خلیل فعلهگری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان تسهیلات سرمایهای به طرحهای بخش کشاورزی از محل منابع مختلف اعتباری از جمله اشتغال پایدار روستایی، بند الف تبصره ۱۸، کمکهای فنی و اعتباری، منابع داخلی بانک کشاورزی و خط اعتباری مکانیزاسیون پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: عقد قرارداد با بانک کشاورزی استان برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ ۱۰ درصد با استفاده از یارانه تخصیصی توسط سازمان برنامه و بودجه که از اقدامات ویژه ای بود که برای اولین بار در استان اتفاق افتاد و تاکنون مبلغ ۶۱۰ میلیارد ریال ازر این محل به واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
فعلهگری یادآور شد: در سال گذشته با پیگیریهای حقوقی، مجتمع گلخانهای قبا سرخ بیجار از مجریان قبلی که با رها کردن طرح موجب رکود اجرای آن شده بودند بود خلع ید شد و از طریق شرکت شهرکهای کشاورزی به مجری جدیدی واگذار شده که عملیات آن در حال اجرا است.
مشکلات ۲۳ واحد رفع شد
معان امور اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: در این مدت مشکلات ۳۴ طرح بخش کشاورزی در کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید و ۴۸ طرح در کمیته کارشناسی تسهیل و رفع موانع تولید بررسی شد.
وی اظهار داشت: در نتیجه این بررسیها مشکلات تعداد ۲۳ واحد تولیدی با استفاده از پرداخت تسهیلات مختلف و سایر مشکلات مرتفع شده و برخی نیز از حالت رکود خارج و به چرخ تولید بازگشتهاند.
فعلهگری افزود: همکاری جدی و تشویق مدیران شرکت روژین تاک برای احداث واحد تولید رب گوجه فرنگی در شهرستان کامیاران از دیگر اقدامات این سازمان در سال جاری بوده و با توجه به نتایج به دست آمده در سال جاری شاهد جهش تولید و ایجاد اشتغال مولد در این شهرستان خواهیم بود.
هشت هکتار اراضی گلخانهای واگذار شد
معان امور اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان واگذاری اراضی کشاورزی و گلخانهای به سرمایه گذاران را از جمله اقدامات این سازمان در سال گذشته برای حمایت سرمایه گذاران اعلام و اضافه کرد: در این مدت هشت هکتار از اراضی صادق آباد دهگلان به مجریان احداث گلخانهها واگذار شده است.
فعلهگری افزود: به سرمایه گذاران این اراضی ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از محل بند الف تبصره ۱۸ مصوب شده که تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه این اراضی در قالب مجتمع گلخانهای در حال احداث بوده و از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار است انتظار میرود با بهرهبرداری از این واحد شاهد جهش قابل توجهی در توسعه سطح گلخانه ای و افزایش این تولیدات در استان باشیم.
فعلهگری تاکید کرد: پیگیری های مکرر و مستمر برای افزایش سهم تخصیص آب کشاورزی استان و فراهم سازی بستر های سرمایه گذاری برای جلب سرمایه گذاران صورت گرفت که در نتیجه آن برای ۹۶ هزار هکتار از اراضی دیم استان تخصیص آب جدید از سوی وزارت نیرو ابلاغ شد.
طرحهای پیشران کشاورزی کردستان تاییده مراجع ملی را کسب کرد
معان امور اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: برنامه توسعه کشاورزی استان که با سه طرح پیشران تعریف شده بود موفق به اخذ تاییدیه از مراجع مختلف ملی شد و هم اکنون در سازمان برنامه و بودجه کشور در دست بررسی است.
وی افزود: در صورت نهایی شدن و پادار شدن ردیف اعتبارات دولتی و تامین تسهیلات بانکی مورد نیاز خواهد توانست نرخ سرمایهگذاری را در کشاورزی استان به میزان قابل قبولی بهبود بخشیده و جهشی را در تولید و ایجاد اشتغال و تثبیت شغلهای موجود ایجاد کند.
استان کردستان دارای ۲۸۲ هزار هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
هم اکنون این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی که شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین و ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
نظر شما