دکتر هومن قصری روز یکشنبه در گفت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا (اوایل اسفند) با توجه به ورود حجم انبوهی از الکلهای تقلبی به باراز، شایعهای شکل گرفت که در آن ادعا شده بود در صورت مصرف الکل میتوان از ابتلا به بیماری جلوگیری کرد.
وی افزود: برخی افراد با تاثیر از این شایعه به جای الکل طبی (اتانول) از الکل صنعتی (متانول) برای ضدعفونی دستها و یا حتی خوارکی (که هر دو نوع خطرناک است) استفاده کرده و دچار مسمومیتهای شدیدی شدند و در همین ارتباط ۶ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
دکتر قصری با بیان اینکه همزمان با شیوع کرونا، مصرف الکل تقلبی نیز یکی از نگرانیهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی استان بود، اضافه کرد: با اطلاع رسانی وسیعی که از طریق رسانهها انجام شد، خوشبختانه آمار مسمومیت ناشی از مصرف الکل در استان افزایش نیافت و در حد همان ۵۱ نفر روزهای اول باقی ماند که این افراد نیز بلافاصله تحت درمان قرار گرفتند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آسیبهای جدی مصرف الکل تقلبی بر چشم، کلیه و کبد مصرف کنندگان اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات درمانی برای مسمومان انجام گرفت ولی اثرات ناشی از استفاده از الکل به صورت کامل در بدن این افراد از بین نمیرود و در آینده همچنان آنها را درگیر میکند.
وی تاکید کرد: استفاده از الکل و مواد مخدر هیچ تاثیری در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارد بلکه با تاثیر مخرب بر کلیه، کبد و دستگاه مغز استخوان، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز میشود و زمینه ابتلا به بیماری را هم افزایش میدهد.
نظر شما