صنایع دستی کرمان در مسیر جهش تولید قرار دارد

کرمان - ایرنا - حوزه صنایع دستی در استان کرمان با وجود قدمت، توانایی و ظرفیت‌های فرهنگی و انسانی از کیفیت و تنوع بسیار بالایی برخوردار است که با رونق‌گیری بازار این صنعت طی سال گذشته، اکنون در مسیر جهش تولید قرار گرفته است.

ارزش افزوده نسبتا بالا، کم بودن هزینه ها، آموزش آسان و در دسترس و جذابیت از جمله مزایای صنایع دستی کرمان است که بازار تولیدات آن را در دنیا پررونق و زمینه اشتغال بسیاری از افراد را فراهم کرده است.

در حال حاضر ۶۰ رشته صنایع دستی در استان کرمان مشغول به فعالیت است که از نظر آماری در کشور کم نظیر محسوب می شود، هر چند به دلایل متعدد از لحاظ کیفی نواقص و نقاط ضعفی در این بخش وجود دارد.

طی سال های اخیر اقدامات و برنامه ریزی های موثری در راستای احیا و رونق هنر صنایع دستی در استان کرمان برداشته شده که توفیقات خوبی را نیز در پی داشته، که اشتغالزایی، تقویت اقتصاد خانوارها و جهانی شدن برخی از محصولات تولیدی کرمان از جمله این موارد است.

رشد ۱۰۰ درصدی صادرات چمدانی صنایع دستی در سال ۹۸

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: از آنجایی که  سال ۹۸ به عنوان رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شد معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی برنامه های خود را حول رونق تولید تنظیم کرد که در این مسیر شاهد موفقیت های چشمگیری بودیم.

کاظم حسین زاده با اشاره به هدف گذاری اشتغال در حوزه صنایع دستی استان کرمان تصریح کرد: در سال ۹۸ برای ۷۰۰ نفر در این بخش اشتغالزایی انجام شده، که بخشی از آن در مناطق محروم این استان است.

وی بیان کرد: در راستای حمایت از کارگاه های تولید صنایع دستی و به منظور رونق تولید تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ ۲۸ میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریال به متقاضیان اعطا شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: همچنین با توجه به رونق گردشگری خارجی در ابتدای سال ۹۸  و افزایش ورود گردشگر به استان کرمان شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات چمدانی در حوزه صنایع دستی نسبت به سال ۹۷ بودیم.

وی با اشاره به دستاوردهای حوزه صنایع دستی کرمان تاکید کرد: کسب ۲۱ نشان ملی مرغوبیت آثار صنایع دستی در مسابقات نشان ملی مرغوبیت و کسب دیپلم افتخار جشنواره سراسری فجر صنایع  دستی در تهران در رشته شالبافی در سایه تلاش های هنرمندان کوشای این استان در سال ۹۸ به دست آمد.

حسین زاده افزود: مشارکت در ۲۵ نمایشگاه سراسری داخلی صنایع دستی و شرکت در ۶ نمایشگاه صنایع دستی خارج از کشور از جمله افدامات برای معرفی، بازار یابی و فروش تولیدات صنایع دستی استان کرمان طی سال گذشته بود.

وی گفت: چاپ کتاب ۲ زبانه معرفی صنایع دستی کرمان با تاکید بر رشته های شاخص و بومی این استان به تیراژ یک هزار و ۵۰۰ نسخه و چاپ ۲۵ هزار نسخه کاتالوگ ۲ زبانه در رشته های شاخص و بومی در رشته های پته دوزی، گلیم شیریکی پیچ، گلیم چهل ماشوله، مسگری و چاقوسازی راین نیز در سال رونق تولید انجام پذیرفت.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: در سال ۹۸ تعداد پنج هزار هنرجوی علاقمند به هنرهای سنتی و صنایع دستی در قالب تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی بهزیستی، اداره کل زندان ها، کمیته امداد و فنی و حرفه ای آموزش های صنایع دستی را فرا گرفتند.

وی ادامه داد: برای معرفی و حمایت اقتصادی از هنرمندان صنایع دستی، معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی در برگزاری ۱۶ بازارچه موقت صنایع دستی و پنجشنبه بازار قلعه محمود شهر کرمان مشارکت و همکاری فعالانه در سال گذشته داشت.  

حسین زاده تصریح کرد: در کنار توفیقات بزرگ، مشکلاتی نیز در سال گذشته وجود داشت که کمبود حمایت های بیمه ای از هنرمندان و برگزار نشدن نمایشگاه سراسری صنایع دستی در استان به سبب محدودیت های اعتباری در سال ۹۸ از جمله این موارد بود.
برنامه های بخش صنایع دستی برای جهش تولید

معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری  با عنوان جهش تولید در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری برنامه های خود را حول محور جهش تولید تنظیم کرده است.

وی بیان کرد: راه اندازی خانه صنایع دستی در مرکز این استان به منظور توسعه و ترویج صنایع دستی در راستای آموزش به علاقمندان و تربیت نیروی کار ماهر در رشته هایی که قابلیت تجاری سازی دارند، در دستور کار برای سال ۹۹ قرار دارد.

حسین زاده با اشاره به کیفیت افزایی و بالا بردن قدرت رقابت صنایع دستی این استان تاکید کرد: مطالعه، تحقیق، پژوهش، نمونه سازی محصولات صنایع دستی متناسب با سلیقه بازار مصرف در راستای کاربردی کردن آثار صنایع دستی و تجاری سازی آن از اولویت های معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی کرمان در سال جهش تولید محسوب می شود.

وی ادامه داد: ایجاد مرکز آفرینش صنایع دستی در روستاهای هدف صنایع دستی استان، راه اندازی دبیرخانه شهر جهانی گلیم در سیرجان، انعقاد تفاهم نامه با اداره کل کمیته امداد و بهزیستی در راستای حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی و هنرهای سنتی به منظور جهش تولید در این هنر و صنعت و معرفی صنایع دستی استان کرمان از طریق صدا و سیما مرکز استان و شبکه سراسری شما نیز امسال به طور جدی پیگیری می شود.

معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: برگزاری دوره های آموزشی پیشرفته ویژه شاغلین صنایع دستی در راستای کاربردی کردن  و تجاری سازی صنایع دستی، برگزاری دوره های آموزشی عمومی کوتاه مدت ومقدماتی برای علاقمندان به هنرهای سنتی و صنایع دستی در سطح استان و برگزاری دوره های آموزشی تولید زنده(به آموزی) در رشته های شاخص صنایع دستی استان برای سال ۹۹ به منظور ارتقاء سطح کیفی تولیدات صنایع دستی برنامه ریزی شده است.

وی افزود: همچنین در سال جهش تولید بمنظور حمایت از کسب و کارهای حوزه صنایع دستی برگزاری نمایشگاه های سراسری صنایع دستی و برگزاری بازارچه های موقت و روز بازارها مد نظر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha