۱۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۴۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83736723
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سه سد در کردستان سرریز شدند

۱۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۴۵
کد خبر: 83736723
سه سد در کردستان سرریز شدند

سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: به دنبال بارندگی‌های قابل توجه در چند روز اخیر، سدهای بانه، زریبار مریوان و سورال دهگلان ۱۰۰ درصد پر شده و سرریز کردند.

عرفان مومن‌پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از ۱۶ سدی که در استان آبگیری شده‌اند، هشت سد در حال بهره‌برداری است، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فروردین چند سد دیگر استان نیز ۱۰۰ درصد پر شوند و سرریز کنند.

وی به مدیریت آب ورودی و خروجی و نرم بودن سرریز سدهای ذکر شده در استان اشاره و اضافه کرد: در سدهای سرریز شده تخلیه‌هایی انجام می‌دهیم و تلاش داریم آب را در تراز بالا نگه داریم، چرا که این قسمت از سدها از کیفیت بهتری برای شرب برخوردار هستند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه هفت سد استان در مجموع بالای ۸۸ درصد پرشدگی دارند، یادآور شد: در حال حاضر ۹۰ درصد سد قشلاق، ۹۱ درصد سدگاران، ۸۸ درصد گاوشان، ۸۵ درصد تلوار، ۷۲ درصد سد آزاد و ۷۱ درصد سد عباس‌آباد بانه پر شده است.

مومن‌پور مجموع آب موجود در مخازن سدهای استان را یک هزار و ۹۰۰ میلیون مترمکعب معادل ۷۲،۵ درصد مخازن سدها اعلام کرد و گفت: سد سنگ سیاه ۶۶ درصد، چراغ ویس سقز ۳۷ درصد، زیویه ۳۷ درصد، سیازاخ ۱۱ درصد، بوکان ۷۷ درصد و سد قوچم ۱۶ درصد آب دارد.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha