۱۷ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۲۲
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 83738429
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سامانه پیش‌آگاهی آفت کلزا برای نخستین‌بار در بوکان فعال شد

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی بوکان گفت: سیستم پیش‌آگاهی (دیتالاگر) و کنترل آفت «سنک» کلزا برای نخستین بار در این شهرستان فعال شد که از این طریق، حشرات به صورت کامل ردیابی می‌شوند.

انور امینی‌خواه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سامانه با نصب دستگاه دیتالاگر در یک مزرعه کلزا به وسعت ۴.۵ هکتار در روستای «قازلیان» از توابع بخش مرکزی بوکان راه‌اندازی شده است.

وی افزود: با نصب این دستگاه ثبت و ذخیره تغییرات دما که نقش تعیین کننده‌ای در سیکل زندگی آفت سنک کلزا دارد، به‌صورت ساعتی قابل رصد است.

وی با بیان اینکه این دستگاه نقش مهمی در تعیین زمان مناسب مبارزه شیمیایی با سنک کلزا دارد، افزود: این پروژه در قالب طرح پیش‌آگاهی ملی و براساس قرارداد خرید خدمات گیاه‌پزشکی با توجه به اهمیت و سطح زیر کشت محصول کلزا در شهرستان بوکان اجرا شده است.

وی افزود: با نصب این دستگاه، سامانه قادر است با تعیین زمان مناسب مبارزه شیمیایی با این آفت، محصول تولیدی را از کاهش عملکرد و خسارت در برابر این آفت حفظ کند.

وی ادامه داد: دیتالاگر وسیله‌ای الکترونیکی است که داده‌هایی مثل دما و رطوبت را به وسیله حسگرهای تعبیه شده در دستگاه در طول زمان یا در ارتباط با مکان ذخیره کند.

مدیر جهاد کشاورزی بوکان یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از دیتالاگرها را قابلیت جمع‌آوری ۲۴ ساعته اطلاعات عنوان کرد و افزود: این دستگاه همچنین برخی شاخص‌های اقلیمی مانند دما و رطوبت را اندازه‌گیری کرده و اطلاعات را در خود ذخیره می‌کند.

«امینی‌خواه» افزود: ثبت و ذخیره تغییرات دما به صورت ساعتی، نقش تعیین کننده‌ای در ثبت شرایط دمایی سیکل زندگی آفت سنک کلزا دارد و در آینده می‌توان از اطلاعات ثبت شده در تعیین زمان مناسب مبارزه شیمیایی با این آفت استفاده کرد.

جهاد کشاورزی بوکان و واحد حفظ نباتات به‌عنوان طرف اول قرارداد خدمات گیاه‌پزشکی نقش نظارت و پیگیری فعالیت‌های بخش خصوصی و تایید فنی عملیات پیش‌آگاهی را به عهده دارد.

در این شهرستان در سال زراعی جاری ۶۲۵ هکتار کلزا کشت شده است که انتظار می‌رود با کمک این سامانه و مبارزه اصولی با آفت سنک کلزا و همچنین نظارت فنی بر عملیات کشاورزی داشت محصول و دستیابی به عملکرد بالا شاهد افزایش تولید و  افزایش سطح زیر کشت این محصول در منطقه بود.

 کشت کلزا در اوایل شهریورماه آغاز می‌شود که برای جوانه زدن و رویش اولیه نیازمند آبیاری است؛ این محصول با شروع بارش‌های پاییزه نیازی به آبیاری ندارد و برداشت آن در اواخر خرداد و اوایل تیر انجام می‌شود.

کلزا (Brassica napus)، یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است و دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتیین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.

بوکان با داشتن ۱۱۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت قطب مهم کشاورزی در آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha