در اطلاعیه که نسخهای از آن امروز در اختیار ایرنا قرار گرفت، از همکاری و مشارکت مردم در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با کووید ۱۹ قدردانی شد و با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با بیماری در مورد طرح فاصله گذاری هوشمند، رعایت مواردی به شرح ذیل مورد تاکید قرار گرفت:
۱- با توجه به ماهیت گسترش و قابلیت کووید ۱۹(کرونا )فاصله گذاری اجتماعی مهمترین راهکار کنترل همه گیری بیماری است و رعایت فاصله تا زمانی که بیماری در جامعه در چرخش باشد ضروری و با عنایت به اینکه می تواند تا ۹۵ درصد مانع از شیوع شود باید ادامه یابد.
۲ - طرح یادشده ادامه طرح فاصله گذاری اجتماعی است که اسفند سال گذشته همزمان با شیوع بیماری در ایران اجرا شد و در این مرحله، صرفا مشاغل «غیر پر ریسک » همراه با التزام به رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ۲۳ فرودین ماه در استانها و از ۳۰ فروردین در تهران مجوز فعالیت پیدا می کند.
۳ - سیاست کلی و راهبرد عمومی ستاد ملی مقابله با کرونا، همچنان استمرار اصل «در خانه بمانیم» است و خروج از منزل تنها در صورت اضطرار ، به صورت بسیار محدود با رعایت دقیق و کامل دستورالعملهای بهداشتی، برای مقابله با کرونا ممکن است.
۴- بخش های تولیدی - اصناف و مشاغل مشخص شده در طرح برای خدمت رسانی به مردم نیز با اجرای دستورالعمل های تخصصی و عمومی بهداشتی مصوب و ابلاغی وزارت بهداشت امکان فعالیت کسب و کار دارند.
۵ - با تلاش مستمر و هماهنگی بین اتاق بازرگانی ، اصناف و وزارت بهداشت دستور العمل های بهداشت صنوف و کسب و کارها تدوین شد و روزهای آینده در اختیار عموم قرار می گیرد و هرگونه فعالیت صنفی منوط به اجرای این دستورالعمل هاست.
۶- براساس برنامه ریزی انجام شده مسوولان تمام صنوف موظف به ثبت نام و اخذ تعهد از صاحبان کارگاه ها و صنوف در سایت وزات بهداشت (مبنی بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی) هستند و پس از دریافت کد مجوز فعالیت صادر می شود .
۷- با اجرای این طرح، تعطیلی های پایه (شامل تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، ورزشگاه ها، مراکز فرهنگی، هنری، مشاغل پرریسک و غیره ) و همچنین ممنوعیت ترددهای بین استانی،تا اطلاع ثانوی ادامه دارد.
۸. مراکز اداری از ۲۳ فروردین با رعایت اصول بهداشتی با دوسوم کارمندان فعال هستند و ساعت کار از ۷ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر است.
ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به ۲۰۸ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
شناسایی نخستین مورد آن در ایران ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ در قم رسانه ای شد.
به گفته متخصصان حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست، و برخی افراد با علائم خفیف بیماری از ناقلان ویروس آن هستند.
همچنین تفکیک کرونا از بیماری های مشابه قدری سخت است و مردم با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می توانند از ابتلا به بیماری در امان باشند.
نظر شما