آیتالله مرتضی مقتدایی روز شنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به چگونگی حضور مرحوم سید جعفر کریمی در دستگاه قضایی پرداخت و افزود: در زمان انقلاب یکی از دغدغههای مهم امام راحل، جاری شدن قوانین و احکام اسلام در همه ابعاد در نظام اسلامی بود، به همین دلیل دستور تاسیس شورای عالی قضایی را صادر کرد.
وی ادامه داد: بر همین اساس، امام راحل دو نفر از روحانیان سرشناس و صاحب نفوذ را بهعنوان رییس دیوان عالی کشور و دادستان کل معرفی کرد، تا از این منظر احکام و قوانین مطابق موازین شرع مقدس جاری شود.
مقتدایی گفت: امام راحل سعی داشت افراد فاضل، مجتهد و دلسوز در دستگاه قضایی باشند تا بتوانند قوانین اسلامی را در همه تشکیلات و با ابعاد مختلف پیاده کنند و بنده نیز بهعنوان عضو شورای عالی قضایی همین ایده را دنبال کردم.
وی گفت: بنده با حضور در منزل آیتالله سید جعفر کریمی، از ایشان برای حضور در دستگاه قضایی درخواست کردم و به دلیل اینکه علاقهمند به خدمت در نظام اسلامی بود، ایشان با آغوش باز استقبال کرد و همان سال وارد دستگاه قضایی شد و ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات را برعهده گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ما دنبال افراد نخبه و مجتهد برای حضور در دستگاه قضا بودیم و در حقیقت آیتالله کریمی از امتیاز و شایستگی بالایی برای حضور در این عرصه برخوردار بود و تا پایان مسئولیت بسیار خوش درخشید.
مقتدایی اظهار داشت: امام راحل در ابتدای انقلاب بسیار تاکید داشت که نظام ازجمله قوه قضائیه ازهرجهت اسلامی باشد و آیتالله کریمی نیز در جایگاه حساسی که همان بررسی وضعیت و عملکرد قضات بود، قرار داشت و خدمات ایشان قابلتوجه و بسیار تاثیرگذار بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین گفت: اعتماد امام راحل و رهبر معظم انقلاب به آیتالله سید جعفر کریمی نشان از شخصیت بالا و صفای خالص وجود ایشان داشت.
مقتدایی اظهار داشت: مرحوم آیتالله کریمی از ابتدای نهضت همراه امام راحل بود و بعد از انقلاب نیز خدمت ولایت و نظام اسلامی بود و ریاست شورای استفتائات امام را برعهده گرفت و بعد از رحلت امام راحل، از طرف رهبر معظم انقلاب نیز چنین مسئولیتی را برعهده گرفت.
وی گفت: ایشان از بُعد فقهی نیز از اساتید بارز و برجسته حوزه علمیه قم بود و شاگردان زیادی را تربیت کرد و خدمات باارزشی را به حوزههای علمیه و نظام جمهوری اسلامی ارائه دادند.
آیتالله سید جعفر کریمی دیوکلایی مسئول شورای استفتائات رهبری و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ظهر روز شنبه( ۹فروردینماه جاری) در قم و در ۹۰ سالگی دارفانی را وداع گفت. پیکر این عالم مجاهد روز دهم فروردین در مسجد بالاسر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.
نمایندگی حضرت امام خمینی(ره) در شورای عالی اقتصاد، مسئولیت بررسی پروندههای زندانیان محاکم عمومی با حکم امام راحل(ره) در سال ۱۳۶۲، ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات شرع با حکم امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۱، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دورههای اول و سوم از استان مازندران، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسئول شورای استفتائات دفتر مقام معظم رهبری، برخی از فعالیتهای آن مرحوم است./ب.ا
نظر شما