۲۲ فروردین ۱۳۹۹، ۱۸:۱۹
کد خبر: 83742715
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

"دوبار پَچ " رامسری؛ بشقاب ویتامین‌ها در روزهای قرنطینه

نوشهر- ایرنا- اگر در روزهای خانه ماندن به دنبال تجربه طعمی لذیذ و در عین حال سالم و خوش‌طعم هستید، خورشت " دوبار پچ " رامسری‌ها، غذایی مملو از سبزیجات و چاشنی‌های شمالی را به بشقاب غذای خود اضافه کنید.

به گزارش ایرنا، خورشت دوبار پَچ رامسری ها به غیر از طعم لذیذ، یک نوستالژی هم محسوب می شود، زیرا این دستور پخت و راز جا انداختنش را در اشپزخانه مادر بزرگ ها جست و جو کردم، به نظر می رسد این خورشت سبزیجات و سرشار از ویتامین زمانی خلق شده باشد که  باغ سبزی جز جدایی ناپذیر هر خانه ای در شمال ایران بود، باغچه ای با عطر و بوی همیشگی اسفناج و گشنیز و تربچه های تر و تازه، که هر زنی را به جادو و خلق طعم و مزه ترغیب می کرد.

در گذشته اغلب زنان شمالی علاوه بر اشپزی و امورات خانه، پس از بستن چادر شب به کمر پا به پای مردان کار می کردند، بنابراین شاید یکی از دلایل خلق خورشت های راحت و سالم همین مشغله های کاری انها باشد، دوبار پچ از ان دسته از غذاهایی است که باید بگذاری روی شعله و بروی تا ارام ارام بپزد و به طعم دلخواه برسد.

مواد لازم برای سفره چهار نفره 

مغز گردو آسیاب شده و نرم شده ۳۰۰ گرم ، اسفناج یک کیلو گرم ، یک بسته کوچک جعفری ، چغندر ، یک عدد پیاز رنده شده یا آسیاب شده، چهار حبه سیر ، نصف قاشق غذاخوری رب انار ترش ، یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل به میزان لازم، آب قلم گوسفند یا گوساله چنانچه در اختیار دارید در غیر این صورت می توان از آب قلم هم صرف نظر کرد.

ابتدا آب قلم گوساله یا گوسفند را می گذاریم که بپزد، در همین حال که آب قلم ها در حال پخته شدن هستند، اسفناج ها و سایر سبزیجات را نیز پس از پاک کردن با یک لیوان آب در ظرفی جدا می پزیم. پس از پختن ، آب سبزیجات را به آب قلم در حال پخته شدن اضافه می کنیم. در ادامه اسفناج ها  و سبزیجات را در آبکش می ریزم تا آب اضافه گرفته شود.

در مرحله بعد مغز گردو، پیاز، سیر، رب انار و رب گوجه را با هم کمی تفت می دهیم و به آب قلم و اسفناج اضافه می کنیم تا به مرحله جوش برسد. بعد از جوش آمدن شعله گاز را کم می کنیم تا آرام آرام تا حدود یک ساعت بپزد. در این بین سبزی های پخته شده را که حالا آب اضافه آن گرفته شده است ، روی تخته آشپزی لِه، یا ساطوری کرده و به آن اضافه می کنیم . ادویه ها را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود یک ساعت بپزد، هر زمان که خورشت غلیظی به دست آمد ، دوبارپچ آماده است و می توانید میل کنید.

این غذا می تواند بدون آب قلم هم پخته شود که در چنین شرایطی بشقابی ویژه برای گیاهخواران محسوب می شود. غذایی سرشار از عطر و طعم بکر و ویتامین ها که مورد نیاز این روزها است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha