به گزارش دریافتی چهارشنبه ایرنا، عنایت الله رحیمی در جلسه ویدئو کنفرانس مشترک استانداران با وزیر کشور افزود: افزون بر دو هزار و شصت خودرو مسافران نیز به مبدا بازگشت داده شده است.
استاندار فارس در تشریح اقدامات انجام گرفته در طرح فاصله گذاری اجتماعی همچنین گفت: در این طرح ۹۸ نقطه فارس با نظارت دو هزار و یکصد نفر کنترل شد و این طرح مورد استقبال عمومی قرار گرفته است.
استاندار فارس از کاهش قابل محسوسی در حجم تردد خودرو و مصرف سوخت خبر داد و اضافه کرد : در این خصوص کاهش ۸۰ درصدی ورود مسافر به شیراز را داشته ایم که منجر به کاهش مصرف ۷۵درصدی در بخش حمل و نقل هوایی و ۴۶ درصدی در بخش حمل و نقل زمینی در مصرف سوخت شده است.
رحیمی با بیان اینکه تاکنون بیش از سه میلیون و ۴۸۵ هزار نفر در فارس در زمینه بیماری کرونا غربالگری شده اند خاطرنشان کرد: همزمان با شیوع این بیماری و کنترل آن در استان با بحران های سیل و حمله ملخ نیز مقابله شده است.
وی عادی سازی کرونا در میان جامعه را از جمله خطرات پیش رو در ادامه روند مبارزه دانست و گفت:با استفاده از تجارب موجود شاهد کاهش مراجعه به بیمارستان ها هستیم و حاکی از آن است که در کاهش شیوع از این طریق موفق بوده ایم.
استاندار فارس همچنین با تاکید بر گسترش خدمات الکترونیکی و برنامه ریزی های لازم برای بعد از خروج از شرایط بعد از پایان بحران کرونا را یادآور شد.
این جلسه با ارائه گزارش از سوی استانداران سراسر کشور پایان یافت.
اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی که طرحی ملی و همراه با تدابیری برای شکستن زنجیره شیوع کرونا است، از ساعت صفر بامداد جمعه هشتم فروردینماه آغاز شده است.
بنا بر اعلام عنایت الله رحیمی استاندار فارس، اجرای این طرح تا ۲۰ فروردینماه جاری ادامه خواهد داشت و احتمال تمدید و یا تکمیل آن در روزهای آینده نیز وجود دارد.
استاندار فارس محدوده اجرایی این طرح را کل کشور عنوان کرد و افزود: در قالب اجرای این طرح محدودیتهایی در تردد رفت و آمدها اعمال خواهد شد بگونهای که صرفا افراد ساکن در شهر مجاز به ورود به آن شهر خواهند بود و ورود افراد غیرساکن ممنوع می شود.
گزارش استاندار فارس از روند مقابله با آفت ملخ صحرایی
بنا بر گزارش دیگری، استاندار فارس با اشاره به آغاز هجوم گسترده ملخهای صحرایی به شهرستانهای جنوبی این استان از روز دوم اسفند سال گذشته گفت: بر همین اساس و به منظور مقابله با این آفت، کار ردیابی و مبارزه با ملخ صحرایی در ۲۱۱ هزار هکتار از اراضی استان در دستور کار قرار گرفت و انجام شد.
رحیمی افزود: بر اساس پیشبینیها امسال هجوم ملخها بسیار گستردهتر از سال گذشته است و امسال تاکنون ۲۸ میلیارد ریال اعتبار استانی برای مبارزه با این آفت مصوب شده است.
وی ادامه داد: با هجوم ملخهای صحرایی به شهرستانهای جنوبی استان در اسفندماه پارسال بلافاصله ستاد بحران ملخ به جانشینی سازمان جهاد کشاورزی در استان و به ریاست فرماندار و به جانشینی مدیریت جهاد کشاورزی در شهرستانها تشکیل شد.
استاندار فارس، با اشاره به اینکه امکانات جهاد کشاورزی به تنهایی پاسخگوی مبارزه با ملخ صحرایی نیست تصریح کرد: از این رو همه دستگاههای وابسته به جهاد کشاورزی و همچنین سایر دستگاههای اجرایی موظف شدند در این امر همکاری لازم را داشته باشند.
رحیمی، بر لزوم استفاده از تجهیزات اطفای حریق اداره کل منابع طبیعی و تانکرهای آب امور عشایر برای مبارزه با ملخهای صحرایی تاکید کرد.
او اظهار داشت: دستگاههای اجرایی عمرانی مانند راه و شهرسازی و شهرداریهایی که در حوزه تهدیدات فعالیت دارند هم موظف شدهاند امکانات خود برای مبارزه با ملخ صحرایی اختصاص دهند و شرکت پخش فرآوردههای نفتی نیز باید به منظور تامین سوخت تراکتورها همکاری لازم را داشته باشد.
استاندار فارس، با اشاره به آمادگاههای مبارزه با ملخ شهرستان های لامرد و شیراز گفت: همه امکانات اعم از ماشینهای شاسیدار و توربولاینرها در این مکانها متمرکز شدهاند.
رحیمی افزود: بیشترین پهپادهای سمپاش موجود در کشور نیز به استان فارس تعلق دارد که به در صورت نیاز در اختیار شهرستانهای مختلف قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: تاکنون در مدیریت و مبارزه با ملخ صحرایی در استان فارس گامهای موفقی برداشته شده و امیدوارم با همکاری کشاورزان استان و بسیج همگانی از این بحران نیز با موفقیت عبور کنیم.
او گفت: هم اینک ۱۰ شهرستان فارس درگیر هجوم ملخ صحرایی هستند که مبارزه با این آفت در شهرستانهای مهر، لامرد، گراش، قیروکارزین، خنج، کازرون، فراشبند، ممسنی، فیروزآباد و لارستان انجام شده و علاوه بر این شهرستانها پایش در سایر شهرستانها نیز ادامه دارد و آمادگی لازم برای مبارزه با این آفت ایجاد شده است.
استاندار فارس افزود: سم لازم برای مبارزه اولیه با ملخ صحرایی خریداری شده که به شکل رایگان در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت و انتظار میرود همانند پارسال، کشاورزان با انسجام و عزم جدی از تمامی امکانات در جهت مبارزه با ملخ صحرایی استفاده کنند.