۲۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۰
کد خبرنگار: 2188
کد خبر: 83742875
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نگاه صادرات محور راه حل مقابله با تحریم‌ها در روزهای کرونایی است

مشهد- ایرنا- یکی از عوامل رونق تولیدات داخلی توسعه صادرات با تکیه بر توان نیروهای متخصص و سرمایه‌گذاران داخلی است که در شرایط تحمیل تحریم‌های ظالمانه می‌تواند موجب ارزآوری و درآمدزایی برای کشور شود.

مقام‌ معظم رهبری در پیام نوروزی امسال ضمن نام‌گذاری سال ۹۹ به نام سال جهش تولید تاکید کردند با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمنا ارتباط با فروش و بازارهای خارجی مشکلات اقتصادی قطعا پایان می‌یابد و تحریم‌ها به نفع کشور تمام خواهد شد.
در حالی که موج گرانی‌ها و پایین آمدن قدرت خرید مردم موجب رکود در بازارهای داخلی شده و بروز مشکلات متعدد مالی فعالیت واحدهای تولیدی را با چالش جدی مواجه کرده است تعریف بازارهای صادراتی جدید و برنامه‌ریزی برای حضور تولیدکنندگان داخلی در بازارهای جهانی می‌تواند راه حلی برای برون رفت از مشکلات باشد.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با نگاه صادرات محور در همه صنایع از حجم مشکلات به میزان قابل توجهی کاسته می‌شود اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بالا و مصرف محدود در داخل کشور باید در طرح‌های توجیهی اولیه صنایع سهمی از تولید برای صادرات درنظر گرفته شود.
حمید گرمابی در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۸۰ درصد از تولیدات کلید و پریز کشور در نیشابور تولید می‌شود که سهمی از این تولیدات به کشورهای دیگر صادر می‌شود به همین خاطر در این صنایع معضلات اقتصادی تاثیر کمتری داشته است.
وی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی چند سال اخیر باعث کاهش قدرت مالی صنایع شده و با ایجاد کمترین مشکل میزان تولید و نیروی کارشان را کاهش می‌دهند.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالا با کمک شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان امروزه بسیار مورد توجه است که در این زمینه در نیشابور با توجه به ظرفیت‌های موجود نیازمند کار بسیار بیشتری هستیم.
گرمابی افزود: با توجه به موقعیت صنعتی نیشابور تکمیل زنجیره صنایع تبدیلی و فعال‌سازی ظرفیت کامل آن بخش از صنایعی که به دلیل برخی مشکلات با ظرفیت پایین در حال فعالیت هستند موجب رونق و جهش در تولید می‌شود.
وی اضافه کرد: صنعت گردشگری نقش بسیار مهمی در ایجاد گردش اقتصادی در سطح شهرستان نیشابور دارد که موجب ایجاد اشتغال و رونق تولید در بخش‌های مختلف خدماتی و صنایع دستی می‌شود که باید زیرساخت‌های آن تکمیل شود.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود قدمت طولانی صنعت فیروزه در نیشابور صنایع زنجیره تکمیلی آن هنوز جوان است و ظرفیت ایجاد اشتغال و تولید بسیار بیشتری از میزان موجود دارد.
گرمابی افزود: ایجاد صنایع تکمیلی در بخش فیروزه باعث می‌شود سود حاصل از ارزش افزوده در این بخش نصیب صنعتگران نیشابور و فیروزه شده و باعث ایجاد دلگرمی و امید و رونق تولید شود.
وی تاکید کرد: همواره این مورد را تذکر داده‌ام که مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی گرفته شود و زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون وجود ندارد و در حال حاضر این تولیدکنندگان هستند که مجبور به پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات برارزش افزوده اهستند که امیدواریم این وضعیت در قانون جدید اصلاح شود.

  

۷۵۰هزار میلیارد ریال تسهیلات به صنایعی که از شیوع کرونا آسیب دیده اند اختصاص یافت

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل تاثیر منفی شیوع کرونا شاهد هستیم که بازار بورس آمریکا یک سوم ارزش خود را از دست می‌دهد و کارخانه‌های بزرگ تولید کننده خودرو تعطیل می‌شود و اقتصاد و صنعت ما هم از این قاعده مستثنی نیست.
گرمابی افزود: میزان خسارت ناشی از شیوع این بیماری در صنعت و اقتصاد بستگی مستقیم به مدت زمان درگیری و کنترل آن دارد که اگر طولانی شود مشکل‌ساز خواهد شد.
وی اضافه کرد: دولت، ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با ۱۲ درصد سود برای حمایت از صنایعی که به دلیل شیوع کرونا دچار خسارت شده‌اند اختصاص داده است که البته کافی نیست.
او دامه داد: یکی از دلایلی که امروز برخی از مردم نتوانسته‌اند به طور کامل در خانه بمانند نیاز اقتصادی بوده که کسب‌ و کارها و صنایع کوچک هم به خاطر تعهدات و بدهی‌هایشان دچار همین مشکلات هستند و نیازمند حمایت دولت هستند.

حمایت از سرمایه‌گذاران بومی یکی از عوامل کلیدی برای جهش تولید است

از دیگر عوامل رونق و جهش در تولید حمایت مسوولان از سرمایه‌گذاران داخلی است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور در این زمینه گفت: یکی از دلایل رشد و پیشرفت صنایع شهرستان نیشابور اهتمام سرمایه‌گذاران بومی است و حمایت از سرمایه‌گذاران بومی یکی از عوامل کلیدی برای جهش تولید است.
سعید ایمانی افزود: این سرمایه‌گذاران افرادی دلسوز و توانمند هستند که باعث شده‌اند نیشابور در حوزه صنایع تبدیلی لبنی و لوازم برقی به عنوان یک قطب در سطح استان و کشور مطرح شود.
وی اظهار داشت: الگوها و محورهای عمیاتی از سوی اداره صنعت و معدن در جهت رونق و جهش در حوزه تولید واحدهای صنعتی ارایه شده و در این چارچوب طرح توسعه ظرفیت تعدادی از واحدهای صنعتی نیشابور در دستور کار قرار گرفته و از این میزان چندین واحد بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ که در صورت دریافت تسهیلات تا پایان امسال به بهره‌برداری کامل می‌رسند.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور  گفت: واحدهایی هم هستد که طرح توسعه‌شان تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که با توجه به نیاز فعلی و به دلیل شیوع کرونا مورد حمایت قرار می‌گیرند.
ایمانی افزود: با هماهنگی تشکل‌های صنعتی و صنفی لیستی از کسب‌ و کارهای آسیب دیده به دلیل شیوع کرونا در حال تهیه است تا مورد حمایت قرار گیرند.

کمبود شدید نیروی کار در سطح مدیران میانی صنایع نیشابور 


ارائه محصولات باکیفیت یکی از شروط اصلی حضور در بازارهای جهانی است که لازمه آن برخورداری از نیروهای متخصص و کارآزموده است.
مدیرعامل یکی از واحدهای تولیدی نیشابور در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: نیروی کار نیشابور جوابگوی این حجم از صنایع موجود نیست و با کمبود شدید نیروی کار با تجربه، متخصص و آموزش دیده در سطح مدیران میانی رو به رو هستیم که باعث می‌شود ظرفیت تولید به طور کامل محقق نشود.
علی سوقندی  اظهار داشت: از چند سال گذشته با فعالیت تعدادی از مراکز آموزشی در این زمینه شرایط بهتر شده است ولی هنوز نیازمند ارایه دوره‌های آموزشی بیشتر برای رفع کمبود نیروی متخصص هستیم.
مدیرعامل این واحد تولیدی گفت: با افزایش دانش فنی و تجربه نیروی متخصص کیفیت و رقابت‌پذیری محصولات افزایش یافته و امکان صادرات راحت‌تر می‌شود.
سوقندی افزود: به طو مثال در حال حاضر محصولات ما به کشورهای آسیای میانه، آفریقا، ترکیه و افغانستان صادر می‌شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر صنایع نیشابور در حال تولید محصول نهایی هستند تکمیل زنجیره تولید در این مجموعه‌ها باعث صرفه‌جویی در بهای تمام شده نهایی و ایجاد توان رقابتی بیشتر می‌شود که به این حوزه در نیشابور کمتر توجه شده است.
او ادامه داد: این واحد تولیدی در زمینه تولید نمک‌های فسفاته غذایی از سال ۱۳۸۳ مشغول به فعالیت است و حدود ۸۰ درصد نیاز کشور را در این بخش تامین می‌کند و زمینه اشتغال مستقیم برای ۸۰ مرد و ۳۰ زن و اشتغال غیرمستقیم برای حدود ۲۰۰ نفر را فراهم کرده است.
مرکز شهرستان ۴۵۰هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha