه هتل‌ها و مراکز اقامتی ما خالی است. آماری که می‌داد می‌گفت خطوط ریلی ما امسال نسبت به سال‌های گذشته ۸۵درصد مسافر کمتر به مشهد آورده ، پروازهای هواپیمایی ما و سفرهای هوایی ۸۸ درصد کاهش پیدا کرده و این همه به معنی همکاری مردم است.

دکتر روحانی افزود: اینکه ۷۸ درصد مردمی که عاشق علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) بودند و دلشان می‌خواست در ایام روزهای اول سال در کنار مرقد مطهر آن حضرت باشند گوش کردند به آنچه که دولت، مسوولین، پزشکان و علما توصیه و تاکید کردند و ۷۸ درصد مردم نرفتند این بدان معنا است که همکاری خوبی در کشور انجام می‌گیرد و این همکاری باید ادامه پیدا کند.

همچنین رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا که روز شنبه ۹ فروردین برگزار شد گفت: در دو هفته تعطیلات اخیر، در یک هفته با خواهش و توصیه با مردم صحبت کردیم و در هفته دوم یک مقدار قدم‌های سختگیرانه برداشتیم.

دکتر روحانی سخنانش در ستاد ملی را چنین ادامه داد: می‌خواهم از همراهی مردم در هفته اول خیلی تشکر کنم. در آن هفته، هیچ زور و اجباری نبود، هیچ پلیسی جلوی راه ماشینی را نمی‌گرفت فقط توصیه شده بود مردم سفر نروند و مردم به اصول بهداشتی توجه کنند و در خانه‌ها بمانند. از استاندار هرمزگان سوال کردم که امسال نوروز نسبت به پارسال کاهش مسافر نوروزی شما چقدر بوده و استاندار استان هرمزگان به من اعلام کرد ۹۴ درصد کاهش مسافر نسبت به سال‌های گذشته داشتم، استاندار خراسان رضوی نیز اعلام کرد ۷۸ درصد کاهش مسافر داشته است و این خیلی مهم است. در برابر این فرهنگ بلند مردم باید تواضع کنیم. همین که پزشکان عزیز و وزارت بهداشت از طریق صدا و سیما به مردم گفتند و سایر متخصصین در صدا و سیما برای مردم توضیح دادند و گفتند بهترین راه این است که امسال در خانه بمانید، مردم به آن عمل کردند و این عیدی همه ما است. عیدی مشترک مان است. این گل خوشبوی امسال مان است. همه گوش کرده و قبول کردند. اکثریت قاطع مردم به این توصیه ها گوش کردند. از آن استان‌هایی که رقم‌شان پایین بود ۶۰ درصد،۷۰ درصد، ۸۰، ۶۰، ۹۰ درصد کاهش داشتیم، یعنی به طور متوسط ۷۰ درصد مردم گوش کردند. حالا ۱۰ درصد هم ضروریات است. یک عده باید بروند و بیایند و چاره‌ای نیست.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: باید از مردم عزیز و خوب کشورمان تشکر و سپاسگزاری کنم که همه دستورالعمل‌ها و خواهش‌هایی که ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت و درمان داشتند، اکثریت قاطع مردم به آن عمل کردند؛ دید و بازدیدهای عید را در فضای غیرحضوری انجام دادند، بسیاری از مردم سفرها را کنسل کردند؛ حالا چه با وسایل شخصی و چه وسایل عمومی که می‌خواستند بروند و باز گزارشات ما این است آنهایی هم که به سفر رفتند در محل سکونت جدید خود ماندند و این مساله قرنطینه شخصی و داوطلبانه را همه اجرا و عمل می‌کنند و این ماندن در منزل امروز به عنوان بهترین راه برای این است که سریع‌تر به شرایط معمولی جامعه خود دست پیدا کنیم و مردم بتوانند زندگی راحت خود را ادامه دهند.

برنامه‌های ویژه اقتصادی در شرایط کرونایی و منابعی که به جبران خسارات اختصاص می‌یابد

دکتر روحانی روز پنجشنبه ۷ فروردین در جلسه ستاد اقتصادی دولت به منظور بررسی آثار شیوع کرونا بیان داشت: علاوه بر آنچه که در زمینه فعالیت‌های بهداشتی و درمانی انجام دادیم لازم بود در زمینه اقتصادی، هم برای معیشت مردم و هم برای زندگی مردم و هم برای کسب و کارهایی که آسیب دیدند فکر کنیم و این هیچ‌کدام فدای یکدیگر نخواهند شد یعنی ما در بخش بهداشت و درمان کار و وظایف خود را صددرصد انجام می‌دهیم و در بخش اقتصادی هم در حد امکان و توان فعالیت خود را انجام خواهیم داد تا این سختی‌ها برای مردم تا حد ممکن سهل‌تر شود.

حجت‌الاسلام روحانی افزود: برای اینکار امروز تصمیماتی اتخاذ کردیم که علاوه بر آن تصمیماتی بود که در جلسه قبلی اقتصادی اتخاذ شده بود. طرح تسهیلاتی که در اختیار ۴ میلیون نفر قرار داده می شد و بسته معیشتی که در اختیار ۳ میلیون قرار داده می‌شد، مربوط به گذشته بود یعنی برای قبل از سال جدید بود و اولین اقدام آن هم در هفته آخر اسفند انجام گرفت. آن طرح اجرا می‌شود و ادامه پیدا می‌کند. حدود ۶هزار میلیارد تومان هم اعتبار مدنظر قرار دادیم و ان شاءالله انجام خواهیم داد.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا ادامه داد: امروز تصمیمات دیگری را اتخاذ کردیم. اولین تصمیم این بود که نسبت به کسب و کارهایی که صدمه دیدند مشروط بر اینکه کارگری را اخراج نکرده باشند و نکنند، اگر بنگاهی صدمه دیده و کارگری را اخراج نکرده باشد تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار آنها قرار می‌دهیم. در این زمینه  وزارتخانه های صمت و رفاه و بخش اقتصادی دولت، برنامه ریزی و تعیین  و جدول آن را مشخص می‌کنند و در مجموع   ۷۵ هزار میلیارد تومان را برای این کار مدنظر قرار دادیم.ان شاءالله بانک مرکزی با همکاری بانکها این اقدام را انجام خواهد داد.  ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات را با نرخ ترجیحی ۱۲درصد در اختیار بنگاه های خدماتی و تولیدی قرار می‌دهیم و زمان بازپرداخت آن ۲ سال هست. لذا نرخ این تسهیلات ۱۲درصد و مجموع رقمی که مدنظر قرار دادیم  ۷۵هزار میلیارد تومان است.

دکتر روحانی تاکید کرد: علاوه بر این اقدامی که انجام دادیم، مواردی هم لازم است که از صندوق بیمه بیکاری استفاده کنیم، مواردی بوده و ممکن است مواردی هم پیش رو داشته باشیم، برای این کار هم رقمی حدود ۵هزار میلیارد تومان مدنظر قرار دادیم برای اینکه این صندوق بتواند بیمه بیکاری را برای ۳ ماهی که پیش رو داریم البته ماه فروردین و اردیبهشت، امیدواریم از این مسائل عبور کنیم و شرایط عادی شود .

رئیس‌جمهوری گفت: یک رقمی هم بخش بهداشت و درمان نیاز دارد که این رقم را اعلام کردند و سازمان برنامه و بودجه هم رسیدگی کرده است . مجموع آنچه که بهداشت و درمان و همچنین کمکی که صندوق بیمه بیکاری نیاز دارد، رقم یک میلیارد دلاری است ان شاءالله امروز این نامه را خواهیم نوشت و امیدواریم مقام معظم رهبری هم موافقت کنند که یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار معضلات و پیچیدگی‌های بحث کرونا مخصوصا در زمینه بحث بهداشت و درمان که نیازمندی‌های فراوانی برای تجهیز بیمارستانها و اقداماتی که باید در این زمینه انجام بگیرد، وجود دارد.

دکتر روحانی تاکید کرد: بنابراین به هموطنان عزیزمان اطمینان می‌دهیم که دولت، بخش اقتصادی و همچنین زندگی مردم را  به عنوان یک نگرانی همواره مدنظر دارد یعنی از یک طرف بحث سلامت مردم مدنظر است و از طرف دیگر نیز بحث چرخش اقتصاد و تولید کشور مدنظر قرار دارد.

دکتر روحانی در جلسه ششم فروردین هیات دولت هم خاطرنشان کرد: در زمینه کمک به کسب و کار و زندگی مردم، آن مقداری که تا امروز توان داشتیم به مردم اعلام کردیم. یعنی برای ۳ میلیون نفر یک بسته معیشتی ویژه ۴ ماهه در نظر گرفتیم و برای ۴ میلیون نیز وام و تسهیلات خاصی در نظر گرفتیم.

رئیس‌جمهوری افزود: برای مسأله مالیات، چک، بیمه کارگران برای کارفرماها که می‌توانند مهلت دهیم. اینها همه مصوباتی بوده که تصمیم گرفتیم و ابلاغ کردیم. مصوبات دیگری هم خواهیم داشت. فردا هم جلسه ویژه همین بخش اقتصادی در این زمینه است. هر توانی داشته باشیم از توان دولت و امکان کشور استفاده خواهد شد برای اینکه مردم در فشار کمتری باشند. اما در عین حال هر طرحی بخواهد موفق شود، کمک و مشارکت شما مردم عزیز را نیاز دارد. یعنی اگر شماها همه پای کار باشید و همه دولت را یاری و کمک کنید و همه کنار هم باشیم، راحت‌ می‌توانیم اجرا کنیم ولی اگر عده‌ای از مردم نخواهند، خیلی کار سخت‌تر می‌شود. اما در عین حال یک سخت گیری‌هایی از فردا اجرا و عمل می‌شود. مردم باید آمادگی برای این سختگیری‌ها داشته باشند بخاطر ضرورتی که برای زندگی آنها بوده است.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا همچنین روز شنبه ۹ فروردین در جلسه این ستاد تصریح کرد: مردم عزیز و بزرگوار! می‌دانیم در شرایط تحریم و سختی هستیم، اما معادل ۲۰ درصد بودجه امسال‌مان یعنی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را به بحث کرونا اختصاص دادیم.

دکتر روحانی افزود: این برای دنیا شاید تعجب‌آور باشد که یک کشور در حال تحریم چگونه توانسته ضمن اینکه بیمارستان‌ها و تختهایش مجهز است و پزشک و پرستارانش باروحیه است؛ اصلاً مردم جامعه ما آرامش دارند؛ درست است ناراحت‌ هستند و عده‌ای از عزیزانشان را از دست داده‌اند اما در کل جامعه آرام است؛ این آرامشی که در جامعه وجود دارد و اینکه دولت توانسته در عرض همین یک هفته صد هزار میلیارد تومان به عنوان بلاعوض یا به عنوان وام و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار افرادی قرار دهد که آنها دچار مشکل شدند؛ این صد هزار میلیارد را اشاره می‌کنم، البته بیش از این است منتها اینهایی که مهلت دادیم، آنها را حساب نمی‌کنیم. مثلاً‌ در زمینه مالیات، بیمه، عوارض شهرداری، اقساط بانکی، هزینه آب، برق و... مهلت و تنفسی در چند ماه دادیم؛ آنها را هم می‌شود به رقم و عدد اقتصادی در آورد؛ آنها را حساب نمی‌کنیم؛ حتی در مورد چک‌های برگشتی، تصمیماتی که اتخاذ کردیم برنمی‌گردم آنها را بحث کنم.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: به غیر از این مواد، مواردی را که تصویب کردیم به این صورت است؛ ۸ هزار میلیارد تومان برای پرداخت نقدی به ۳ میلیون نفر و تسهیلات برای ۴ میلیون خانوار مد نظر قرار دادیم؛ این یک رقم است.۱۲ هزار میلیارد تومان برای بخش بهداشت و درمان مد نظر قرار دادیم. این جزو مصوبات روز پنج‌شنبه ما است که ان‌شاء الله اجرایی و عملیاتی می‌شود. رقم بعدی که مد نظر قرار دادیم، ۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص دادیم؛ ۷۵ هزار میلیارد تومان هم تسهیلات ارزان قیمت با اقساط ۲ساله با نرخ ۱۲ درصد آماده کردیم که در اختیار کسب و کارهایی قرار دهیم که در این روزها تحت فشار قرار گرفتند.

دکتر روحانی ادامه داد: مردم عزیز ما بدانند که کل بودجه کشور ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که علاوه بر آن ۱۰۰ هزار میلیارد تومان‌ هم برای مقابله با کرونا اختصاص داده ایم که در داخل بودجه نیست.  ما ۱۰۰ هزار میلیارد تومان علاوه بر بودجه سال ۹۹ اختصاص دادیم برای اینکه نگذاریم از لحاظ اقتصادی خسارت فوق‌العاده‌ای به کشور بخورد و بتوانیم راه و مسیر را ادامه دهیم.

ضرورت فعال بودن برخی مشاغل با وجود تعطیلی‌های گسترده

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه ششم فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: در آغاز صحبت می‌خواستم خدمت مردم توضیحی بدهم نسبت به اقدامات مهمی که در این چند روز و هفته اخیر برای سلامت مردم انجام گرفته است. مبارزه با این ویروس خطرناک و همزمان تامین نیازمندی‌ های ضروری مردم -  این هر دو مساله-  برای ما اساسی و لازم بوده است. اینکه در روزهای گذشته ناچار شدیم فعالیت اقتصادی را در بخش بزرگی از کشور تعطیل و کسب و کارها را مگر جاهایی که مواد لازم و ضروری و کالاهای ضروری را در اختیار مردم قرار می‌دهند مثل فروشگاه‌های مواد غذایی یا داروخانه‌ها یا جاهایی که برای زندگی مردم ضرورت دارد تعطیل کنیم، به این دلیل بوده که سلامت مردم برای ما اهمیت داشته است.

دکتر روحانی گفت: بخش اعظم حدود دو میلیون و ۴۵۰ هزار کارمند دولت سر کار نیستند و تعطیل شده‌اند جز یک اقلیتی و البته در بخش بهداشت و درمان با همه وجود دارند کار می‌کنند و یک جمعیت زیادی آنجا فعال هستند و تلاش می‌کنند اما در بخش‌های دیگر، آن مقداری که ضروری بوده، فعال هستند. به بسیاری از بخش‌های دولتی گفتیم که به صورت گردشی آن مقداری که ضروری است یک سوم کارمندها سر کار بیایند و بقیه در خانه‌ها بمانند. اینها به این خاطر است که ما ناچاریم آب، برق، انرژی و مواد غذایی را تامین کنیم، محصول کشاورز را به مغازه برسانیم و همه آنهایی که برای تولید کار می‌کنند تمام کارخانجاتی که الان مواد خوراکی لازم یا مواد شوینده لازم را تولید می‌کنند آنها باید بتوانند به فعالیت خود به صورت حداکثری ادامه دهند برای اینکه نیازهای مردم تامین شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: پس بنابراین توجه کنیم که هم نیاز داریم به اینکه بخش اعظم مردم در خانه بمانند و هم نیاز داریم یک اقلیت کوچکی برای تامین نیازمندی های ضروری مردم کنار فعالیت های اقتصادی و کارگاه های تولیدی خود باشند. این کار به خوبی دارد انجام می‌گیرد یعنی امروز مردم برای تامین نیازمندی های ضروری خود بحمدالله در یک شرایط نسبتا مناسبی قرار دارند و چیزهایی که ضرورت زندگی آنهاست در فروشگاه‌ها هست و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: از همه رانندگانی که از مبداء بنادر کار می‌کنند و جنس‌ها را می‌آورند و  به کارخانه‌ها مواد اولیه را می‌رسانند و دوباره از کارخانه‌ها محصولات تولیدی را به مغازه‌ها می‌رسانند و در اختیار مردم قرار می‌دهند، باید تشکر کنیم. باید تشکر کنیم از کارکنان بخش ریل و هواپیمایی که محصولات لازم را در اختیار مردم قرار می‌دهند، پروازهای لازم را انجام می‌دهند و باید تشکر کنیم از بخش اقتصادمان که نیازمندی‌ها را از لحاظ اقتصادی تامین می‌کنند.  آنچه برای دارو و درمان مردم و برای مواد شوینده ضرورت دارد که ما از خارج تامین کنیم بدون استثنا ارز آن تامین می‌شود علیرغم اینکه ما مشکلات داریم و آنجایی که لازم است هواپیمای ما می‌رود و مواد لازم یا تجهیزات لازم پزشکی را وارد کشور می‌کند، ما از همه اینها باید تشکر و سپاسگزاری کنیم به خاطر کار عظیم و بزرگی که دارد انجام می‌گیرد.

رئیس‌جمهوری گفت: می‌خواهم به مردم عزیزمان بگویم که همه بخش‌های مختلف امروز تلاش می‌کنند برای اینکه نیازمندی‌های مردم در زمینه بهداشت و درمان تامین شود. البته پیداست بار اصلی مسوولیت به دوش وزارت بهداشت و درمان، پزشکان عزیز ، پرستاران عزیز و  کادر پزشکی ما است که آنها این مسوولیت را انجام می‌دهند .

دکتر روحانی روز دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: از تولیدکنندگان محترم و آنهایی که نیازمندی‌های مردم را تامین و اداره می‌کنند تشکر می‌کنم. مردم ما توجه دارند که همه آنهایی که برای تولید آب آشامیدنی سالم در کنار تصفیه‌خانه‌های بزرگ تلاش می‌کنند تا آب بهداشتی سالم در اختیار مردم شهر و روستا قرار گیرد؛ همه آنهایی که تلاش می‌کنند برای اینکه نیازمندی‌های انرژی در اختیار مردم قرار گیرد، حالا برق، گاز، گازوئیل، بنزین هست؛ همه آنهایی که در بخش‌های مختلف و پمپ بنزین‌ها فعالیت می‌کنند؛ همه فروشگاه‌های مواد غذایی و همه کارخانجاتی که امروز برای وسایل بهداشتی و مواد غذایی مردم کار می‌کنند، واقعا باید از آنها تشکر و سپاسگزاری کنیم که در صحنه نیازمندی‌های جامعه فداکاری می‌کنند.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: البته فداکاری بالاتر برای آن عزیزان ما هست که در بیمارستان‌ها برای نجات جان انسانها مشغول تلاش هستند و شبانه روز هم کادر درمانی کشور و نظام سلامت و هم نیروهای مسلح و هم آنهایی که داوطلبانه آمدند و امکانات خود را اعم از پول نقد یا امکانات خاص در اختیار سیستم بهداشت و درمان قرار دادند برای اینکه ما از این شرایط خاص عبور کنیم؛ هلال احمر، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، بسیج و همه آنهایی که در جاده‌ها به خاطر سلامت شما ایستادند و از شما می‌خواهند که اگر شرایط عادی را ندارید به سفر ادامه ندهید. ممکن است برای بعضی از عزیزان ما خوشایند نباشد، اما بدانند که « وَ عَسی‌ أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ» گاهی وقتها بعضی چیزها خوشایند نیست اما هم ضروری و لازم و هم به نفع جامعه است.

دکتر روحانی افزود: از رسانه‌ها و صدا و سیما هم تشکر می‌کنم؛ آنها هم برای آگاهی و آموزش مردم، همه گونه تلاش را انجام می‌دهند و همه عزیزانی که در فضای مجازی، بچه ها را سرگرم می‌کنند، ورزش را به آنها یاد می‌دهند شادی را به داخل خانه می‌برند، حالا چه از طریق برنامه‌های صدا و سیما و چه از طریق فضای مجازی از آنها هم تشکر و سپاسگزاری می‌کنم. ما باید با همکاری و هماهنگی با یکدیگر و همنوایی ان شاءالله این روزهای سخت را بگذرانیم و خواهیم گذراند؛ این یک بلیه جهانگیر و همه گیر است و همه باید در این زمینه تلاش کنیم.

تصمیمات ستاد مقابله با کرونا برای مشاغل

دکتر روحانی روز سه شنبه ۵ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: بحث دیگری که در جلسه امروزمطرح شد در مورد  کارمندهای دولت بود. در اینجا مطرح شد که کارمندهای دولت، حالا نیروهای مسلح رویه و مقررات خود را دارند و ابلاغ می‌کنند اما نسبت به کارمندهای دولت اینجا بحث شد که کل کارمندهای دولت ۲میلیون و ۴۵۰ هزار نفر یعنی حدود ۲.۵ میلیون جمعیت این کارمندها است. از این تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اول اسفند کارشان را تعطیل کردند یعنی بخش آموزش و پرورش و دانشگاهها تعطیل شده و سر کار نمی‌رفتند و یا اگر هم می‌رفتند بطور محدود بود .

رئیس‌جمهوری افزود: یک عده افرادی هم هستند که شغل‌های حساسی دارند و نیازمندی‌های عمومی را تامین می‌کنند آنها باید سر کارشان باشند و باید به فعالیت ادامه دهند جمعیت زیادی از اینها در بخش های بهداشت و درمان و نظام سلامت کار می‌کنند که حدود ۵۰۰ هزارنفر هستند، آنها باید کارشان را انجام دهند. تعدادی در شهرداری‌ها هستند که باید آن بخشی که نظافت شهر را بر عهده دارند کار خودشان را انجام دهند و این ضروری است.

رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: بخشی از افراد حدود ۵۰۰ هزار نفر یا کمتر یا بیشتر هم در مشاغلی هستند که می‌شود یک سوم آنها مشغول کار شوند و دوسوم تا ۱۵ فروردین هم سر کار نیایند ، بنا شد که در این زمینه به طور گردشی این کار انجام بگیرد و همیشه حدود یک سوم سر کار باشند و دوسوم در مرخصی باشند تا از این دوران عبور کنیم. این هم تصمیم دیگری بود که در این جلسه اتخاذ شد. نسبت به همه مواردی که قبلا تعطیلی آنها را ا علام کردیم از جمله برخی از مراکز فروش که نه فروشگاههایی که مواد غذایی می‌فروشند بلکه آنهایی که قبلا تعطیلی آن تا ۱۳ فروردین اعلام شده بود بنا شد تعطیلی همه اینها تا ۱۵ فروردین ادامه پیدا کند.

دکتر روحانی ادامه داد: نکته بعدی درباره زندانی‌ها بود که مرخصی آنها تا ۱۵ فروردین ابلاغ شده بود در این جلسه تصمیم گیری شد که مرخصی آنها تا پایان فروردین فعلا ادامه پیدا کند تا اگر بعد به تصمیمات دیگری رسیدیم ،تمدید شود ولی فعلا تا آخر فروردین تصویب شد.

بهره‌گیری از نظر متخصصان و صاحبنظران برای ادامه مسیر مقابله با کرونا

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ای با برترین متخصصان و صاحبنظران حوزه های مختلف پزشکی کشور در ارتباط با ویروس کرونا اظهار داشت: با توجه به گفت و گوهایی که با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌های گوناگون از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد، نسبت به عبور از این شرایط خوش‌بین هستم و چگونگی برخورد با این بیماری در قم و گیلان به عنوان دو تجربه مهم است که باید از آنها استفاده و بهره‌برداری کنیم.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه تلاش و خدمات بسیار زیادی در این ایام برای مقابله با این بیماری انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر آرامش خوبی در میان نظام سلامت و کادر درمانی کشور حاکم است و دولت هم مطمئناً این توان را دارد که از لحاظ تجهیزات، امکانات و دارو آنها را پشتیبانی کند و این نیز موجب آرامش بیشتر خواهد بود.

دکتر روحانی  افزود: در این جلسه همچنین درباره اینکه در حال حاضر در چه مرحله‌ای از این بیماری قرار داریم؟، پاسخ جمع کارشناسان این بود که هنوز زود است که مطرح کنیم که در چه مرحله‌ای قرار داریم و آیا به پیک این بیماری رسیده‌ایم و یا در مسیر تثبیت موقعیت قرار داریم یا نه و این موضوعی قابل قبول است و همه مطرح کردند که باید تا بازگشت سفرهای نوروزی صبر کرد و توصیه‌ها و پروتکل‌ها را رعایت کنیم تا بتوانیم در آن زمان قضاوتی را در این باره انجام دهیم.

رئیس‌جمهوری گفت: در این جلسه درباره اینکه اقدامات و کار ما در این مسیر چگونه بوده است، براساس نظر کارشناسان آنها اقدامات و مسیر را تأیید می‌کردند که این مسیر انتخاب شده راهی درست است و البته باید از تجربه سراسر دنیا استفاده کنیم و به این نکته توجه داشته باشیم که هنوز همه ابعاد این بیماری در جهان مشخص نشده است.

دکتر روحانی با اشاره به ضرورت استفاده از نظرات  متخصصان و صاحبنظران برای ادامه مسیر بیان داشت: از همه کارشناسان و صاحبنظران سراسر کشور می‌خواهیم در این راستا به ما کمک کنند و ما آمادگی داریم از نظرات آنان بیشتر استفاده کنیم.

لزوم یکصدایی مسوولان

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ای با برترین متخصصان و صاحبنظران حوزه های مختلف پزشکی کشور در ارتباط با ویروس کرونا تصریح کرد: مردم باید برای مقابله و پیشگیری از شیوع این بیماری از سوی مسئولان و متخصصین صدای واحد بشنوند چرا که صداهای مختلف مردم را دچار سردرگمی و اضطراب کرده و آنان را با مشکل مواجه می‌کند.

مقابله با شایعه‌پراکنی و ضرورت حفظ وحدت در شرایط کنونی

دکتر روحانی روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: دراین جلسه طرح‌هایی هم در مورد آنهایی که با شایعه پراکنی، ذهن مردم را مشوش و ناراحت می‌کنند و به مردم استرس وارد می‌کنند، مطرح شد. آنهایی که مردم را در اضطراب قرار می‌دهند از همکاران نزدیک کرونا هستند، چون کرونا اینها را می‌خواهد؛ کرونا می‌خواهد یک عده روی اعصاب مردم بیایند و اعصاب مردم را متزلزل بکنند تا مردم روحیه‌شان را از دست بدهند و او بتواند موفق شود. آن کسی که روحیه‌اش را از دست می‌دهد و در استرس و فشار روحی قرار می‌گیرد، ایمنی بدنش آسیب می‌بیند و این ویروس سریع‌تر می‌تواند به اهدافش برسد.

رئیس‌جمهوری افزود: نباید بگذاریم یاران کرونا در کنار هم باشند؛ باید اینها را کنار بگذاریم؛ این هم یک نوع فاصله‌گذاری در دنیای تبلیغات است و این کار را وزارت ارشاد، دستگاه‌های دیگر، صدا و سیما و فضاهای مجازی، همه باید مراقبت و مواظبت کنند که ان‌شاء الله همچون حادثه‌ای اتفاق نیفتد و مردم با نشاط و سرزندگی باشند؛ اما در عین حال مشکل هم است و از این مشکلات عبور خواهیم کرد.

رئیس‌جمهوری روز شنبه ۹ فروردین در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: درست است که امروز گرفتار بیماری کرونا هستیم، اما یک وحدت، اتحاد، مهربانی و برادری سراسر جامعه ما را فرا گرفته است؛ کمتر آدم‌هایی هستند که دنبال ایرادگیری و مچ‌گیری باشند، اکثر قاطع  و قریب به اتفاق مردم، جوان‌ها و همه آنهایی که اهل قلم و رسانه هستند، دنبال کمک به یکدیگرند و الحمدالله این کمک به خوبی دارد انجام می‌گیرد.

تقدیر از دستگاه دیپلماسی برای تعاملات خارجی جهت مبارزه با کرونا

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه ششم فروردین در جلسه هیات دولت گفت: از وزارت خارجه باید تشکر کنم. مردم عزیز ما مطلع باشند دستورالعمل اولیه ما این بوده که هر کشوری می‌خواهد کمک کند، کمک‌های او را برای مساله کرونا دریافت کنیم. برخی از کشورهای مختلف کمک کردند و ماسک، قرص‌های مورد نیاز و برخی از تجهیزات پزشکی را دادند و کمک‌های آنها وارد کشور شده است. ما نباید از کمک یک کشور که یک خرده کم و یا زیاد است و ممکن است خیلی هم به آن صورت به آن کمک کم آنها نیاز نداشته باشیم، ولی مبنای ما این است هر کشوری از ما کمک بخواهد در حد توان ما به آنها کمک می‌کنیم و ما هم از هر کشوری کمک خواستیم کمکی‌ که آنها کردند کمک‌ آنها را دریافت می‌کنیم در این زمینه وزارت کشور ، وزارت خارجه و  بهداشت و درمان همه در یک چارچوب سیاست درستی عمل کردند و کار را پیش بردند و ما باید به این نکته توجه داشته باشیم.

دکتر روحانی اضافه کرد: از آن طرف هم وزارت خارجه یک تلاش بسیار خوبی شروع کرده برای حرکت افکار عمومی و نه گفتن به تحریم، الان در شورای امنیت سازمان ملل هم این بحث مطرح است که یک مصوبه‌ای به تصویب برسد که در شرایط کرونا همه تحریم‌ها کنار زده شود و در این زمینه فعال هستند. من با یکی از کشورهایی که عضو غیردائم بود تلفنی صحبت کردم و می‌گفت طرح ما آماده هست دنبال این هستیم که در شورای امنیت مطرح کنیم. تلاش بر این است که پول‌های مسدود شده ما در کشورهای مختلف در این شرایط آزاد شود، قدم‌های خوبی هم در این زمینه دارد برداشته می‌شود.

