اندکی پس از شیوع آرام ویروس کرونا در کشور کوچک و چهار میلیون نفری لبنان، همه اقشار این کشور نگران سلامتی و احتمال گرفتار شدن به این بلای نورسیده شدند، اما آنچه بیشتر مایه نگرانی و اضطراب شد احتمال سرایت کرونا در محیطهای بسته و در میان کسانی است که توان رعایت فواصل فیزیکی را ندارند از جمله زندانیان این کشور.
به گزارش پایگاه خبری " لبنان ۲۴ "، این کشور دارای ۲۴ زندان با گنجایش سه هزار زندانی است، اما به دلایل مختلف هم اکنون بیش از هفت هزار زندانی در این ندامتگاهها نگهداری می شوند که ۳۵ درصد آنها از اتباع دیگر کشورها از جمله سوریه هستند.
وضعیت بهداشتی و درمانی اکثر این ندامتگاهها در زمان عادی نیز مناسب نیست و با کمبودهای زیادی مواجه است و اینک با اپیدمی کووید ۱۹ یا همان ویروس کرونا زندانیان این کشور بیشتر با وحشت ابتلاء به این بیماری کشنده صبح را به شب و شب را به صبح می رسانند تا خود این بیماری.
تعدادی از زندانیان زندان " رومیه " در حومه بیروت گفته اند که ورود ویروس به زندان در حکم اعدام جمعی زندانیان است و هیچ زندانی از این نظر خواب خوشی ندارد.
برخی از این زندانیان هم در گفت و گو با خبرنگار روزنامه الاخبار گفته اند در تماس با کانون وکلا، روزنامه نگاران، مسوولان زندان و دیگر مقام های کشور کمبودهای بهداشتی و درمانی و خطر ابتلاء زندانیان را به بیماری کرونا اعلام کرده و درخواست آزادی مشروط، عفو و بخشش مدت محکومیت، تخفیف در مجازات و دیگر روشهای کمک به آزادی زندانیان را مطرح کرده اند، اما هنوز نتیجه ای نگرفته اند.
تعدادی از آنان خواستار انعقاد پیمان تبادل زندانی با سوریه شده اند تا زندانیان سوری به کشور خود بازگردند و از امکان عفو رییس جمهوری کشورشان بهرمند شوند.
خانواده تعدادی دیگر از زندانیان لبنانی نیز از قطع برق و نبود آب گرم در برخی زندان ها برای استحمام و احتمال ابتلای زندانیان به آنفلوآنزا و عفونت های دیگر خبر داده اند.
** اقدام اتحادیههای صنفی
برخی اتحادیههای صنفی پزشکان و کانونهای وکلای لبنان اقدام به ارایه طرحهایی با هدف آموزش زندانبانان و مسئولان زندان ها و زندانیان در زمینه چگونگی برخورد با افراد بیمار به ویژه اشخاص مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا کرده و همزمان بررسی سوابق بهداشتی و درمانی زندانیان را نیز برای اقدامات بعدی لازم اعلام کرده اند.
این اتحادیهها همچنین تشکیل تیم های پزشکی در بیرون و داخل زندان برای ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به زندانیان و خانواده های آنان که به دیدارشان می روند و همچنین ایجاد مراکز ایزوله و قرنطینه در داخل زندانها و تهیه وسایل و تجهیزات بهداشت فردی برای زندانیان را در دستور کار قرار داده اند.
** بازجویی اینترنتی
مقامهای دادستانی لبنان برای کاستن از احتمال انتشار ویروس کرونا از طریق ارتباط های نزدیک و رودرو، بسیاری از جلسات بازجویی از مجرمان و متهمان را به شکل غیرحضوری و با استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنتی انجام می دهند و این موضوع باعث رضایت هر دو طرف شده است.
** طرح گرفتن وثیقه برای آزادی
موضوع تبدیل قرار بازداشت به وثیقه اعم از مالی و ملکی یکی دیگر از راههایی است که برای کاهش تعداد زندانیان در زندانهای لبنان مطرح شده، اما تعداد زیادی از زندانیان به دلیل نداشتن توان مالی شاید امکان تودیع وثیقه را نداشته باشند.
** احتمال عفو جمعی از زندانیان
"محمد فهمی" وزیر کشور لبنان گفته که در حال تهیه طرحی هستیم که بر اساس آن در مجازات زندانیان تخفیف اعمال شود.
برخی رسانه های لبنان نیز گفته اند این احتمال وجود دارد که میشل عون رییس جمهوری این کشور دستور عفو تعدادی از زندانیان بیمار و مسن و کسانی را که دارای بیماریهای زمینه ای مانند بیماری های قلبی، ریوی و دیابت هستند صادر کند، اما با توجه به اینکه تعداد اینگونه بیماران زیر ۳۰۰ نفر است تاثیر چندانی بر کاهش تعداد هفت هزار نفری زندانیان نخواهد داشت.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان لبنان و بیمارستان دولتی "رفیق حریری" مرکز پذیرش و درمان بیماران کرونایی، هم اکنون ۴۴۶ نفر در این کشور مبتلا به ویروس کرونا بوده و ۱۱ نفر از مبتلایان نیز فوت کردهاند.
دولت لبنان برای جلوگیری از گسترش این بیماری از دو هفته پیش اقدام به بستن فرودگاهها، بنادر و مرزهای زمینی کرده و تمام مدارس، دانشگاهها، اجتماعات و گردهماییهای سیاسی و صنفی را ممنوع اعلام کرده است.
نظر شما