"مرتضی حیدری" روز پنجشنبه در جلسه ستاد بسیج ملی مبارزه با کرونا، اضافه کرد: ۱۲ هزار ماسک تاکنون در نانوایان استان توزیعشده که فقط نیاز ۵ روز آنها را برطرف میکند.
وی بیان داشت: نانواییهای استان باید طبق پروتکلی که استان تدوین کرده فعالیت کنند اما درصورتیکه ماسک به آنها تحویل داده نشده باشد نباید توقع بیجایی از آنها داشته باشیم.
حیدری عنوان کرد: از مجموع ۹۰۰ نانوایی پروانه دار استان قم ۶۰۰ واحد در شهر قم فعال هستند که فقط در بین ۴۰۰ واحد ماسک و اقلام بهداشتی توزیعشده است.
وی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت تمام دستگاههای خدمات رسان استان برای شناسایی و ترغیب افرادی که هنوز مورد غربالگری قرار نگرفتهاند، استفاده شود.
فرماندار قم افزود: بیمههای تامین اجتماعی، سلامت و قرارگاه مردمی باید نسبت به ترغیب افراد باقیماندهای که هنوز در سامانه سلامت ثبتنام نکردهاند، برنامهریزی کنند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از افراد ثبتنام نکرده در سامانه سلامت را اقشار ضعیف جامعه تشکیل داده و در ارائه بستههای بهداشتی به آنها بهصورت حضوری نسبت به ثبتنام آنها در این سامانه باید اقدام شود.
وی تصریح کرد: ۱۱۰۰ مسجد در استان قم وجود دارد که این پایگاههای مهم نیز میتوانند نسبت به شناسایی افراد ثبتنام نکرده در سامانه سلامت نقش مهمی را ایفا کند.
فرماندار قم گفت: از مجموع یکمیلیون و سیصد و هفتاد هزار تن جمعیت استان قم تاکنون فقط یکمیلیون تن مورد غربالگری سلامت قرارگرفتهاند.
ضدعفونی محیطی قم در آستانه تعطیلی
فرماندار قم ادامه داد: برای جلوگیری از اثرات زیستمحیطی محولهای استفادهشده برای گندزدایی سطح شهر باید کارگروهی با حضور دستگاههای مسئول در سریعترین زمان تشکیل و مباحث کارشناسی در آن پیگیری و نهایی شود.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی باید نسبت به تامین تجهیزات موردنیاز کمیته بهداشت محیط باید در اسرع وقت اقدام کند و در صورت عدم تامین این اقلام، فعالیتهای ضدعفونی شهر به ورطه تعطیلی کشیده میشود.
حیدری گفت: خطری که از این فعالیت در کمین فعالان بهداشت محیط است کاملا واقعی است و دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت فقط ۴۸ ساعت نسبت به تامین تجهیزات موردنیاز زمان دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: در طول اسفندماه سال قبل و فروردینماه سال جاری استان قم در تامین ماسک شرمنده مردم بود اما این روال بهزودی اصلاح خواهد شد.
حیدری همچنین تاکید کرد: در روزهای درگیری کووید ۱۹ باید نسبت به رونق کسبوکارهای اینترنتی و کاستن از مراجعات حضوری شهروندان برنامهریزی شود.
فرماندار قم یادآور شد: رویکرد کلی استان در رابطه با واحدهای تولیدی، فراهم کردن مقدمات ایمنی و بهداشت بر مبنای فاصلهگذاری اجتماعی برای جلوگیری از متوقف شدن عقبه تولید است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اشاره به روند بازگشت ۲۰۰ هزار مسافر نوروزی از شهرهای مختلف کشور، گفت: برای جلوگیری از پیک دوم کرونا در قم باید تدابیر لازم در سطح مجموعه مدیریت استان برای غربال گری این افراد اتخاذ شود.
سیامک محبی اضافه کرد: بخش زیادی از این جمعیت ۲۰۰ هزارنفری مورد غربالگری قرار نگرفتهاند که میتواند روند کنترل و مدیریت کرونا در قم را دشوار کند.
وی ادامه داد: ۲۰۰ هزار تن از جمعیت شهر قم راهی سفرهای نوروزی شدند که باید در زمان برگشت به استان مورد غربالگری قرار بگیرند.
محبی گفت: ۱۱ هزار و ۵۷۸ تن از افراد غربالشده در سامانه سلامت استان نیازمند پیگیری فوری بودند که مورد ارزیابی قرارگرفتهاند.
۷۵ درصد قمی ها غربال گری شدند
وی بیان داشت: ۵۶۱ هزار و ۸۲۱ تن از مردم قم در سامانه سیب غربالگری شده و این استان در منطقه سبز کشوری قرار دارد.
محبی همچنین گفت: علاوه بر این یک میلیون تن از ساکنین شهر قم نیز به صورت فعال توسط مراقبین سلامت غربالگری و در سامانه سیب ثبت شده اند.
محبی اظهار کرد: وضعیت استان قم در ابتلا به کووید ۱۹ وارد پیک نزولی شده است و دانشگاه علوم پزشکی ۸۵ درصد از افراد ثبتنامشده در سامانه سلامت را مورد پیگیری قرار داده است.