واکنش روحانی به ادعای واهی آمریکایی‌ها در کمک‌رسانی به ایران

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: اینکه آمریکایی‌ها می‌گویند در شرایط سختی کرونا حاضریم به ایران کمک کنیم از آن دروغ‌های بزرگ تاریخ است؛ مثل یک آدمی که آمده سر چشمه را گرفته و نمی‌گذارد کسی به سمت چشمه آب زلالی که وجود دارد برود و یک لیوان آب گل‌آلود آورده و تعارف می‌کند و می‌گوید من آمده‌ام کمک کنم، می‌دانم شما تشنه هستید. شما اگر می‌خواهید کمک کنید چکمه‌ات را از مسیر راه بردار و از مسیر راه فعالیت یک ملت کنار برو؛ تو آمدی چشمه آب را بستی، تو آمدی برای فروش نفت مشکل درست کردی؛ آمدی برای گردش بانکی مشکل درست کردی؛ هم برای دارو، هم برای غذا، هم برای مواد اولیه، هم برای اشتغال؛ بخشی از بیکاری مسوولش آمریکا است، بخشی از زندگی سخت مردم مسوولش آمریکا است، بخشی از عدم سرمایه در گردش برای  کارخانه‌ها مسوولش آمریکا است، کمبود برخی از داروها مسوولش آمریکا است، برخی از انسانهایی که به خاطر نداشتن شغل در یک شرایط فوق العاده بحرانی زندگی می‌کنند مسوول آن آمریکا است.

دکتر روحانی ادامه داد: آمریکایی ها که مسوول بزرگترین جنایات در این منطقه و مسوول جنایت در ایران و تروریسم به معنی واقعی کلمه هستند و در این شرایط افکار آنها و زیربنای تفکر غلط و تروریستی آنها برای دنیا آشکارتر شده، می‌گویند ما حاضریم در کرونا کمک کنیم؛ همان یک لیوان آب گل‌آلودی است که تعارف می‌کنند، اما نمی‌گویند چشمه‌های اصلی را جلوی این ملت بستیم. ما لیوان آب گل‌آلود شما را نمی‌خواهیم، شما کنار بروید؛ شما موانع را کنار بگذارید، شما ملت‌ها و شرکت‌ها، خریداران، وارد کننده‌ها و صادرکننده‌ها را اذیت نکنید؛ ما خوب بلدیم چه کار کنیم. ملت ما ، تجار ما و پزشکان ما خوب بلد هستند؛ دانشمندان ما به خوبی آشنا هستند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: متاسفانه در این شرایط، شیادان اصلی تاریخ، امروز زبان باز کردند و سخنانی را می‌گویند که فقط ماهیت افکار احمقانه خودشان را ظاهر می‌کنند؛ این تفکر، یک تفکر احمقانه و غلط است. آنها فکر می‌کنند مردم دنیا آنقدر ساده و زود باورند که حرفهای ناروای آنها را گوش کنند و یا ملت ایران که ملتی بزرگ و فهیم است، تحت تاثیر قرار بگیرد.

به گفته دکتر روحانی، ان شاءالله ما روی پای خود ایستادیم و بر مبنای رهنمودی که امسال در اختیار داریم همه توان خود را برای تولید به کار می‌گیریم و به مردم عزیزم قول می‌دهم که پزشکان، پرستاران و همه بخش‌های مختلف در زمینه درمان و تولید موادی که به درد بهداشت می‌خورد با همه وجود پای کار هستند و ان شاءالله با کمک و یاری همدیگر از این بلیه عبور کرده و سال خوبی را تجربه خواهیم کرد و مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت که الحمدالله در این ایام این همکاری و کمک کاملا مشهود بوده و خداوند هم ما را یاری خواهد کرد.

کارنامه دولت در مسیر جهش تولید

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: در این سال جدید باید همه توان خود را برای توسعه و پیشرفت کار و کشور به کار بگیریم؛ مقام معظم رهبری در این سالهای اخیر همواره بر مسائل اقتصادی و تولید و جهش تولید تاکید کردند و دولت همه توان خود را در سال گذشته به کار گرفت برای اینکه تولید رونق پیدا کند. اینکه در سال گذشته موفق شدیم۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی را فعال کنیم، به معنای این بود که سال تولید را دنبال کردیم؛ اینکه در سال گذشته توانستیم صدها طرح مهم را افتتاح کنیم به معنای این بود که در مسیر تولید حرکت کردیم؛ اینکه مردم امسال در هیچ مقطعی حتی در زمستان احساس نکردند که کمبود و مشکل گاز هست، این همان اثر تولیدی بود که مردم مشاهده می کردند.

دکتر روحانی ادامه داد: با اینکه مصرف بنزین ما یک مقطعی تا ۱۰۰ میلیون لیتر در روز هم پیش رفت، اما در عین حال نیاز به بیگانگان نداشتیم و در داخل تولید کردیم؛ این به معنای همان کار و فعالیتی است که مردم در زندگی روزمره خود احساس و لمس می‌کردند.

رئیس دستگاه اجرایی خاطرنشان کرد: اینکه بازار ما بازاری بود که گاهی بعضی از جنس‌ها گران‌تر و بعضی‌ها متعادل بود، اما قفسه‌ها خالی نبود، به معنای این بود که مردم در زندگی روزمره خود این تولید را لمس می‌کردند؛ البته بعضی از جاها هست که تلاش‌ها و کوشش‌ها یک مقدار زمان می‌برد که به نتیجه برسد؛ به طور طبیعی ممکن است مردم آن موارد را لمس نکنند و لمس آن موارد احتیاج به جهش بزرگ دارد و آن که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند اینکه مواردی که برای مردم ملموس نبوده یک تلاش مضاعفی را انجام دهیم برای اینکه تا پایان سال یعنی سال ۹۹ برای مردم ملموس شود.

تشریح پیش‌نیازهای تحقق شعار سال

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت بیان داشت: رهبر انقلاب تولید مضاعف را می‌خواهند، ایشان حرکت سریع‌تر و قوی‌تر در تولید را امسال می‌خواهند؛ راه آن ای است که اقدامات زیربنایی سریع در همین ماه‌های اولیه باید انجام دهیم؛ اصلاحات بانکی یکی از مسائل اساسی ما هست؛ همه مردم عزیز بدانند اگر تولید می‌خواهد فعال شود یعنی سرمایه؛ تولید یعنی سرمایه، تولید یعنی علم و دانش و فناوری، تولید یعنی روابط خارجی با دنیا؛ اگر این سه را حذف کنید، تولیدی به وجود نمی‌آید. جهش تولید در سایه روابط خوب با همسایگان و دوستان در سطح جهان است؛ برای واردات و صادرات، برای اینکه علم و دانش را بیاموزیم و بیاموزانیم، هر دو هم تعلیم هم تعلم؛ اگر ما می‌خواهیم سال، سالِ جهش تولید باشد، تولید بدون سرمایه گذاری امکان پذیر نیست؛ حالا یا سرمایه گذاری اول یا سرمایه‌گذاری ‌ای که ما نیاز داریم برای سرمایه در گردش یا برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمامی که در اختیار داشتیم؛ همه اینها سرمایه می‌خواهد.

دکتر روحانی تاکید کرد: اشتغال هم می‌خواهیم؛ اشتغال هم در سایه سرمایه است و در کنار اینها فناوری و تکنولوژی می‌خواهیم. حالا اگر تکنولوژی وسرمایه آمد اما نتوانستیم ماده اولیه که نیاز داریم وارد کنیم؛ باز هم تولید نمی‌شود، اگر ماده اولیه آمد و تولید کردیم، نمی‌توانیم صادر کنیم باز هم انجام نمی‌گیرد؛ بنابراین سیاست خارجی، روابط خارجی، علم و تکنولوژی و سرمایه، اساس این برنامه است و باید اینها را مد نظر قرار دهیم.

به گفته، رئیس قوه مجریه، اصلاحات بانکی می‌تواند کمک اصلی را به تولید انجام دهد؛ سرمایه‌های جامد باید بیاید و فعال شود، دستگاه‌های دولتی باید سهام خود را به بازار بورس عرضه کنند؛ در سال گذشته شرایط بسیار خوبی در بورس داشتیم و ان شاءالله امسال هم شرایط خوبی در بورس خواهیم داشت؛ رونق بورس به این است که همه دستگاه‌های دولتی سهام و اموال خود را در بورس عرضه کنند؛ امسال برای حرکت در تولید نیازمندیم که این سهام را به بازار بورس و یا فرابورس عرضه کنیم و بتوانیم تحول بزرگ را شاهد باشیم.

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: اصلاحات گمرکی یکی از مسائل مهم برای تولید است؛ اتفاقا امروز صبح‌ یکی از بحث‌های ما کاغذبازی در گمرک بود؛ یعنی یک اموالی خریداری می‌شود که مورد نیاز جامعه است، وارد گمرک می‌شود و به انبار می‌رود، حال از این انبار چه وقت خارج می‌شود باید کسی بیاید که محاسبات ریاضی قوی داشته باشد و به ما بگوید چقدر طول می‌کشد؛ استاندارد یک طرف قصه است، غذا و دارو یک طرف قصه است، بخش دامپزشکی و کشاورزی یک طرف قصه است، خودِ بهداشت و درمان در بخشی یک طرف قصه است، بانک مرکزی یک طرف قصه است؛ همه الحمدالله هستند، نعمت خداوند فراوان است برای اینکه این جنسی که آمده، وارد گمرک شده خارج نشود؛ بماند تا بماند که اموال متروکه شود که بعد بلایی سرِ آن اموال متروکه بیاید.

دکتر روحانی تاکید کرد: بیاییم واقعا گمرک را اصلاح کنیم؛ وقتی می‌گویم گمرک را اصلاح کنیم یعنی همه دستگاه‌هایی که نظارت و دخالت دارند. نمی‌خواهم بگویم که نظارت آنها قطع شود؛ کاغذبازی از بین برود؛ برای الکل و نیازمندی همین ایام به خاطر کرونا یک جنسی را می‌خواهیم از گمرک خارج شود و به اصفهان برود؛ چند روز خودِ من ساعت‌ها با وزرای مختلف وقت گذاشتم؛ از این خوان رد می‌شویم، گرفتار خوانِ بعدی می‌شویم؛ خوان بعدی را رد می‌کنیم گرفتار خوان بعدی می‌شویم؛ این هفت‌خوانی که گفتند فکر کنم اشتباه  کردند؛ اینجا هفتاد خوان داریم. باید اینها را اصلاح کنیم و این اصلاح هم وظیفه ما، مجلس و قوه قضاییه است؛ همه مسوولیم و باید دست به دست هم بدهیم.

سکان‌دار قوه اجرایی در ادامه گفت: سیستم مالیاتی را باید اصلاح کنیم؛ هم مردم باید در کسب و کار خود مالیات بدهند و هم باید به گونه‌ای باشد که به کسب و کار مردم لطمه نزند. چگونه مالیات بگیریم؟ چه وقت مالیات بگیریم؟ بر چه مبنایی مالیات بگیریم؟ اینها هم بخشی است که باید در زمینه مالیاتی اصلاح کنیم.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: اگر جهش تولید می‌خواهیم باید این زیربناها اصلاح شود؛ فضای کسب و کار باید بهبود پیدا کند. شما یک مجوز می‌خواهید چقدر معطلی دارد تا به آن مجوز برسید؟ تا ما این را اصلاح نکنیم فضای کسب و کار ما بهبود پیدا نمی‌کند؛ مردم در فضای کسب و کار نیاز به امنیت کافی دارند؛ اگر امنیت نباشد، این یکی دخالت می‌کند، آن یکی دخالت می‌کند و نمی‌توانیم به نتیجه و جایی برسیم.

به گفته رئیس‌جمهوری، باید مردم احساس کنند در فضای عادلانه هستند؛ اگر بنا باشد یک تولید دست بخش خصوصی یک جور است، یک تولید دست نیروی مسلح یک جور است، یک تولید دست نهادهای دیگر یک جور دیگر است، یک تولید دست دولت است؛ این رانت‌ها را باید برداریم؛ باید شرایط مساوی شود و رقابت عادلانه‌ای بین همه دستگاه‌ها ایجاد شود؛ باید رانت‌ها کنار رود تا بتوانیم شاهد یک حرکت قابل قبول در زمینه تولید باشیم؛ البته همه می‌دانیم و مردم می‌دانند در شرایط بسیار سختی هستیم؛ ما در یک شرایط معمولی  اقتصادی نیستیم؛ تحریمی که تحریم ظالمانه، غیرقانونی و تروریستی که از طرف آمریکا به مردم ایران تحمیل شده و متاسفانه مشکلات زیادی برای ما درست شده است.

نخستین دستورکار امسال کابینه در راستای تحقق شعار سال

رئیس جمهوری دوشنبه ۴ فروردین در جلسه هیات دولت تصریح کرد: دستور رهبری برای تحقق جهش تولید فرصت بسیار خوبی برای دولت، تولید کنندگان، بخش خصوصی، بخش عمومی غیردولتی و برای همه است که تلاش خود را مضاعف کنیم.

دکتر روحانی گفت: اتفاقا از وزرا خواستم که در روزها و هفته‌های آینده و ان شاءالله در همین ماه فروردین طرح‌های مهمی که در سال ۹۹ تکمیل می‌کنند و تا پایان  ۹۹ به  افتتاح می‌رسد، اعلام کنند و به مردم بگویند که امسال در زمینه آب، برق، تصفیه‌خانه، نفت، گاز، فلرها، پتروشیمی، صنایع، کشاورزی، در زمینه مسکن، راه و مسائل دفاعی، هر کس در هر بخشی که مسوولیت به عهده دارد، چه  طرحهایی افتتاح می شود.

رئیس‌جمهوری تاکید کرد: اینکه این همه توانستیم شرکت‌های دانش‌بنیان را فعال کنیم و یک رقمی نزدیک به  ۵ هزار شرکت دانش بنیان در سالهای اخیر فعال شد؛ اینکه در زمینه فضای مجازی این همه کسب و کار فعال شد و ان شاءالله باید در فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال اعلام کنیم که تا پایان سال چه کارهایی را انجام می‌دهیم و چگونه باید این حرکت را به پیش ببریم. در بحث روابط خارجی چه اقداماتی را تا پایان سال پیش رو داریم؛ کاری که باید روابط خارجی انجام دهد در زمینه تولید، صادرات ، مواد اولیه‌ای که نیاز داریم و باید وارد کنیم، همه اینها را ان شاءالله به مردم اعلام می‌کنیم.

سکان‌دار دستگاه اجرایی افزود: طرح‌های مهمی را به عنوان سال افتتاح طرح‌های مهم در ایران امسال اعلام کردم و تا پایان سال شاهد افتتاح طرح‌های بسیار مهم در زمینه‌های مختلف در کشور خواهیم بود و از همین الان هم باید فهرست این افتتاح‌ها به اطلاع مردم برسد و همه توان خودمان را به کار بگیریم تا این طرح‌ها برای اینکه آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری بوده به ثمر بنشیند.

ضرورت توسعه همکاری با کشور تونس

حجت الاسلام والمسلمین روحانی عصر دوشنبه ۴ فروردین در تماس تلفنی با «قیس سعید» رئیس‌جمهوری منتخب تونس ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی تونس و انتخاب وی به عنوان رئیس‌جمهوری این کشور، اظهار امیدواری کرد تا روابط و همکاری های ایران و تونس در دوران جدید بیش از پیش تقویت شده و تعاملات و رایزنی دو کشور در زمینه مسائل و موضوعات گوناگون منطقه‌ای و بین المللی افزایش یابد.

رئیس‌جمهوری افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی در توسعه مناسبات و همکاری‌ها با جمهوری تونس ندارد و باید از ظرفیت‌ها و توانمندی دو کشور در این راستا به خوبی استفاده کنیم.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه اکنون که شیوع بیماری کرونا تبدیل به یک موضوع جهانی شده، همه دولت ها و ملت ها باید برای مبارزه با آن در کنار هم باشند، خاطرنشان کرد: امروز حفظ جان انسان ها و مواجهه با این بیماری نیازمند اقدامات و همکاری مشترک همگانی در جهان است.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دولت آمریکا در این شرایط سخت شیوع این بیماری هم اقدامات ظالمانه و تحریمی خود علیه ملت ایران را تشدید کرده اند، گفت: جلوگیری از ارسال دارو ، کمک های بشردوستانه و روابط بانکی ایران برای تامین نیازمندی‌های مردم در تعارض با قواعد انسانی و قوانین سازمان ملل متحد است.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه کشورهای جهان باید این اقدامات ضد بشری آمریکا را محکوم و آنها را دعوت کنند تا به قوانین سازمان ملل و مبانی انسانی بازگردند، افزود: تونس به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت وظیفه دارد تا در راستای ایستادگی جامعه جهانی علیه تحریم‌های ظالمانه و ضد انسانی گام بردارد.

رئیس‌جمهوری همچنین توسعه روابط و همکاری‌های منطقه ای و بین المللی ایران و تونس و تلاش دو کشور در راستای صلح و امنیت منطقه و دفاع از حقوق مردم مظلوم فلسطین را حائز اهمیت عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha