نیم‌نگاه ستاد مقابله با کرونای آذربایجان‌غربی به فعالیت صنوف کم‌ریسک

ارومیه- ایرنا- بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی در حالی شامگاه چهارشنبه برگزار شد که اعضا از یک سو به فعالیت صنوف کم‌ریسک و طرح‌های ملی - با رعایت پروتکل‌های بهداشتی - اشاره داشتند و از سوی دیگر نیز راهکارهای همزمان کنترل ویروس را جستجو ‌کردند.

این جلسه با ارایه گزارشی از وضعیت موجود استان در رابطه با شیوع بیماری کویید – ۱۹ و تاکید دست‌اندرکاران دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر ارجحیت سلامت نسبت به اقتصاد کلید خورد اما برخی دیگر از مسوولان اجرایی نیز توجه همزمان به هر دو، به ویژه راجع به صنوف کم‌ریسک را طبق دستورالعمل‌های ابلاغی دنبال کردند.   
استاندار آذربایجان‌غربی در این جلسه به لیست مشاغل پرریسک که تا ۳۱ فروردین ماه نباید شروع به فعالیت کند، اشاره و عنوان کرد: فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای شامل مجتمع‌ تجاری، بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زییایی، آموزشگاه‌های رانندگی، رستوران، فست فود و اغذیه فروشی، طباخی، گرمابه، مراکز سونا و ماساژ، روزبازارها، نمایشگاه‌ها، مراکز بازی و تفریح، باشگاه‌های ورزشی و بدنسازی، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها باید تا آخر ماه بسته باشد.
محمدمهدی شهریاری ادامه داد: همچنین مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز پیش دبستانی‎، مهدکودک‌ها، مراکز فرهنگی همچون سینماها و اماکن ورزشی سرپوشیده، مراکز مذهبی همچون آستان‌ها، مساجد و حسینیه‌ها، پارک‌ها و فضاهای سبز، مراگز گردشگری همچون موزه‌ها، خوابگاه‌ها و پانسیون‌ها هم قطعا باید تا پایان طرح فاصله‌گذاری اجتماعی یعنی ۳۱ فروردین تعطیل باشد و برای بازگشایی آنها پس از آن تاریخ هم باید تصمیم‌گیری شود. 

تداوم اجرای دقیق طرح فاصله‌گذاری طی روزهای آینده
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی در این جلسه اعتقاد داشت که اجرای دقیق و جدی طرح فاصله‌گذاری اجتماعی طی روزها و هفته‌های آینده باید ادامه یابد و مردم و مسوولان نباید در این خصوص سهل‌انگاری کنند.
دکتر «جواد آقازاده» با تاکید بر اینکه نباید در مقابل بیماری کرونا خوش‌خیال باشیم، گفت: پروتکل‌های مصوب در خصوص مقابله با این بیماری در همه شهرستان‌های استان در حال انجام بوده اما روند شیوع و فوت بیماران در شهرهای مختلف متفاوت است که در حال بررسی چرایی این موضوع هستیم. 
افزایش ظرفیت نمونه‌گیری کرونا در آذربایجان‌غربی
دکتر «مرتضی متذکر» دانشیار دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی هم گفت: خوشبختانه با خرید دستگاه‌ها و تلاش شبانه‌روزی دانشگاه علوم پزشکی استان، آزمایشگاه دوم تست کرونا در پژوهشکده نزدیک بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه راه‌اندازی شده و ظرفیت نمونه‌گیری استان را روزانه به ۲۵۰ تا ۳۰۰ نمونه افزایش داده است.
هنوز داروی اختصاصی برای درمان کرونا وجود ندارد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی هم گفت: در حال حاضر برای این بیماری داروی اختصاصی وجود ندارد و داروهایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، به بیماری‌های دیگری همچون «ابولا» یا «سارس» اختصاص دارد.
دکتر «ابراهیم حسنی» افزود: هم‌اکنون در کشورمان داروی «فاوی‌پیراویر» و همچنین استفاده از پلاسمای افراد مبتلای بهبودیافته در مرحله آزمایش بوده که اگر نتیجه آن مثبت باشد به عنوان پروتکل کشوری ابلاغ شده و در سایر نقاط کشور هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
لزوم افزایش بازرسی‌های مشترک بر بازار آذربایجان‌غربی 
رییس کمیته اقتصادی ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی نیز در ادامه این جلسه گفت: باید بازرسی‌های مشترک اتاق اصناف، صمت و تعزیرات حکومتی بر بازار این استان با شدت و دقت بیشتری انجام گیرد تا از افزایش بی‌مورد قیمت‌ها جلوگیری شود.
بهنام شهدی افزود: افزایش قیمت در بعضی از کالاها وجود دارد که جلوگیری از تداوم آن نیازمند نظارت بیشتر مسوولان است؛ در حال حاضر که کمبودی در کالاهای اساسی در آذربایجان‌غربی وجود ندارد، اصولا نباید قیمت برخی از کالاها افزایش یابد.  
وی با اشاره به آغاز فعالیت عادی ادارات آذربایجان‌غربی از روز شنبه هفته آینده، اظهار داشت: در جلسه قبلی ستاد استانی راجع به ساعات کاری ادارات استان تصمیم‌گیری شده بود اما بر اساس نامه اخیر وزارت کشور، این ساعات به صورت هماهنگ از هفت تا ۱۴ تعیین شده است. 
ضرورت بومی‌سازی دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا
فرماندار مهاباد هم در این جلسه و از طریق ویدئوکنفرانس گفت: باید دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا برای اجرا در استان، بومی‌سازی شود. 
«ایرج شجاعی» اظهار داشت: برای این امر باید کمیته‌ای متشکل از متخصصان استانی تشکیل و شرایط منطقه ارزیابی و شرایط اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا اعلام شود. 
لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اجرای طرح‌های عمرانی
فرماندار پیرانشهر نیز از دیگر فرمانداران استان بود که در این جلسه با اشاره به ادامه فعالیت کارگاه‌های عمرانی و طرح‌های ملی از هفته آینده، گفت: از جمله این طرح‌های مهم که فعالیت آنها از سر گرفته می‌شود، تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه است که باید زمینه رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در این طرح و طرح‌های دیگر فراهم شود.
«سیدعلی ترابی» که به صورت ویدئوکنفرانس در این جلسه حضور داشت، افزود: علاوه بر آن، فعالیت عمرانی در طرح سد کانی‌سیب نیز از هفته آینده آغاز می‌شود که رعایت پروتکل بهداشتی در آن نیز بسیار با اهمیت است.
افزایش ۳۰ درصدی حمل کالاهای اساسی به آذربایجان‌غربی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی هم در بیست و ششمین جلسه ستاد استانی کرونا گفت: حمل کالاهای اساسی به استان از طریق ناوگان باری طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.
«ارسلان شکری» افزود: برنامه‌ریزی‌های لازم برای حمل کالاهای اساسی از بنادر کشور به استان انجام شده که از ابتدای فروردین‌ماه جاری تاکنون بیش از ۲۳ هزار تن کالای اساسی از بنادر جنوب به استان حمل شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
افزایش قیمت در آذربایجان‌غربی شامل همه کالاهای اساسی نیست
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه در پاسخ به سوال استاندار مبنی بر دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی، گفت: این افزایش قیمت مشمول همه کالاهای اساسی نمی‌شود و تنها محدود به برنج و شکر است.
«غلامرضا بابایی» گفت: افزایش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی در هر گونی برنج خارجی و همچنین حدود ۲ هزار تومانی در شکر توزیعی از جمله موارد افزایش قیمت در استان است؛ البته بعضی از حبوبات هم در آذربایجان‌غربی طی روزهای اخیر گران شده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت میوه و سبزی نیز به خاطر وضعیت حمل بار و به صورت مقطعی است، بیان کرد: با بهبود وضعیت حمل بار در استان، این افزایش نیز روند معکوس به خود خواهد گرفت.
آیین‌های ماه مبارک رمضان در مساجد برگزار نمی‌شود
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار ‌آذربایجان‌غربی نیز در ادامه گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید - ۱۹ در کشور، آیین‌های ویژه ماه مبارک رمضان امسال در حسینیه‌ها و مساجد برگزار نمی‌شود.
«علی مصطفوی» همچنین گفت: هفته‌های آینده نیز طبق روال هفته‌های پیشین، ورود و خروج خودروها به روال سابق ممنوع خواهد بود و اقدامات کنترلی در ورودی شهرها توسط نهادهای مسوول انجام ‌می‌شود.
وی افزود: تشکیل بانک اطلاعاتی از افرادی که تست مثبت دارند با همراهی اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی تبعیت این افراد از قواعد نقاهتی، تدوین پروتکل ویژه برای نحوه حضور کارگران در میادین کارگری، مراجعه شخصی مشمولان و سربازان وظیفه به محل خدمت و استفاده نکردن از اتوبوس‌های تجمعی، تسهیل تردد بیماران خاص در مسیرهای بین استانی و همچنین ساماندهی گندزدایی و ضدعفونی معابر از دیگر مواردی است که برای اجرا در استان در کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد استانی مقابله با کرونا مصوب شده است.
ضدعفونی معابر در آذربایجان‌غربی هدفمندتر می‌شود
رییس کمیته زیرساخت‌های ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی هم در این جلسه مطرح کرد: ضدعفونی اماکن و معابر عمومی این استان هدفمندتر می‌شود تا نقاط حساس و مهم بیشتر گندزدایی شود.
آیدین رحمانی رضائیه افزود: ایستگاه‌های اتوبوس، تاکسی‌ها، پایانه‌ها، ورودی پاساژها و مجتمع‌ها و خانه سالمندان جزو مراکز حساس و نقاط مهم برای ضدعفونی است و در شهرستان‌ها نیز باید فرمانداری‌ها با هماهنگی مسوولان بهداشتی و نظامی برنامه‌ریزی لازم را برای هدفمندکردن ضدعفونی اماکن و معابر انجام دهند تا زمینه قطع زنجیره انتقال فراهم شود.
رحمانی با اشاره به اینکه از ٢٣ فروردین ماه جاری فعالیت دستگاهای اجرایی آغاز می‌شود، اظهار داشت: باید ضدعفونی محیط اداره و رعایت موارد بهداشتی در ادارات با دقت انجام گیرد تا زنجیره انتقال کنترل شود.
شرایط جوی آذربایجان‌غربی، عاملی برای شیوع بیشتر کرونا
استاندار آذربایجان‌غربی و رییس ستاد استانی نیز با جمع‌بندی موضوعات مطرح شده در جلسه گفت: متاسفانه شرایط جوی استان و افزایش رطوبت، زمینه را برای شیوع بیش از پیش بیماری کووید – ۱۹ فراهم کرده است که از هم‌استانی‌های عزیز تقاضا می‌شود توصیه‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.
«شهریاری» همچنین اظهار داشت: طرح فاصله‌گذاری هوشمند همزمان با سایر نقاط کشور در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود و بر اساس آن مردم باید با جدیت و تدبیر، فاصله‌های اجتماعی را رعایت کنند و صنوف پر ریسک هم تا ۳۱ فروردین ماه نباید شروع به فعالیت کند.
به گزارش ایرنا بیست‌وششمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی با حضور اعضا و فرمانداران استان - از طریق ویدئو کنفرانس - حدود سه ساعت به طول انجامید و بیش از ۱۵ نفر از اعضا از جمله فرمانداران پیرانشهر، تکاب و مهاباد در این جلسه اظهارنظر کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha