حسین کلانتری عصر شنبه در نشست ویدئوکنفرانس و ستاد مدیریت کرونا در استان خواستار تداوم و ادامه این طرح مثبت و اثربخش تا پایان فروردین امسال شد و گفت: نتیجه همراهی و همکاری مردم و اجرای موفق این طرح در کنار طرح غربالگری ، بیماریابی فعال و تلاش شبانه روزی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و سایر دست اندرکاران روند امیدوار کننده ای از کنترل بیماری کرونا در این استان را شامل شده است.
وی تصریح کرد: به طور میانگین شمار تست های مثبت بیماری کرونا که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۶ مورد بود با اجرای موفق این طرح و تلاش های صورت گرفته هم اینک کاهش محسوس یافته به پنج مورد رسیده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد ابراز دشت: میانگین تست های روزانه کرونا در استان کهگیلویه وبویراحمد از هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۴۰۰ مورد است در حالی که میانگین کشوری به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۱۰۰ مورد است.
کلانتری این وضعیت مثبت و امیدوارکننده را ناشی از اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی ، همراهی و مشارکت فعال و بیش از پیش مردم و همچنین ایجاد محدودیت ها و سیاست های کنترلی عنوان کرد.
وی همچنین تلاش مجموعه کادر بهداشت و درمان استان و سایر نهادها و اعضای ستاد مدیریت و پیشگیری از بیماری کرونا را یادآور شد و گفت: انجام موفق طرح غربالگری و بیماریابی در استان باعث شده تا ضمن شناسایی و اشراف اطلاعاتی بیشتر چشم انداز روشن و امیدوارکننده ای از این بیماری در اختیار ستاد پیشگیری کرونا قرار گیرد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: هم اینک بالای ۹۴درصد از مردم استان مورد غربالگری ، بیمار یابی و شناسایی اولیه از سوی دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی استان قرار گرفته است.
وی گفت: در طرح غربالگری حدود پنج هزار زن باردار که با اعضای خانواده آنها جمعیتی بیش از ۲۰ هزار نفر را شامل می شوند مورد ارزیابی و شناسایی اولیه قرار گرفته اند.
کلانتری یادآور شد: حتی در برخی مناطق و شهرستان ها مرحله دوم غربالگری نیز آغاز شده است.
برخی مراکز بهداشتی و درمانی با انجام میانگین بالای ۹۹درصد طرح غربالگری در شهرستان های دنا، لنده و باشت قرار است به زودی از سوی ستاد مدیریت کرونا در استان مورد تجلیل واقع شوند.
وی همچنین با اشاره به پیش بینی ها و ضرورت تدابیر لازم برای مدیریت و مقابله با این بیماری تصریح کرد: هم اینک ۲۸۵ تخت نقاهت گاهی در سه شهر یاسوج دهدشت، و دوگنبدان پیش بینی شده که کمتر از ۱۵ تخت آن اشغال شده است.
کلانتری با اشاره به کمبود امکانات و تجهیزات بیمارستانی و برخی اقلام و لوازم بهداشتی و حفاظتی برای کادر پزشکی و پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان خواستار توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت برای تامین این امکانات ورفع تنگناها و دغددغه دانشگاه علوم پزشکی در این راستا شد.
وی هچنین برخی اقدام ها و کارکرد ستاد مدیریت کرونا در استان را یادآور شد و گفت: کارخانه الکل سازی با ظریت روزانه حدود هزار لیتر پس از یک دهه تعطیلی مجدد به چرخه تولید بازگشت و در این راستا نه تنها مشکل استان بلکه نیازهای برخی از استان را نیز تامین کرده است.
وی تغییر خطوط در کارخانه سینره و تولید ژل ضدعفونی کننده به میزان قابل توجه ، تولید روزانه ۲۵ هزار ماسک با مشارکت مجموعه سپاه و بسیج و سایر نهادهای مردم نهاد و همچنین راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در استان با ظرفیت روزانه حدود ۵۰ نفر را از دیگر اقدامات این ستاد در استان ذکر کرد.
وی با اشاره به مشارکت و همکاری و همراهی مردم فهیم کهگیلویه وبویراحمد در طرح فاصله گذاری اجتماعی بویژه در روز طبیعت نیز گفت: بر اساس اعلام و گزارش پلیسراه میانگین تردد در روز ۱۳ بدر در این استان بیش از ۷۸درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت.