وی گفت: از ۷ هزار و ۸۰۰ مادر باردار استان بیش از ۷ هزار و ۶۲۱ تن غربالشدهاند که ۲۰۶ مادر مشکوک به کووید ۱۹ شناسایی شدند که درنهایت ۲۹ تن در مراکز درمانی قم به علت کرونا بستری هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: ۷۵ درصد از جمعیت استان قم مورد غربالگری قرارگرفتهاند و این آمار در سطح روستاهای استان ۹۸ درصد است.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از اثرات احتمالی زیستمحیطی شهر قم درروند گندزدایی باید کارگروه تخصصی تشکیل شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در این جلسه بیان کرد: هزار و ۵۵۹ مورد بازدید توسط بازرسان سازمان صمت و ۶۲۳ مورد توسط بازرسان اتاق اصناف قم در روزهای اخیر صورت گرفته است.
امیرحسین پروان افزود: در این مدت ۱۰۱ واحد توسط بازرسان سازمان صمت و ۳۷ واحد نیز توسط بازرسان اتاق اصناف قم، پلمب شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: موبایل فروشیها، آرایشگاهها، پوشاک، خشکبار، آبمیوهفروشی، رستوران و کیف و کفش مهمترین رستههای پلمب شده استان در روزهای اخیر و بعد از ممنوعیت فعالیت اصناف بوده است.
وی اظهار داشت: در بحث صنعت استان دغدغه خاصی در رابطه با کارگران استان وجود نداشته و تجمعی که سبب سرایت ویروس کووید ۱۹ شود وجود ندارد.
پروان گفت: درصورتیکه پروتکلهای بهداشتی فروشگاههای زنجیرهای در اصناف کوچک نیز اجباری شود، امکان فعالیت کسبوکارهای کوچک بدون آسیب رساندن بهسلامت مردم میتواند ادامه یابد.
وی با اشاره بهضرورت رعایت مباحث بهداشتی در سطح نانواییهای استان گفت: استان در زمینه با تامین دستکش کمبودی ندارد اما در فراهم کردن ماسک بهاندازه کافی با مشکل روبهرو میباشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: تختهای اختصاصیافته به بیماران کرونایی در قم با بهبودی افراد مبتلا به نصف رسیده و در حال حاضر کمتر از ۵۰۰ بیمار در مراکز درمانی قم بستری هستند.
احسان شریفی پور با اشاره به برخی تأثیرات زیستمحیطی گندزدایی گسترده در استان، اضافه کرد: در صدسال اخیر شهر قم این حجم از گندزدایی را تجربه نکرده بود و باید کارگروههای تخصصی در این رابطه تشکیل و فعالیتها را رصد کنند.
توزیع ۶۰ هزار لیتر اکل و ۲۰۰ هزار ماسک در قم
معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری قم نیز تصریح کرد: برای دسترسی عامه مردم به محلولهای ضدعفونیکننده، برنامهریزی برای توزیع این محصولات در سطح فروشگاههای زنجیرهای اندیشیده شده است.
ذبیحالله عبداللهی گفت: ۶۰ هزار لیتر الکل و محولهای ضدعفونیکننده تا پایان هفته آینده در استان قم از محصولات واحدهای تولیدی استان خوزستان توزیع میشود.
عبداللهی اظهار داشت: همچنین ۲۰۰ هزار ماسک تولیدی استان نیز هفته آینده در سطح داروخانههای استان توزیع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: با فرآیندی که در استان قم در حال دنبال است تا پایان فروردینماه این استان به یکی از کانونهای صادرکننده ماسک تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: چندین واحد جدید خط تولید ماسک بهزودی در سطح استان فعال میشود که میتوان نیاز استان به این کالا را بهصورت کامل تأمین کند.
معاون توسعه و برنامهریزی فرمانداری قم گفت: ۲ هزار بسته بهداشتی از طرف ستاد اجرایی فرمان امام بهزودی در بین روستاهای قم توزیع میشود.
عبداللهی ابراز داشت: سطح فروشگاههای افق استان روزانه ضدعفونی شده و تمام پروتکلهای بهداشتی در آن انجام میشود.
وی اضافه کرد: پروتکلهای بهداشتی همچنین در سطح فروشگاههای جانبازان و کوثر نیز اجرا میشود و شرایط برای بازگشایی مجدد آنها در بیست فروردینماه فراهم است.
کمبود تجهیزات نیروهای بهداشت محیط قم
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز بیان کرد: تمام صنوف استان و زیرمجموعههای دستگاههای خدمات رسان باید طبق دستورالعمل فاصلهگذاری اجتماعی فعالیتهای خود را سوق دهند.
محسن اروجی ادامه داد: بهداشت محیط ستاد مدیریت و پاسخ به کرونا در استان قم برای ادامه فعالیت و گندزدایی معابر شهری نیازمند تجهیزات حرفهای هستند.
وی اضافه کرد: قرارگاه بعثت ظرفیت تولید ماسک های P۱ و P۲را دارا می باشد و باید دانشگاه علوم پزشکی نسبت به تهیه این اقلام مورد نیاز و حیاتی برای ضدعفونی محیط شهری اقدام کند.
به گزارش ایرنا، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تا ساعت ۱۴ روز چهاردهم فروردینماه، ۵۰ هزار و ۴۶۸ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و سه هزار و ۱۶۰ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۶ هزار و ۷۱۱ نفر نیز بهبودیافتهاند.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند./
نظر شما