عرفان مومن پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سد قشلاق سنندج با حجم کامل ۲۱۵ میلیون متر مکعبی بر اثر ورودیهای آب مناسب سرریز کرده است، اظهار داشت: در صورت بالا رفتن حجم مخزن سد قشلاق و افزایش دبی سرریز در روزهای آینده، دریچههای این سد برای کاهش حجم آب باز خواهند شد.
وی اضافه کرد: با توجه به برنامهریزیهای انجام گرفته برای مدیریت منابع ورودی به مخازن سدها بویژه سد قشلاق، در صورت لزوم نسبت به بازگشایی دریچههای سرریز اقدام خواهد شد، لذا ضروری است کشاورزان و ذینفعان پایین دست این سد از هرگونه فعالیت در اطراف و بستر رودخانه خودداری کنند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه پیش از این نیز سه سد بانه، زریبار مریوان و سورال دهگلان ۱۰۰ درصد پر شده و سرریز کرده بودند، افزود: هماکنون حجم ذخیره آب مخازن سدهای استان با حدود ۹۰ درصد پر شدگی به ۲ هزار و ۹۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
مومنپور خواستار عدم تردد و توقف بهرهبرداران و کشاورزان در مسیر رودخانهها به ویژه قشلاق شد و گفت: از ۱۶ سدی که در استان آبگیری شدهاند، هشت سد در حال بهرهبرداری است و پیشبینی میشود در صورت ادامه بارندگیهای خوب بهاری، چند سد دیگر استان نیز ۱۰۰ درصد پر شوند و سرریز کنند.
وی به مدیریت آب ورودی و خروجی و نرم بودن سرریز سدهای ذکر شده در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در سدهای سرریز شده تخلیههایی انجام میدهیم و تلاش داریم آب را در تراز بالا نگه داریم، چرا که این قسمت از سدها از کیفیت بهتری برای شرب برخوردار هستند.
سد قشلاق در ۱۲ کیلومتری شمال شهر سنندج قرار گرفته و از نوع سدهای سنگریزهای با هسته رسی است که برای تامین آب مورد نیاز زمینها و باغات کشاورزی اطراف شهر سنندج و آب آشامیدنی مردم این شهر احداث شده است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
نظر شما