کلانتری برخی ناهماهنگی ها و نارضایتی ها از اعتبارات دریافتی در این استان برای مقابله با کرونا را یادآور شد و گفت: به منظور ساماندهی این وضعیت و نظارت دقیق تر و کافی در این راستا اعتبارات و بودجه های تخصیصی با هماهنگی استاندار و رئیس ستاد مدیریت کرونا در استان انجام شود.
کلانتری همچنین از همکاری و مشارکت مردم استان در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی قدردانی کرد و اظهار داشت: تصادفات جاده ای نوروز ۹۹ در استان ۵۵ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به خدمات ارزنده و نگاه ویژه دولت تدبیرو امید به مناطق محروم بویژه کهگیلویه وبویراحمد نیز اظهار داشت: تعداد تخت های ICU استان در سال ۹۲، ۳۸ تخت بود و اکنون به ۱۳۶ تخت افزایش پیدا کرده که شاهد رشد ۲۰۰ درصدی هستیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در سال ۹۲ تعداد تخت های فعال بیمارستانی در استان ۷۰۰ تخت بود، عنوان کرد: هم اینک شمار تخت های فعال بیمارستانی این استان به بالای یک هزار و ۴۰۰ تخت رسیده است.
وی یادآور شد: در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت بیمارستان های نرگسی گچساران و ۳۲ تخت خوابی بهمئی ظرف چند ماه آینده مورد بهره برداری قرار می گیرند که ظرفیت خوبی برای کاهش مشکلات حوزه سلامت در این شهرستانها است.
وی همچنین با قدردانی از کادر درمان و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بهورزان و مراقبان سلامت در زمینه غربالگری در مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته در حال خدمت به مردم هستند و نیروهای هلال احمر، بسیج، سپاه پاسداران و دانشگاه علوم پزشکی به صورت ۲۴ ساعته مبادی ورودی و خروجی استان را کنترل می کنند.
کلانتری با تاکید بر اینکه شرایط استان مطلوب بود ولی با ورود افرادی از سایر استان ها به کهگیلویه و بویراحمد موجب انتقال بیماری به استان شد، بیان کرد: پیگیری های لازم برای رعایت موارد بهداشتی از سوی افرادی که در قرنطینه خانگی هستند انجام می شود.
وی از تلاش های ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به خاطر تخصیص یک دستگاه تولید ماسک به استان تشکر کرد و گفت: انتظار می رود ما را برای تامین تجهیزات موردنیاز نیروهای درمانی یاری کنند.
حجت الاسلام سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد نیز ضمن قدردانی از تلاش های استاندار، مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، سپاه، هلال احمر، سمن ها، روحانیون، نیروی انتظامی و سایر دست اندرکاران امر مبارزه با کرونا گفت: شیب ابتلا و مرگ و میر این بیماری در کشور به نسبت بسیاری از کشورهای دیگر نزولی است.
وی گفت: برغم شرایط تحریم ها دولت عملکرد خوبی داشته و امید است باتوجه به همکاری مردم و با همدلی بیش تر بتوانیم این بیماری را هر چه سریعتر شکست دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یاسوج همچنین از تلاش و ایثارگری کادر درمانی و پزشکی استان نیز قدردانی کرد.
پرویز یزدان پناه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با اشاره به اینکه تاکنون ۱۱هزار و ۷۰۰ نفر برای انجام تست کرونا به بیمارستان های استان مراجعه و تحت درمان و یا بستری قرار گرفته اند ، گفت: از این تعداد ۶۴۸ نفر پس از درمان اولیه مرخص شده اند.
یزدان پناه یادآور شد: هم اینک ۱۱ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری و ۱۰۶ نفر در منازل خود قرنطینه هستند.
وی بیان کرد: از مجموع ۲ هزار و ۸۰۰ تست ارسال شده به آزمایشگاه های تهران و شیراز تاکنون نتیجه ۲ هزار و ۱۰۰ تست دریافت شده و تا ظهر امروز نیز ۱۷۹ مورد مثبت اعلام شده است.
یزدان پناه خواستار تامین کادر درمانی مورد نیاز مجموعه بهداشت و درمان استان شد و گفت: ۴۷ درصد مجموعه پرسنل بهداشت و درمان رسمی هستند و ۵۳ درصد دیگر را نیروهای طرحی و شرکتی تشکیل می دهند.
نظر شما