فشار این باند جنگ طلب در روزهای اخیر به جایی رسید که دونالد ترامپ روز چهارشنبه این هفته در توجیه گارد تهاجمی اطرافیان تندرو خود درقبال نیروهای مقاومت در عراق، در صفحه توییترش نوشت: "بر اساس اطلاعات موجود و باوری که وجود دارد، ایران یا حلقههای نیابتی آن در حال برنامه ریزی یک حمله مخفیانه علیه نظامیان آمریکا یا داراییهای آن در عراق هستند."
اما ماجرا را باید از زاویه دیگری مورد تدقیق قرار داد چرا که باند فشار در کاخ سفید دریافته که جامعه جهانی، با مشاهده نبرد ایرانی ها با کرونا که همزمان با تحریم های حداکثری و ظالمانه آمریکا جریان دارد، اعم از دولت ها ، موسسات و سازمان های بین المللی و حتی بسیاری از شخصیت های سیاسی آمریکایی که در قالب کمپین های مختلف یک صدا خواستار لغو تحریم ها هستند، وضعیت جدیدی را در برخورد با چنین موضوعاتی رقم زده است.
جنگ طلبان گردهم آمده در دولت ترامپ که گویا با بروز مشکلات ناشی از کرونا فرصت را برای ضربه زدن به ملت ایران از هر زمانی مهیاتر دیده اند، از رویکرد جدید بین المللی به هراس افتاده اند و از همین رو قصد کرده اند با ورود به فاز نظامی و تداوم تحریم های حداکثری ، از طریق جلوگیری از ورود دارو و تجهیزات به ایران، بیشترین فشارها را بر ایرانی ها وارد سازند.
آنان که طی روزها و هفته های اخیر با موج بزرگی از مخالفت جهانی با ادامه تحریم ها علیه ملت ایران روبه رو شده اند، حالا برای فرار از مسیری که جهان در مقابل آنان قرار داده، به تکاپو افتاده اند.
شاید یکی از مهمترین دلایل سراسیمگی جنگ طلبان کاخ سفید ، اخباری است که حکایت از عزم صندوق بین المللی پول برای بررسی درخواست وام از سوی ایران دارد که روز سه شنبه مدیربخش خاورمیانه ای این موسسه مالی بین المللی اعلام کرد.
مورد دیگر هم اعلام رسمی انجام اولین تراکنش در سازوکار اینستکس است که رهبران اروپایی آن را تایید کرده و همزمان خواستار توسعه عملیات مالی از طریق این سازوکار اروپایی شدند.
همزمان نیز فشارهای زیادی از سوی احزاب و جریان های داخلی در آمریکا علیه سیاست های تحریمی شکل گرفته است تا ترامپ را وادار به پذیرش اصول اخلاقی در جامعه بین المللی کند و البته نگرانی از وضعیت نیروهای آمریکایی در سطح منطقه که در معرض تهدید کرونا قرار دارند نیز به این فشارها اضافه شد.
به دنبال این موج جهانی ضد تحریمی که می رفت ترامپ را به یک اقدام عقلانی متقاعد کند، جنگ طلبان به وحشت افتاده دست بکار شدند و در حالی که جهان و منطقه سرگرم مقابله با کرونای مرگبار بود، باردیگر تحرکات نظامی در منطقه علیه نیروهای مقاومت را تشدید کردند.
از جمله مهمترین اقدام آنان تصمیم به تهیه نقشه یک حمله برای نابودی کتائب حزب الله است که بانیان آن "پمپئو" و "اوبراین" وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا بوده اند.
انتشار این خبر از سوی نیویورک تایمز در جمعه گذشته، واکنش های تندی در عراق به دنبال داشت تا جایی که دولت این کشور هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه نیروهای الحشدالشعبی را مغایر اصل حاکمیت ملی این کشور دانست.
این تحرکات جریان جنگ طلب در کاخ سفید سرانجام ترامپ را وادار به توئیت زدن کرد و این آخری تهدید ایران بود که با پاسخ های تندی روبه رو شد.
اما سوال اینجاست که تندروهای کاخ سفید چگونه ترامپ را برای وارد کردن به بازی خود متقاعد کرده اند؟ با اینکه منطق تصمیم گیری بر این دلالت دارد که یک جنگ بزرگ و غیرقابل کنترل به معنای پایان ترامپ در عرصه سیاست آمریکاست!
ترامپ هم اکنون در یک چالش بزرگ داخلی با کرونا روبه روست و این امر او و دولتش را به شدت آسیب پذیر ساخته است و از طرفی هم نظامیانش در منطقه در معرض کرونا قرار دارند و اکنون در صورت بروز یک جنگ پراکنده کردن آنان برای فرار از ویروس کرونا هم دشوارتر می شود و به همین دلیل منطق سیاست حکم می کند که او به سرعت برای نجات نیروهایش در منطقه فکر اساسی تر کند.
وقتی برغم این شرایط او وارد بازی جنگ طلبان می شود، سوالی که می ماند این است که آیا تندروها در صدد قربانی کردن ترامپ در آستانه انتخابات ماه دسامبر هستند؟ پاسخ این سوال نیازمند زمان زیادی نیست.
نظر شما