۱۶ فروردین ۱۳۹۹، ۹:۱۷
کد خبرنگار: 1066
کد خبر: 83737534
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ستاد ملی مقابله با کرونا و مسأله معتادان متجاهر

۱۶ فروردین ۱۳۹۹، ۹:۱۷
کد خبر: 83737534
ستاد ملی مقابله با کرونا و مسأله معتادان متجاهر

تهران- ایرنا- آمارهای اعلام‌شده از حضور معتادان متجاهر در سطح شهر تهران، آمارهای عجیبی است. گفته شده است حدود ١١تا ١٢ هزار معتاد را مراکزی که زیرنظر بهزیستی هستند، آزاد کرده‌اند. نکته نخست این است که امکان زیرنظر داشتن این تعداد معتاد در بهزیستی تهران هیچ‌وقت ممکن نبوده و آمار کل معتادان زیر نظر ما در تهران ٦ تا ٧ هزار نفر است که از این تعداد تنها ۵۲۰ نفر در این مدت ترخیص شده‌اند و قاضی حکم آزادی نزدیک به ۳۵۰نفرشان را از کمپ اخوان ملارد صادر کرده است.

  روزنامه شهروند در یادداشتی به قلم فرید براتی‌سده، مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی آورده است: این در حالی است که تعداد بسیار زیادی از آنها خانواده داشتند که تماس‌گرفتیم و به دنبال‌شان آمدند. به این ترتیب ما مانند گذشته در تعریف و ارایه آمار از معتادان متجاهر دچار مشکلیم، چراکه هیچ وقت عدد دقیق و درستی از تعدادشان نداشته‌ایم و هر سازمان هم با توجه به تعریف خاص خودش آنها را دسته‌بندی می‌کند. حالا در شرایط‌ فعلی اتفاقی که رخ داده اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده است دیگر جمع‌آوری معتادان صورت نگیرد، ما هم به آن عمل کردیم، اما این به معنای بستن مراکزمان نیست، فقط جمع‌آوری انجام نمی‌شود. از سوی دیگر از سال ۹۵ که برنامه ششم توسعه تصویب شد تاکنون، بسیاری از دستگاه‌ها برای رسیدگی به وضعیت معتادان وظایف گوناگونی دارند، اما خیلی از آنها به وظایف‌شان عمل نمی‌کنند، برای نمونه شهرداری و شورای شهر تهران در سال‌های گذشته چه واکنشی نسبت به وضعیت این افراد داشتند؟
 اکنون ما در شرایط بحرانی هستیم و می‌خواهیم تقصیر را بر گردن کسی بیندازیم، این در حالی است که جمع‌آوری‌نکردن این افراد تصمیم درستی بوده است. معتادان و کادر خدماتی ما که در مراکز حضور دارند، به نوعی شرایط ایزوله را می‌گذرانند، در نتیجه ورود فرد جدید خطرآفرین است و نباید این اتفاق می‌افتاد. از سوی دیگر ما این افراد را بمب کرونا می‌دانیم که این نگاه هم اشتباه است. همکاران ما به صورت تیم‌های سیار به مناطق حضور این افراد سر می‌زنند و خدمات‌رسانی می‌کنند که این خدمات شامل تب‌سنجی و چک‌کردن علایم کرونا هم هست. همچنین لازم است تاکید کنیم همه این افراد معتاد متجاهر نیستند. کرونا کل سیستم معیشت را دگرگون کرده است و اگر قبلا خرده‌فروشی در پارک محله‌اش مواد می‌فروخت، حالا نمی‌تواند و خریدار هم به همین شکل. به این ترتیب همه آنها هم به مناطقی مانند منطقه ۱۲ برای خریدوفروش سرریز شده‌اند.  اما اگر بخواهیم چاره‌ای برای این وضعیت بیندیشیم، جمع‌آوری این افراد چاره‌کار نیست و ما با آن مخالفیم. شاید بهترین راه تعیین مکانی در نزدیکی محل تجمع‌شان باشد تا دستگاه‌های گوناگون امکان خدمات‌رسانی داشته باشند و از سویی حضور آنها به این شکل در سطح شهر هم دیده نشود. در این صورت ما در بهزیستی همراهی خواهیم داشت، خدمات هم ارایه خواهیم کرد و امیدواریم ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره هرچه زودتر تدبیری بیندیشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha