پس از شیوع بیماری کرونا در کشور، تصمیماتی برای تعطیلی مدارس و دانشگاههای کشور به این مرکز ابلاغ شد و پس از آن نیز طبق دستور «ستاد ملی مقابله با کرونا» طرح فاصلهگذاری اجتماعی با تعطیلی یا کاهش ساعات کاری مراکز اداری، آموزشی یا مشاغل خصوصی، تلاش برای مقابله با شیوع کرونا ادامه دارد، اما برخی از کانالهای تلگرامی با انتشار شایعات مختلف و جذب مخاطب، اذهان شهروندان را با انتشار اخبار جعلی مبنی بر بازگشایی فوری برخی مراکز، تحت تاثیر خود قرار میدهند
شایعه: رئیسجمهوری دستور بازگشایی مراکز آموزشی را داده است و از امروز در ۱۲ استان، مدارس و دانشگاهها بازگشایی شدهاند
پاسخ به شایعه: در این خبر که از روز گذشته در برخی از کانالهای نامعتبر شبکه اجتماعی «تلگرام» در حال انتشار است، ادعا شده است که فهرست استانهایی که قرار است مراکز آموزشی در آنها بازگشایی شود، در اختیار کانال تلگرامی منتشر کننده است و افراد با عضویت در کانال مذکور یا دنبال کردن لینک خبر آن، میتوانند فهرست این استانها را مشاهده نمایند. این در حالی است که کانالهای کم مخاطب با هدف افزایش دنبالکنندگان خود اقدام به انتشار اخباری میکنند که از اساس کذب است. تعطیلی مدارس و دانشگاهها، براساس تصمیم ستاد ملی کرونا تعطیل شدهاند و تنها با ابلاغ دستوری جدید از سوی همین ستاد بازگشایی خواهند شد.
طبق آخرین دستورالعملها و بخشنامههای رسمی، مدارس کشور تا روز چهارشنبه بیستم فروردین ماه تعطیل هستند و با توجه به تعطیلی روزهای بیست و یکم و بیست و دوم فروردین ماه، عملاً هیچ مدرسهای تا تاریخ بیست و سوم فروردین ماه بازگشایی نخواهد شد. معاون وزیر بهداشت نیز در تاریخ دوازدهم فروردین ماه امسال، از رئیسجمهوری درخواست کرده است که مراکز آموزشی دستکم تا پایان فروردین ماه تعطیل باقی بمانند که البته هنوز ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیمی در این خصوص اتخاذ نکرده است و در صورتی که تصمیمی جدید در این ارتباط در ستاد ملی کرونا اتخاذ گردد، از طریق مراجع و رسانههای رسمی به اطلاع عموم شهروندان خواهد رسید.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در گزارشی سناریوهای احتمالی برای بازگشایی مدارس را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و در تمامی این احتمالات، به نظر میرسد درباره بازگشایی مدارس نه به صورت استانی که به صورت کشوری، تصمیمگیری خواهد شد. در بدبینانهترین سناریویی که این گزارش به آن اشاره میکند، ممکن است مدارس تا پایان خردادماه تعطیل بمانند که در این صورت این امکان وجود دارد که بتوان با برگزاری امتحانات در مرداد یا شهریور ماه، کنکور را در روزهای پایانی تابستان برگزار و دانشجویان جدید الورود نیز با یک ترم تاخیر وارد دانشگاهها شوند.
همچنین آموزش و پرورش با همکاری نهادهای رسانهای و تلاش برای اجرای طرح شبکه اجتماعی دانش آموزان با نام «شاد» قصد آن را دارد تا با تقویت آموزش از راه دور، مانع از فاصلهگیری دانشآموزان از آموزش و تحصیل گردد. طرحی که قرار بود از روز شانزدهم فروردین ماه آغاز شده و با تکیه بر آن بتوان از عقب ماندگی تحصیلی دانشآموزان کاست.
نظر شما