۱۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۶:۱۵
کد خبرنگار: 1375
کد خبر: 83735448
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

ایستگاه‌های کنترل بهداشت در مرزهای عشایری سمیرم فعال شد

اصفهان- ایرنا- ایستگاه‌های کنترل بهداشت و سلامت در مرزهای عشایری منطقه ییلاقی سمیرم مستقر و فعالیت خود را آغاز کردند.

رییس اداره امورعشایر شهرستان سمیرم روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این ایستگاه‌ها در همجواری پاسگاه‌های کنترل کوچ یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فعالیت می‌کنند.

 علی اکبر نادری افزود: طبق مصوبه آخرین جلسه ستاد مدیریت کرونا در فرمانداری سمیرم؛ اداره امور عشایر موظف شد با همکاری شبکه بهداشت، اداره منابع طبیعی و هلال احمر اقدام به راه‌اندازی ایستگاه‌های کنترل سلامت در مسیرهای ورود عشایر کند.

وی با تاکید بر اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی و حفاظتی توسط همه اقشار بویژه عشایر اظهار داشت: جابجایی عشایر و دام هایشان از نقاط گرمسیر به سردسیر در این بازه زمانی و شرایط کرونایی باید با رعایت همه جوانب احتیاطی و بهداشتی همراه باشد.

نادری با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر از جامعه عشایری هر سال در فصل بهار به سمیرم کوچ می‌کنند، افزود: امسال بارندگی و ریزش برف در ابتدای سال باعث سرمای بیشتر هوا هم شده و شرایط را سخت کرده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم نیز در همین پیوند اظهار داشت: پاسگاه‌های کنترل کوچ در جنوب سمیرم و مرزهای عشایر (زمان کهریز، چهارراه و قبرکیخا) مستقر هستند و اجازه ورود دام ها به مراتع ییلاقی را نخواهند داد.

علی پورعسگر تصریح کرد: هر چند کنترل حدود ۵ هزار خانوار عشایری به همراه حدود ۷۰۰ هزار دامی که به یکباره وارد مرزهای عشایری می‌شوند کاری سخت و دشوار است اما یگان حفاظت این اداره مطابق قانون به تکلیف خود عمل می‌کند.

وی تاکید کرد: امکانات این اداره و یگان حفاظت جوابگوی این حجم و تعدد زیاد دام نیست و انتظار از عشایر رعایت بازه قانونی تقویم کوچ است تا مشکلی در این زمینه پیش نیاید.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم ادامه داد: با نگاهی به کوچ بهاره سال‌های گذشته بویژه در خشکسالی؛ شکسته شدن قرق قبل از ۲۵ اردیبهشت  را هر ساله شاهد بوده‌ایم اما امسال با وجود شیوع ویروس کرونا از عشایر می‌خواهیم زمان کوچ خود را مدیریت کنند و دیرتر به ییلاق بروند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۱۲ ایستگاه کنترل سلامت درمرزهای عشایری شهرستان های غربی، جنوبی و شرق اصفهان مستقر شده است.

منصور شیشه فروش گفت: این ایستگاه‌ها با همکاری جمعیت هلال احمر، شبکه بهداشت و درمان، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، نیروی انتظامی و اداره منابع طبیعی روند کوچ و رعایت شرایط بهداشتی را نظارت و کنترل می‌کنند.

وی تصریح کرد: اداره کل امور عشایر نیز موظف شد به استان‌های عشایری اعلام کند تا عشایر کوچ را به تعویق بیندازند و حتی المقدور به شکل سنتی و  در مسیر ایل راه‌ها حرکت کنند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با یادآوری بارندگی سیل آسای فروردین و اردیبهشت سال گذشته، تصریح کرد: اگر عشایر تقویم کوچ(۲۵ اردیبهشت) را رعایت نکنند و احتمال بروز حوادث غیر مترقبه را در نظر نگیرند؛ خود و سازمان‌های امدادی و خدماتی را به دردسر می‌اندازند.

شیشه فروش از جامعه عشایری خواست زمان کوچ خود را ۱۰ تا ۱۵ روز عقب بیندازند تا شرایط کرونایی به ثبات رسیده و بهبود یابد.

فرماندار سمیرم هم از عشایر مستقر در قشلاق خواسته بود تا زمان کوچ خود به منطقه ییلاقی این شهرستان را به تعویق بیندازند و به‌شکل سنتی و بدون استفاده از کامیون و خودرو کوچ کنند.

 افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ خانوار عشایری از چهار طایفه عمله، فارسیمدان، شش بلوکی و دره شوری ایل قشقایی، ۶ ماه ابتدای سال را به منطقه ییلاقی سمیرم و مراتع سرسبز این خطه کوهستانی عزیمت می‌کنند.

شهرستان سمیرم در جنوب استان اصفهان، یکی از کانون‌های ییلاقی عشایر کشور محسوب می‌شود و با حدود یکصد هزار نفر جمعیت شهری، عشایری و روستایی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha