۱۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83737952
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

قزاقستان صادرات گندم را محدود کرد

۱۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83737952
قزاقستان صادرات گندم را محدود کرد

تهران – ایرنا – وزارت کشاورزی قزاقستان اعلام کرد: قصد دارد محدودیتهایی بر میزان مجاز صادرات گندم اعمال کند تا بتواند میزان کافی غلات برای تامین نیاز داخلی در دوره شیوع کرونا را تضمین کند.

به گزارش روز شنبه اوراسیانت،  وزارت کشاورزی همچنین ممنوعیت قبلی صادرات آرد را لغو کرده اما میزان صادرات آرد را کنترل خواهد کرد.  برخی منابع خبری گزارش داده‌اند که قزاقستان از ماه جاری (آوریل) صاردات گندم را به ۲۰۰ هزار تن و صادرات آرد را به ۷۰ هزار تن محدود خواهد کرد. این به معنی کاهش قابل ملاحظه صادرات غلات این کشور وسیع آسیای مرکزی خواهد بود. صادرات ماهیانه گندم و آرد قزاقستان از ماه ژوییه گذشته تا فوریه سال جاری میلادی (تابستان و زمستان ۹۸)  به ترتیب ۳۵۰ هزار تن و ۱۲۳ خزار تن بوده است.  

اعمال محدودیت بر صادرات غلات قزاقستان در بحبوحه تدابیر جهانی برای حفظ آرامش در مواجهه با بحران جهانی کرونا صورت می‌گیرد. وزیر اطلاع رسانی قزاقستان روز ۲۸ مارس (شنبه ۹ فروردین) در یک جلسه خبری اعلام کرد که دولت این کشور هفته پیش از آن ممنوعیت صادرات مواد غذایی ضروری شامل آرد، گندم سیاه، شکر، سیب زمینی، هویج، پیاز، کاهو و روغن آفتابگردان را تصویب کرده است. وی خاطرنشان کرد که ذخایر همه این اقلام در کشور "بسیار بالا " است.  

بر اساس این گزارش، تولیدکنندگان آرد در قزاقستان تاکید میکنند که این کشور ذخایر مازاد دارد و این فرصت خوبی برای بازیابی جایگاه قزاقستان در بازار جهانی است.  

در همین حال برخی تولیدکنندگان آرد در قزاقستان از تصمیم دولت در این زمینه انتقاد کرده و می‌گویند دولت فرصت تقویت توان رقابتی را از آن‌ها گرفته است.  

"دوسموکاسان توبکبایف" (Dos-Mukasan Taubekbayev) مدیر یک شرکت تولید آرد در قزاقستان گفت: علاوه بر مساله رقابتی، مساله انسانی هم مطرح است. ما اکنون قراردادهایی با خریداران در قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و افغانستان امضا کرده‌ایم که منتظر آرد ما هستند. ما نمی‌توانیم همسایگان خود را به گرسنگی بکشانیم.  

قزاقستان تا اوایل دهه ۲۰۰۰ بزرگترین تولیدکننده گندم جهان بود اما در این زمان این جایگاه را به کشور ترکیه واگذار کرد. هزینه‌های بالای حمل و نقل و دشواری دسترسی به بنادر دریایی و دسترسی به آب‌های آزاد ظرفیت بالقوه قزاقستان در این زمینه را با مانع رو به رو کرده است. ازبکستان دیگر تولیدکننده مهم منطقه‌ای غلات با صادرات این مواد به افغانستان از در رقابت با قزاقستان درآمده است.  

قزاقستان بزرگترین کشور آسیای میانه تا اواخر هفته گذشته ۴۴۸ مورد ابتلا و سه مورد مرگ ناشی از کرونا گزارش کرد. این کشور هفته پیش اعلام کرد که برای کمک به تامین بسته مشوق ۱۰ میلیارد دلاری برای کاهش تاثیرات شیوع ویروس کرونا، مبلغ اضافی ۱.۸۲۵ تریلیون  "تنگه" (tenge) معادل ۴.۱ میلیارد دلار از صندوق ملی شرایط اضطراری برداشت می‌کند.  مقامات شهر نورسلطان پایتخت قزاقستان از روز دوشنبه هفته گذشته مقررات قرنطینه و حالت اضطراری در این شهر را تشدید کردند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha