۱۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۶:۱۱
کد خبرنگار: 1110
کد خبر: 83736249
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا و خطر ویروس همه گیر اخبار جعلی

۱۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۶:۱۱
کد خبر: 83736249
کرونا و خطر ویروس همه گیر اخبار جعلی

تهران – ایرنا – نبرد علیه شایعه‌ها و اخبار جعلی وگمراه‌کننده مساله بسیار مهمی درمقابله با «کوید۱۹» شده است و این همان مساله ای است که «تدروس ادهانوم» مدیرسازمان بهداشت جهانی در ماه فوریه گذشته به آن اشاره کرد.

ادهانوم گفت: ما تنها با کوید۱۹ مبارزه نمی‌کنیم بلکه با یک ویروس همه‌گیر دیگرهم مقابله می‌کنیم و آن ارائه اطلاعات جعلی و گمراه کننده است که درباره ویروس کرونا هر روز درحال انتشار است.

اطلاعیه‌های منتسب به کارشناسان ناشناس

به گزارش روز پنجشنبه تارنمای شبکه خبری یورونیوز، شبکه‌های اجتماعی مملو از بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های جعلی و گمراه کننده درباره کرونا هستند که منتسب به کارشناسان ناشناس می باشند، نمونه ادعای دروغینی است که در یکی از این اطلاعیه‌ها درباره کشف درمان کرونا دراسرائیل منتشر شد.

درابتدای این اطلاعیه دروغ که به زبان‌های انگلیسی و اسپانیایی و روسی منتشر شد، آمده است که هیچ فرد مبتلای به کرونا در اسرائیل وجود ندارد.

البته این خلاف واقعیت بود زیرا رژِیم اشغالگرصهیونیستی اعتراف کرده که تعداد مبتلایان به کرونا درفلسطین اشغالی از ابتدای آوریل تاکنون به بیش از 6 هزار مورد رسیده است و بیش از 30 تن هم کشته شده اند.

اطلاعیه یاد شده تنها به بیان اطلاعات جعلی و گمراه کننده اکتفا نکرده، بلکه اطلاعات جعلی دیگری را هم درباره راهکارهای از بین بردن کرونا پیشنهاد داده و ادعا کرده که ریختن لیمو و جوش شیرین در یک لیوان چای داغ باعث نابودی کرونا می‌شود.

علاوه بر این اطلاعیه، صدها و شاید هزاران اطلاعیه منتشر شده مشابه هم وجود دارد که اطلاعات جعلی و گمراه کننده در خصوص تشخیص کرونا و راه‌های از بین بردن آن ارائه می دهند.

از جمله این اطلاعیه‌ها که در فیس‌بوک منتشر شد، اطلاعیه‌ای است که مردم را به خوردن روزانه یک لیوان لیمو یا خوردن ماده بکینگ‌پودر توصیه کرده است.

در این اطلاعیه ادعا شده که ویروس کرونا به محیط اسیدی حساس است و این مواد آن را از بین می‌برند.

آب لیمو ترش تغییری در اسید معده ایجاد نمی‌کند

«مایکل کان» استاد ویروس‌شناسی بالینی در دانشگاه گوتنبرگ سوئد در مصاحبه با یورونیوز گفت: بدن انسان به طور خودکار یون‌های هیدروژن (PH) خود را تنظیم می کند.

وی افزود: میزان pH آب لیموترش ۲.۵ است، هنگامی که این مایع نوشیده می‌شود به معده که pH آن بین ۱.۵ و ۳.۵ است، می‌رسد، بنابراین آبلیمو نمی‌تواند تغییری در اسید معده ایجاد کند و علاوه بر این پمپ پروتون در معده خود pH معده را تنظیم و حفظ می‌کند.

به اعتقاد کان، حتی اگر راهی برای تغییر pH خون وجود داشته باشد، بدن انسان بلافاصله دوباره برای تنظیم آن اقدام می کند زیرا بدن انسان قابلیت انجام عملیات‌های پیچیده را دارد.

کشف داروی کرونا محال نیست

دانشگاه هاپکینزهم درخصوص نوشیدن مواد حاوی اسیدسیترک یا استروئیدها و یا استفاده از روغن‌های گیاهی یا آب نمک و یا اتانول یا سایر مواد اینچنینی هشدارداده و تاکید کرده است که این مواد هیچ فایده‌ای برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارند بلکه استفاده از آن‌ها خطرهای جدی و جبران‌ناپذیری هم به همراه دارد.

در پایان این گزارش آمده است: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که تاکنون هیچ داروی مشخصی برای پیشگیری و جلوگیری از ابتلای به ویروس کرونا ویا درمان آن کشف نشده است.

درعین حال موسسات علمی تاکید کرده اند که دستیابی به درمانی مؤثر برای مبارزه با کرونا امری دور از دسترس و بعید نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha